Μύθοι και αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ.

Πριν πραγματοποιήσετε αποτρίχωση με λέιζερ, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τους μύθους και τις αλήθειες που περιβάλλουν αυτή την πρακτική, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε.
Μύθοι και αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ.
Lourdes Martínez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φαρμακοποιό Lourdes Martínez.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται στην άγνοια και στο ότι υπάρχουν και άλλες μέθοδοι με τις οποίες είμαστε εξοικειωμένοι και δεν μας προκαλούν αμφιβολίες. Ενισχυτικό είναι το ότι ίσως τις  χρησιμοποιούν και οι φίλοι μας, σε αντίθεση με την αποτρίχωση με λέιζερ που δεν είναι μεταξύ των επιλογών τους.

Για το λόγο αυτόν, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε φως σε αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, που είναι άγνωστη σε μερικούς ανθρώπους. Σκοπός μας είναι να σας αποκαλύψουμε κάποιους μύθους και αλήθειες που ισχύουν για την αποτρίχωση με λέιζερ. Με αυτόν τον τρόπο, θα λύσετε τυχόν απορίες και αμφιβολίες που μπορεί να έχετε!

Μύθοι για την αποτρίχωση με λέιζερ

Θα ξεκινήσουμε με την επίλυση κάποιων μύθων σχετικά με την αποτρίχωση. Οι συγκεκριμένοι είναι αρκετά διαδεδομένοι και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είναι μ ύθοι που δημιουργούν φόβο και αμφιβολίες και εμποδίζουν τους ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση σε αυτό το είδος αποτρίχωσης.

1. Η αποτρίχωση με λέιζερ προκαλεί καρκίνο του δέρματος

αποτρίχωση με λέιζερ σε άνδρα
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η αποτρίχωση με λέιζερ προκαλεί καρκίνο του δέρματος, επειδή τη θεωρούν μια πολύ επιθετική μέθοδο για την αφαίρεση των τριχών.  Ωστόσο, η αποτρίχωση λέιζερ καταστρέφει πράγματι τις τρίχες, αλλά δεν βλάπτει ταυτόχρονα το δέρμα. 

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι όσοι έχουν ιστορικό καρκίνου του δέρματος πρέπει να επισκεφτούν το γιατρό για να πάρουν την έγκρισή του, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό το είδος αποτρίχωσης.

Λόγω του ιστορικού τους, μπορεί να μην είναι καλό να εκτεθούν σε αποτρίχωση με λέιζερ.

2. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πολύ οδυνηρή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πολύ οδυνηρή επειδή έχουν ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι βάζουν πριν την εφαρμογή μια κρέμα για να πονούν λιγότερο. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητος είναι καθένας στον πόνο. Στην  πραγματικότητα η δυσφορία είναι ελάχιστη.

Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν είναι επώδυνη ούτε ο πόνος θα μας κάνει να μην την ξαναεπιχειρήσουμε. Ναι, αισθάνεστε μια μικρή αίσθηση θερμότητας, αλλά τίποτα που δεν είναι ανεκτό.

3. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πολύ ακριβή

αποτρίχωση με λέιζερ ξυριστική μηχανή
Σε μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί να πιστεύουμε ότι η αποτρίχωση είναι δαπανηρή. Ωστόσο, πρέπει να δούμε τα οφέλη που θα επιτύχουμε μακροπρόθεσμα.

Γνωρίζετε πόσα ξοδεύετε κάθε μήνα για ταινίες αποτρίχωσης ή αποτριχωτικά κεριά; Το χρόνο που χάνετε όταν κάνετε αποτρίχωση με κερί ή ξυρίζεστε με ξυραφάκι; 

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια πολύ καλή επένδυση που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Με το πέρασμα του χρόνου και μετά από αρκετές συνεδρίες, χρειάζεται επανεξέταση μόνο μία φορά το χρόνο και μερικές φορές καθόλου!

Όλα εξαρτώνται από το πάχος των τριχών μας και την ανάπτυξή τους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με μια φυσική μέθοδο αποτρίχωσης με καραμέλα

Αλήθειες της αποτρίχωσης με λέιζερ

Πιο πριν αναλύσαμε τους κοινούς μύθους της αποτρίχωσης, τώρα θα ανακαλύψουμε τις αλήθειες που ισχύουν για τη συγκεκριμένη αποτριχωτική μέθοδο.

Σίγουρα, τώρα θα είστε πιο ήρεμοι και απαλλαγμένοι από πολλές επιφυλάξεις που διατηρούσατε. Έτσι θα είστε σε θέση να καταλάβετε πολύ περισσότερο από τι συνίσταται η εν λόγω αποτριχωτική μέθοδος.

1. Τα άτομα με λεπτές, ξανθές τρίχες δεν θα δουν αποτέλεσμα

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι κατάλληλοι όλοι οι άνθρωποι για να υποβληθούν στη συγκεκριμένη μέθοδο.  Τα άτομα που έχουν πολύ ανοιχτό δέρμα, λεπτές και ξανθές τρίχες είναι πολύ πιθανό να χάσουν τα χρήματά τους αν επιχειρήσουν την αποτρίχωση με λέιζερ. 

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί σε αυτόν τον τύπο δέρματος είναι ότι η ελάχιστη μελανίνη θα χρειαστεί μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών για την επίτευξη αποτελεσμάτων και ακόμη και τότε δεν μπορεί κάποιος να τα εγγυηθεί.

2. Πριν από κάθε συνεδρία πρέπει να έχετε ξυριστεί

αποτρίχωση με ξυραφάκι σε γυναικεία πόδια- αποτρίχωση με λέιζερ
Αυτή είναι μια άλλη αλήθεια για την αποτρίχωση. Αν και φαίνεται ενοχλητικό να ξυρίζεστε πάντα πριν πάτε σε μια περίοδο αποτρίχωσης, ακόμα κι αν έχετε λίγες τρίχες, είναι κάτι που πρέπει να το κάνετε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να ξεριζώσουμε τις τρίχες. Ο λόγος είναι ότι το λέιζερ πρέπει να δράσει σε υπάρχον τριχοθυλάκιο αποδυναμώνοντάς το για να αποκολληθεί και να μην ξαναναπτυχθεί. Αν δεν υπάρχει τρίχα, η αποτρίχωση με λέιζερ δεν θα είναι αποτελεσματική.

3. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον ήλιο

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, αλλά αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι δεν πρέπει να το κάνουν και πριν. Γενικά, συνιστάται να μην εκτίθεται κάποιος στον ήλιο ούτε 3 ημέρες πριν ούτε 3 ημέρες αργότερα.

Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με υψηλή προστασία και να αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε τύπου αυτομαυρίσματος.  Το δέρμα θα είναι ευαίσθητο και, εάν το εκθέσουμε στον ήλιο χωρίς να ακολουθήσουμε αυτά τα μέτρα, μπορεί να το τραυματίσουμε.

Εάν είχατε ποτέ αποτρίχωση, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την εμπειρία σας. Εάν δεν έχετε κάνει ακόμα, θα ήσασταν πρόθυμοι να κάνετε; Πιστεύετε ότι θα ήταν καλή επιλογή για εσάς;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.