Τα παιδιά σας θα αγαπήσουν το βάζο της ευτυχίας

20 Φεβρουαρίου 2018
Το βάζο της ευτυχίας έιναι ένα θαυμάσιο μέρος όπου μπορούμε να βάλουμε θετικά μηνύματα για να πούμε στους αγαπημένους μας κάθε μέρα πόσο σημαντικοί είναι για μας.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το βάζο της ευτυχίας. Συχνά λέγεται ότι η ευτυχία είναι τόσο εύθραυστη όσο ένα πολύτιμο κρύσταλλο. Ωστόσο, το κρύσταλλο που φροντίζεται καθημερινά λάμπει και αστράφτει. Πρόκειται για την προστασία του.

Ως εκ τούτου, για να φροντίσουμε μια τέτοια πολύτιμη πτυχή της ζωής μας, πρέπει να δείξουμε πράγματα αγάπης. Πρέπει να γνωρίζουμε πώς να κάνουμε σχέδια για να δείξουμε αυτό, όχι μόνο να κάνουμε αυθόρμητες πράξεις.

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας σε αυτό το άρθρο.

Αυτό ονομάζεται “βάζο της ευτυχίας”. Είναι μια ενθαρρυντική τεχνική που τείνει να έχει καλά αποτελέσματα με μικρές ομάδες ανθρώπων. Αυτό λειτουργεί σε μια τάξη, ομάδες εργασίας, και το καλύτερο από όλα, σε μια οικογένεια.

Ο στόχος είναι απλός: γεμίστε το καθημερινά με θετικές σκέψεις για τους άλλους.

Αυτά πρέπει να είναι σκέψεις και πρωτότυπες φράσεις, συναισθήματα, ενθάρρυνση, αγάπη και έμπνευση.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς να το κάνετε αυτό και ποια είναι τα οφέλη από αυτό.

1.Χρησιμοποιώντας τη συναισθηματική μας νοημοσύνη

Βάζο της ευτυχίας - Σημειώματα σε βάζο

Στην καθημερινότητά μας, δεν βρίσκουμε πάντα την κατάλληλη στιγμή για να πούμε στους αγαπημένους μας πόσο νοιαζόμαστε γι’ αυτούς. Αυτό περιλαμβάνει τους γονείς μας, τα παιδιά μας και τον σύντροφό μας.

Αυτό θέλει λίγη δουλειά, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Επομένως, έχοντας αυτό το βάζο της ευτυχίας το κάνει πιο απλό. Κάθε μέρα, πρέπει να χρησιμοποιούμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη για να μάθουμε και να αποδείξουμε καλύτερα τα θετικά μας συναισθήματα.

Μερικές από τις απλές φράσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι οι εξής:

  • Αισθάνομαι υπερήφανος για σένα και για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισες το πρόβλημα που είχες.
  • Μου αρέσει όταν χαμογελάς. Είσαι πραγματικά ξεχωριστός.
  • Ευχαριστώ για το γλυκό πράγμα που έκανες για μένα χθες. Είσαι πολύ σημαντικός στη ζωή μου.
  • Σε σκεφτόμουν πολύ στη δουλειά σήμερα. Περίμενα πραγματικά πώς και πώς να έρθω σπίτι για να σε δω.
  • Λυπάμαι που χθες σε έκανα να θυμώσεις. Μερικές φορές δεν σκέφτομαι όταν μιλάω, και μετά μετανιώνω. Απλά θέλω να ξέρεις ότι είσαι το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μου

Διαβάστε επίσης: Συναισθηματική ωριμότητα είναι να γνωρίζεις ότι η ζωή δεν είναι τέλεια

2.Το βάζο της ευτυχίας μας βοηθά να διδάξουμε τα παιδιά μας

Βάζο της ευτυχίας - Κορίτσι κρατά λουλούδι

Το βάζο της ευτυχίας είναι μια πολύ καλή στρατηγική που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Θα τα βοηθήσει με τους εξής τρόπους:

  • Κάθε μέρα, μπορούν να λάβουν θετική ενίσχυση από εμάς που θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν:

«Είμαι περήφανος για σένα που προσπαθείς στο σχολείο». «Μου αρέσει να αναλαμβάνεις την ευθύνη για τα πράγματα σου». «Μην ανησυχείς για το λάθος που έκανες, η μαμά και ο μπαμπάς σού έχουν εμπιστοσύνη και να ξέρεις ότι την επόμενη φορά θα τα κάνεις καλύτερα …”

Ταυτόχρονα, πρέπει να αφήνουν μικρά μηνύματα για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ασκήσεις αντανάκλασης, συναισθηματικής έκφρασης και ανάλυσης.

