Σπιτική θεραπεία με γιαούρτι και ξύδι για τους κάλους στα πόδια

Παρόλο που θα χρειαστείτε αρκετές ημέρες για να αφαιρέσετε τους κάλους από τα πόδια σας, θα παρατηρήσετε πιο ήπια πόδια ακόμη και μετά την πρώτη φορά που εφαρμόζετε αυτό το γιατρικό. Θα καταπολεμήσει επίσης μολύνσεις όπως η κακή οσμή. Δοκιμάστε το!
Σπιτική θεραπεία με γιαούρτι και ξύδι για τους κάλους στα πόδια

Τελευταία ενημέρωση: 19 Μαρτίου, 2019

Έχετε κάλους στα πόδια; Oρισμένοι τύποι παπουτσιών και η συνεχής τριβή κάνουν τα πόδια να υποφέρουν με κάθε κίνηση. Αυτά τείνουν να είναι οι κύριες αιτίες των άσχημων κάλων που σχηματίζονται στα πέλματα, τις φτέρνες και τα δάκτυλα των ποδιών.

Οι κάλοι είναι μια αλλοίωση του δέρματος λόγω της συσσώρευσης υπερβολικών νεκρών κυττάρων και της έλλειψης ενυδάτωσης.

Η αιτία των κάλων τείνει να σχετίζεται με την έλλειψη φροντίδας σε αυτή την περιοχή του σώματος. Παρόλο που είναι πολύ σημαντικό, πολλοί άνθρωποι αγνοούν το γεγονός ότι τα πόδια τους απαιτούν επίσης ειδική περιποίηση.

Το πρόβλημα είναι ότι, πέρα ​​από την αισθητική, η παρουσία τους τείνει να είναι οδυνηρή και αυξάνει τον κίνδυνο κάποιων μολύνσεων.

Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να στραφείτε σε φυσικά συστατικά που βοηθάνε στην απολέπιση και επανόρθωση.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε ένα εξαιρετικό παρασκεύασμα γιαουρτιού και ξυδιού που επιταχύνει την ανάρρωση του δέρματος ενώ παράλληλα το προστατεύει από τους μύκητες.

Δοκιμάστε το!

Θεραπεία για τους κάλους στα πόδια με γιαούρτι και ξύδι

Ακόμα κι αν υπάρχουν πολλές επαγγελματικές και συμβατικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από κάλους, αυτή η συνταγή ξεχωρίζει για τα φυσικά συστατικά που βελτιώνουν την εμφάνιση των ποδιών.

Και τα δύο συστατικά έχουν φυσικά οξέα και ενυδατικές ουσίες που μαλακώνουν το σκληρό δέρμα ενώ ρυθμίζουν το φυσικό pΗ όταν απορροφούνται.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη λοιμώξεων.

Μετά από λίγο καιρό, βελτιώνουν ακόμη και την φλεγμονή των μυών, η οποία ηρεμεί τον πόνο και την αίσθηση βαρύτητας.

Δείτε επίσης: Αντιμετωπίστε γρήγορα και φυσικά τις φουσκάλες

 

Τα οφέλη του γιαουρτιού για τους κάλους στα πόδια

γιαούρτι για τους κάλους στα πόδια

Το κύριο όφελος του γιαουρτιού για τα πόδια είναι η υψηλή συγκέντρωση γαλακτικού οξέος.

Αυτή η ένωση ρυθμίζει το φυσικό pΗ του δέρματος, αναστέλλει την ανάπτυξη των μυκήτων και ταυτόχρονα διευκολύνει την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων.

Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων ενυδατικών ουσιών. Όταν απορροφηθούν, αυτές οι ουσίες μαλακώνουν το δέρμα ενώ επιταχύνουν τη διαδικασία αποκατάστασης.

Έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικά και μαλακτικά στοιχεία που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης των ποδιών σε λίγες μέρες.

Οφέλη από το μηλόξυδο για τους κάλους στα πόδια

μηλόξυδο, ξύδι

Το μηλόξυδο είναι ένα από τα προϊόντα που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από άλλα στην περιποίηση των ποδιών.

Χάρη στο οξικό οξύ, βοηθά να μαλακώσει τους κάλους και να αποτρέψει την ανάπτυξη των μυκήτων.

Τα συστατικά του διεισδύουν εύκολα στο δέρμα, αφαιρώντας τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στην επιφάνεια, εξισορροπώντας το p H για τον έλεγχο της υπερβολικής ξηρότητας.

Δημιουργεί επίσης ένα προστατευτικό φράγμα κατά των μικροβίων, το οποίο βοηθά στην αποφυγή κάποιων λοιμώξεων και την παρουσία δυσάρεστων οσμών.

Επιπλέον, χάρη στην αντιβιοτική του δράση, είναι μια αποτελεσματική λύση για την προστασία των ρωγμών και των δερματικών βλαβών.

 

Πώς να προετοιμάσετε το μείγμα για την περιποίηση των ποδιών με γιαούρτι και με ξύδι

γιαούρτι για τους κάλους στα πόδια

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι 100% βιολογικά. Το γιαούρτι με γεύσεις και το επεξεργασμένο ξύδι δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα βιολογικά.

Για αυτόν τον λόγο, κατά την διάρκεια της αγοράς αυτών των προϊόντων, βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Σας συνιστούμε να διαβάσετε: Οι 7 καλύτερες εφαρμογές του μηλόξυδου για το σπίτι σας

Συστατικά

 • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς γεύση
 • 1/4 φλιτζάνι βιολογικό μηλόξυδο

Παρασκευή

 • Ανακατέψτε το γιαούρτι και το ξύδι σε ένα μπολ.
 • Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά αναμεμειγμένα και εφαρμόστε.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

 • Το βράδυ πριν πάτε για ύπνο, καθαρίστε καλά τα πόδια σας με νερό και με σαπούνι χωρίς άρωμα και εφαρμόστε το μείγμα.
 • Φροντίστε να καλύψετε γενναιόδωρα τα πόδια σας, ειδικά στην περιοχή των κάλων.
 • Αφήστε το για 30 λεπτά.
 • Στη συνέχεια, αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
 • Στη συνέχεια, τρίψτε τα πόδια σας με μια ελαφρόπετρα για να έχετε πλήρη αποτελέσματα της θεραπείας.
 • Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα, ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τα πόδια σας.
 • Επαναλάβετε καθημερινά έως ότου τα πόδια σας έχουν βελτιωμένη εμφάνιση.

Παρακαλώ να έχετε υπόψη ότι οι κάλοι δεν μπορούν να αφαιρεθούν με μία μόνο εφαρμογή αυτής της συνταγής. Γι’αυτό θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε αρκετές φορές μέχρι να παρατηρήσετε υγιέστερα και πιο αισθητικά όμορφα πόδια.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Yeom G, Yun DM, Kang YW, Kwon JS, Kang IO, Kim SY. Clinical efficacy of facial masks containing yoghurt and Opuntia humifusa Raf. (F-YOP). J Cosmet Sci. 2011;62(5):505-514.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & J Shah, A. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1732. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.