Παρασκευάστε σπιτικές κρέμες για μαλακά μαλλιά

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε υγιή, όμορφα και μαλακά μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιείτε επικίνδυνα και ακριβά προϊόντα.
Παρασκευάστε σπιτικές κρέμες για μαλακά μαλλιά

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Γνωρίζετε ήδη ότι τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξωτερική εμφάνιση και γι αυτό πολλές γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε κρέμες για μαλακά μαλλιά και σε άλλα ειδικά προϊόντα ή  ακόμα και σε κομμωτήρια.

Είτε περιποιείστε τα μαλλιά σας για να φαίνεστε ωραία στη δουλειά σας είτε για να κάνετε εντύπωση γενικότερα, να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι χρησιμοποιώντας βαφή μαζί με άλλα χημικά προϊόντα, όπως τα χιλιάδες που κυκλοφορούν, μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και για την υγεία σας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε υγιή, όμορφα και μαλακά μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιείτε επικίνδυνα και ακριβά προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, θα σας προτείνουμε ορισμένες συνταγές για σπιτικές κρέμες, οι οποίες θα σας χαρίσουν μαλακά μαλλιά με φυσικό τρόπο. Θα σας βοηθήσουν έτσι να αποφύγετε το φριζάρισμα.

Παρασκευάστε σπιτικές κρέμες για μαλακά μαλλιά

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και θα γνωρίσετε νέους τρόπους για να αποκτήσετε μαλακά μαλλιά. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία ή να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα.

Θα πρέπει ωστόσο να θυμάστε ότι αν και τα φυσικά προϊόντα δεν βλάπτουν την υγεία σας, θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και συνεπείς στη χρήση τους. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο μαλλιού που έχετε. Αν τα μαλλιά σας είναι για παράδειγμα φριζαρισμένα, οι κρέμες αυτές θα μπορέσουν να τα δαμάσουν. Θα μειώσουν το φριζάρισμα, το οποίο συχνά προκαλείται από την υπερβολική υγρασία στον αέρα ή από τα κατεστραμμένα μαλλιά. Δεν κάνουν και θαύματα βέβαια.

Σπιτικές κρέμες για μαλακά μαλλιά

Γάλα καρύδας και χυμό λεμονιού

Καρύδα για μαλακά μαλλιά

Για την παρασκευή αυτής της σπιτικής κρέμας θα χρειαστείτε το χυμό από ένα λεμόνι και ένα ποτήρι γάλα καρύδας. Προσθέστε το χυμό λεμονιού στο ποτήρι με το γάλα καρύδας, ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο. Αφήστε το ψυγείο μέχρι να παρατηρήσετε τη δημιουργία μιας κρεμώδους στρώσης πάνω από το μείγμα.

Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Είναι σημαντικό να σκεπάσετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ή ένα ύφασμα ώστε το μείγμα να δράσει καλύτερα.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μέχρι το μείγμα να φύγει τελείως. Μετά μπορείτε να τα λούσετε όπως κάνετε συνήθως. Αν είστε συνεπείς με αυτή τη θεραπεία, θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κρέμα από γάλα και μέλι

Προσθέστε μερικές σταγόνες μέλι σε ένα φλιτζάνι γάλα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το ομοιόμορφα στα μαλλιά σας. Αφήστε το να δράσει για μιάμιση με δύο ώρες. Μετά ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν.

Ελαιόλαδο για μαλακά μαλλιά

Όλα τα φυσικά έλαια είναι ευεργετικά για τη θρέψη και αναδόμηση των μαλλιών. Εδώ θα σας μιλήσουμε όμως μόνο για το ελαιόλαδο, αν και το αμυγδαλέλαιο προσφέρει αντίστοιχα οφέλη.  Τα έλαια αυτά επαναφέρουν την υγεία των μαλλιών και τα κάνουν να φαίνονται όμορφα και λαμπερά.

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο αλλά προσέξτε να μην το κάψετε. Απλώστε το ζεστό λάδι στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.  Μπορείτε να καλύψετε επίσης τα μαλλιά σας με ένα θερμό κάλυμμα. Αν δεν έχετε κάποιο, χρησιμοποιείστε μια ζεστή πετσέτα. Αφού περάσουν μερικά λεπτά, ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας όπως κάνετε συνήθως.

Ελαιόλαδο για μαλακά μαλλιά

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, είναι καλύτερα να μην απλώσετε το μείγμα πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών. Και να θυμάστε ότι με αυτές τις θεραπείες απαιτείται υπομονή. Δεν κάνουν θαύματα εν μία νυκτί. Θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει πιο μεταξένια και πιο λαμπερά.

Τα χημικά προϊόντα έχουν γρηγορότερα αποτελέσματα όμως… αξίζει το ρίσκο τελικά; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτές οι χημικές ουσίες διεισδύουν στο κρανίο και με αυτό τον τρόπο εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να αναλογιστείτε πόσο πραγματικά απαραίτητη είναι η χρήση προϊόντων που μπορεί με το χρόνο να σας βλάψουν. Είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικές θεραπείες, τις οποίες θα κάνετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.