Ομοίως, το γεγονός ότι το βάζο της ευτυχίας δίνει έμφαση στο θετικό που είναι αρκετό από μόνο του. Αυτό είναι κάτι που παρέχει κίνητρα και ασφάλεια όταν το χρειάζονται περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Οι προβληματικές οικογενειακές σχέσεις δεν επουλώνονται εύκολα

3.Επανεξετάζουμε τις όμορφες λεπτομέρειες

Οι μικρές χειρονομίες κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Αυτές είναι μικρές πράξεις γεμάτες αγάπη και πραγματική φροντίδα. Είναι όλα σχετικά με το να γνωρίζουμε τι χρειαζόμαστε και τι μας αρέσει.

Το βάζο της ευτυχίας είναι ένα μέρος για να βάλετε όλες αυτές τις μικρές χειρονομίες. Είναι το μέρος όπου παίρνουμε “ευχαριστίες” ή ένα “μου αρέσει το πώς είσαι”, ή “μου αρέσει να είμαι δίπλα σου”.

Είναι απλές φράσεις που είναι σύντομες και βασικές και θα γλυκάνουν τη ζωή μας, θα κάνουν τη μέρα μας φωτεινή και θα μας ενθαρρύνουν.

Βάζο της ευτυχίας - Βάζο και μια καρδιά

4.Καλλιεργούμε ευγνωμοσύνη

Όταν βρισκόμαστε στο οικογενειακό περιβάλλον, πολλές φορές τα θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Πιστεύουμε ότι αυτό που κάνει ο σύντροφός μας είναι απλώς φυσιολογικό ή αναμενόμενο.

Λέμε στον εαυτό μας ότι η μητέρα μας, ο παππούς μας ή τα αδέλφια μας, κάνουν ορισμένη χάρη, επειδή είναι η ρουτίνα μέσα στην οικογένεια.

Ωστόσο, όταν βλέπουμε τα πράγματα ως δεδομένα, χάνουμε τη μαγεία. Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που κάνει αυτές τις ωραίες μικρές πράξεις μπορεί να αισθάνεται απογοητευμένος και ότι δεν τον εκτιμάνε.

Γι’ αυτόν τον λόγο, μην ξεχνάτε ποτέ να λέτε “ευχαριστώ”, γράψτε τους “σε αγαπώ” ή να τους θυμίσετε “Τι θα έκανα χωρίς εσένα;”

Αυτή είναι μια απλή στρατηγική από την οποία θα πάρετε πολλά.

5.Εστιάζουμε στο θετικό

Βάζο της ευτυχίας - Βάζο γεμάτο σημειώματα

Κρίσιμα θέματα όπως η κούραση και το άγχος είναι άφθονα στην καθημερινότητά μας. Το άγχος είναι αυτό που μας υποχρεώνει να βιαστούμε χωρίς να εστιάζουμε την προσοχή σε αυτούς που έχουμε κοντά μας και σε αυτά που  είναι απαραίτητα για την καρδιά. Μερικές φορές, δεν εκφράζουμε την εκτίμησή μας.

  • Ο σκοπός των μηνυμάτων που αφήνουμε κάθε μέρα στο βάζο είναι να επικεντρωθούμε μόνο στα θετικά πράγματα.
  • Όταν το κάνουμε αυτό, αλλάζουμε το τσιπ μας. Σταματάμε να δίνουμε τόση σημασία σε ό,τι μας ενοχλεί και σε ό,τι μας ανησυχεί. Αντ ‘αυτού, εστιάζουμε στην καλοσύνη των αγαπημένων μας, θυμόμαστε ότι τους αγαπάμε πραγματικά και θυμόμαστε τι μας κάνει ευτυχισμένους.

Εν κατακλείδι, συνιστούμε να το κάνετε αυτό στο σπίτι με τη βοήθεια των παιδιών. Επιλέξτε ένα όμορφο γυάλινο βάζο, διακοσμήστε το και ξεκινήστε σήμερα να γράφετε θετικά μηνύματα.