Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: βάλτε τέλος φυσικά

Έχετε τριχοφυΐα στο πρόσωπο; Οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα σημεία του σώματος.
Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: βάλτε τέλος φυσικά

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε τριχοφυΐα στο πρόσωπο; Οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα θεωρείται αντιαισθητική και αναπτύσσεται συνεχώς. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά προϊόντα και τεχνικές για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που μπορούν να κάνουν το δέρμα μας λαμπερό και απαλό.

Η αποτρίχωση με λέιζερ ή με κερί είναι δυο από τις πιο κοινές μεθόδους για την άμεση αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι κοστίζουν και ορισμένες φορές είναι οδυνηρές· και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το πόσο σκληρές είναι με το δέρμα. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ειδικά στην περιοχή του προσώπου και του άνω χείλους.

Φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο;

Οι τρίχες στο πρόσωπο θα πρέπει να αφαιρούνται με κάποια τεχνική ιδανική για το πρόσωπο καθώς το δέρμα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται ειδική φροντίδα για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς ή φθορές. Αυτή η φυσική θεραπεία προέρχεται από τη Μέση Ανατολή όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν αυτό το μείγμα για πολλά χρόνια για δυο λόγους: για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και για να αποκτήσουν ένα απαλό και ανανεωμένο δέρμα.

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε τρία βασικά υλικά: μέλι, χυμό λεμόνι και βρώμη. Αυτά τα υλικά είναι γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι ωφέλιμα για το δέρμα μας.

 • Βρώμη: είναι ένα ενυδατικό συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας, ρυθμίζει το pH του δέρματος και δρα ως φυσικό απολεπιστικό για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων.
 • Ο χυμός λεμόνι βοηθά στη λεύκανση του δέρματος, κάνει βαθύ καθαρισμό και καταπολεμά την ανάπτυξη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
 • Τέλος, το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό με άφθονα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που το καθιστούν δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Οι γυναίκες της Μέσης Ανατολής γνώριζαν τις ωφέλιμες ιδιότητες αυτών των υλικών και χρησιμοποιούσαν αυτή την εξαιρετική θεραπεία για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης για ένα φυσικά λαμπερό δέρμα.

Καταπολεμήστε την τριχοφυΐα με αυτές τις θεραπείες.

τριχοφυΐα στο πρόσωπο με βρώμη

Αυτή η θεραπεία έχει εύκολη προετοιμασία και αποτελεί μια καλή λύση για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας καθώς έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητάς της.

Υλικά

 • 2 κουταλιές της σούπας αγνό μέλι
 • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
 • 1 κουταλιά της σούπας βιολογική βρώμη

Προετοιμασία

 • Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης πάστα.
 • Εφαρμόζετε το μείγμα στις περιοχές που θέλετε να κάνετε αποτρίχωση.
 • Τρίβετε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, όπως ακριβώς θα κάνατε στην απολέπιση.
 • Κάνετε μασάζ προς την αντίθετη φορά της τρίχας για ολοκληρωτική αφαίρεση.
 • Στη συνέχεια εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα στη συγκεκριμένη περιοχή.
 • Για καλύτερα αποτελέσματα και για απαλό δέρμα, επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η φυσική θεραπεία λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και έτσι είναι πιθανό να μην έχουν όλοι τα ίδια αποτελέσματα.

Μερικές γυναίκες που τη δοκίμασαν είδαν αποτελέσματα μετά από μια με δυο εβδομάδες. Άλλες χρειάστηκε να την ακολουθήσουν για ένα μήνα για να δουν αποτελέσματα από αυτή τη θεραπεία.

Οι ιδιότητες αυτών των υλικών μπορούν να κάνουν τις τρίχες πιο λεπτές και να καθυστερήσουν την επανεμφάνισή τους. Γι’ αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να συνεχίσετε τη θεραπεία ακόμη και αν οι τρίχες έχουν αφαιρεθεί.

Επειδή είναι μια θεραπεία με απολύτως φυσικά υλικά, να θυμάστε ότι θα αργήσουν να φανούν τα αποτελέσματά της σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι τα φυσικά υλικά είναι θρεπτικά και απαλά με το δέρμα και το αφήνουν λαμπερό και απαλό.

Όπως ισχύει και με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης πάντα υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού και αλλεργικών αντιδράσεων. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές εναλλακτικές και να απολαύσετε όλες τις ιδιότητές τους. Απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.