Τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού

14 Ιανουαρίου 2019
Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν ψάχνατε για φυσικά προϊόντα, τα οποία, εκτός από το ότι είναι αποτελεσματικά, δεν προκαλούν καμία βλάβη σε εσάς ή το περιβάλλον;

Θέλετε να κάνετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας εύκολα; Πόσα χρήματα ξοδεύετε για τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας; Τα προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται από χημικές ουσίες δεν είναι πάντοτε τόσο αποτελεσματικά όσο νομίζουμε. Μερικές φορές αξίζει να θυμηθούμε και να εφαρμόσουμε αυτές τις απλές μεθόδους για τις οποίες μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας και οι οποίες έχουν να κάνουν με φυσικά συστατικά που δεν βλάπτουν τα χέρια σας και είναι εύκολο να βρεθούν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά μπορείτε να βρείτε στο άρθρο αυτό.

Βιολογικά και φυσικά προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού

Όλοι θέλουμε να κινούμαστε σε ένα χώρο με προϊόντα που μυρίζουν ωραία, δεν βλάπτουν τα χέρια και κρατούν τα μικρόβια και τα μικροβακτήρια μακριά. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα περιέχουν και χημικά συστατικά, τα οποία επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Πολλά από αυτά είναι επίσης τοξικά και με τον καιρό βλάπτουν τα χέρια σας. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν ψάχνατε για φυσικά προϊόντα, τα οποία, εκτός από το ότι είναι αποτελεσματικά, δεν προκαλούν καμία βλάβη σε εσάς ή το περιβάλλον;

Μάθετε ακόμα: 5 φυσικές θεραπείες με μαγειρική σόδα τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε

Οι χρήσεις του μηλόξυδου

 • Καθαριστικό για γυάλινες επιφάνειες: Ένα πανί εμποτισμένο με ξύδι θα καταφέρει να αφαιρέσει το λίπος από τα φλιτζάνια και τα ποτήρια σας. Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 • Κατάλληλο για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων: Τοποθετείστε μέσα στο φούρνο ένα μικρό ποτήρι με μηλόξυδο και αφήστε το να ζεσταθεί για 4 λεπτά. Ο ατμός θα σας απαλλάξει από τη βρομιά.
 • Το μηλόξυδο είναι ιδανικό για να γυαλίσετε τα μεταλλικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα.
 • Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να απαλλαγείτε μια και καλή από τα άλατα στο μπάνιο; Μια καλή ιδέα είναι να τρίψετε με ξύδι τα σημεία που έχουν πρόβλημα και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με μια βούρτσα, ζεστό νερό και ένα πανί και θα δείτε το λαμπερό αποτέλεσμα. 
 • Το μηλόξυδο είναι επίσης ιδανικό και για την αφαίρεση των λεκέδων από μακιγιάζ στα ρούχα σας. Χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με νερό και ξύδι και αφαιρέστε σιγά-σιγά το λεκέ.
καθαρισμό του σπιτιού

Μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό του σπιτιού

 • Καθαρισμός σωλήνων: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι τοξικά. Μια από τις καλύτερες επιλογές για καθαρισμό είναι σίγουρα η μαγειρική σόδα, της οποίας η χρήση είναι πολύ απλή· αρκεί να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στον αγωγό και, στη συνέχεια, ένα ποτήρι ξύδι. Το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με ζεστό νερό.
 • Μαλακτικό ρούχων: Κι όμως! Τα σύγχρονα μαλακτικά λειτουργούν ουσιαστικά με τη δημιουργία ενός στρώματος λίπους στις ίνες των ρούχων για να εξισορροπήσουν τη δράση του απορρυπαντικού και των αλάτων. Με τη μαγειρική σόδα μπορείτε να σταματήσετε άμεσα τα άλατα από το να κολλήσουν στα ρούχα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως μαλακτικό και τα ρούχα σας να γίνουν τέλεια.
 • Απορρόφηση οσμών: Είναι ιδανική για την εξουδετέρωση των οσμών από παπούτσια, κουβέρτες κατοικιδίων κλπ. Αν θέλετε να καθαρίσετε ένα χαλί για παράδειγμα, πασπαλίζετε πάνω του λίγη μαγειρική σόδα και την αφήνετε να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα, σκουπίστε το με την ηλεκτρική και θα είναι καθαρό και άοσμο. Η μαγειρική σόδα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας φυσικά προϊόντα για το σπίτι και τον καθαρισμό του.

Μάθετε ακόμα: Καταπολεμήστε τους μύκητες των νυχιών με μηλόξυδο και μαγειρική σόδα

Η δύναμη των λεμονιών

 • Τα λεμόνια αποτελούν ένα χρήσιμο βοήθημα για τον καθαρισμό πολλών σημείων του σπιτιού σας: μυρίζουν ωραία, καταπολεμούν τα λίπη και έχουν λευκαντική δράση. Ακόμη, ο χυμός λεμονιού διαθέτει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, που είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά το περιλαμβάνουν στα συστατικά τους. Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα προς κατανάλωση.
 • Είναι ιδανικά για την επανάκτηση του λαμπερού λευκού χρώματος στα άσπρα ρούχα, για παράδειγμα. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Όταν βάζετε πλυντήριο, τοποθετείστε μισό φλιτζάνι από χυμό λεμονιού μέσα στον κάδο πλύσης. Θα παρατηρήσετε καταπληκτικά αποτελέσματα.
 • Όταν πλένετε πιάτα είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και θα ξεφορτωθείτε τα λίπη.
 • Τοποθετείστε μισό λεμόνι στο ψυγείο και θα δείτε πως οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.
 • Είναι επίσης ιδανικό για την απαλλαγή από τυχόν λεκέδες στην κουζίνα (σε ξύλο, ύφασμα, γυαλί κλπ). Αν ρίξετε μερικές σταγόνες λεμονιού σε λίγο νερό, θα έχετε δημιουργήσει ένα πολύ καλό καθαριστικό προϊόν.