Τέσσερις συμβουλές για ένα καθαρό και λείο δέρμα

Απολεπίστε, καθαρίστε, τονώστε, και ενυδατώστε το δέρμα σας... Πρόκειται για απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου ν' αποκτήσετε σίγουρα ένα καθαρό και λείο δέρμα.
Τέσσερις συμβουλές για ένα καθαρό και λείο δέρμα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Για ένα καθαρό και λείο δέρμα δεν απαιτούνται θυσίες, αλλά επιμονή. Παραδείγματος χάρη, εφόσον γνωρίζετε ότι πρέπει ν’ αφαιρείτε το μακιγιάζ σας προτού πάτε για ύπνο, δε χρησιμεύει σε τίποτα να το κάνετε μόνο μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Θα πρέπει να το κάνετε κάθε μέρα, χωρίς δικαιολογίες, ώστε να έχετε ένα καθαρό και λείο δέρμα. Πολλοί άνθρωποι βαριούνται και δεν εφαρμόζουν κάποια ρουτίνα ομορφιάς για να διατηρήσουν υγιές το δέρμα τους. Όμως, αυτό έχει ως συνέπεια την πρόκληση βλαβών στο δέρμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αν τις ακολουθείτε καθημερινά.

Τέσσερις συμβουλές για ένα καθαρό και λείο δέρμα

1. Απολεπίστε το δέρμα σας

Γυναίκα κάνει απολέπιση στο πρόσωπό της

Η απολέπιση είναι το πρώτο βήμα για ένα καθαρό και λείο δέρμα.

Ίσως να καθαρίζετε το δέρμα σας με κάποιο καλό προϊόν, δεν κάνετε όμως απολέπιση είτε επειδή δεν έχετε συνηθίσει, είτε επειδή δεν έχετε βρει κάποια που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Θα πρέπει να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες όμως, καθώς έτσι θα αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας.

Δε χρειάζεται ν’ αγοράσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν για ν’ απολεπίσετε το δέρμα σας αν και έχετε τις παρακάτω τρεις επιλογές:

  • Απολεπιστικά καθαριστικά: Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα εμπορικά κέντρα ή σε φαρμακεία. Καθαρίζουν και απολεπίζουν το δέρμα σας χάρη στους μικρούς τους κόκκους. Υπάρχουν απολεπιστικά καθαριστικά για όλους τους τύπους δέρματος.
  • Σπιτικά απολεπιστικά: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, σπιτικό απολεπιστικό με φυσικά συστατικά όπως είναι η ζάχαρη και το μέλι.
  • Βούρτσες καθαρισμού προσώπου: Αυτές οι βούρτσες καθαρίζουν το πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα κάνουν απολέπιση. Δεν είναι απαραίτητο ν’ αγοράσετε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, το συνηθισμένο σαπούνι για το πρόσωπο είναι αρκετό.

2. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το δέρμα σας

Σας προτείνουμε να πλένετε το δέρμα σας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα αν δε θέλετε να το κάνετε το πρωί και το βράδυ.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο προϊόν, όπως ένα καθαριστικό ζελέ ή ένα καθαριστικό προσώπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ντεμακιγιάζ αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Δε θα πρέπει να πάτε ποτέ για ύπνο χωρίς να έχετε καθαρίσει το δέρμα σας προηγουμένως! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν έχετε εφαρμόσει κάποιο αντηλιακό, αν αγγίξατε πολλές φορές το πρόσωπό σας, ή χρησιμοποιήσατε μακιγιάζ.

Έτσι, θα αποκτήσετε σίγουρα καθαρό και λείο δέρμα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα τονωτικό για καθαρό και λείο δέρμα

Γυναίκα χρησιμοποιεί τονωτικό

Τα τονωτικά βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας.

Παρότι, ίσως, πιστεύετε ότι δεν είναι σημαντικά τα τονωτικά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Αυτά θα αναζωογονήσουν το δέρμα σας και θα το προετοιμάσουν για τις υπόλοιπες θεραπείες ομορφιάς.

Επιπλέον, τα τονωτικά κλείνουν του πόρους σας και έτσι δε γεμίζουν βρωμιές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε ν’ αποτρέψετε τα μαύρα στίγματα τα οποία αφαιρούνται δύσκολα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορικά τονωτικά, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας στο σπίτι.

4. Να ενυδατώνετε πάντα το δέρμα σας

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη ασχέτως του τύπου δέρματος. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα αποκτήσετε λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα προϊόντα για την ενυδάτωση του δέρματός σας:

  • Έλαια προσώπου: Ορισμένοι άνθρωποι εφαρμόζουν έλαια προσώπου πριν την ενυδάτωση. Αυτά τα έλαια έχουν, συχνά, συγκεκριμένους σκοπούς (μειώνουν την εμφάνιση σημαδιών, αφαιρούν τις ρυτίδες, κάνουν πιο λαμπερό το δέρμα, κ.λπ.) και δεν λιπαίνουν το δέρμα.
  • Ενυδατικοί παράγοντες: Αυτοί διατηρούν ενυδατωμένο το δέρμα σας και το προμηθεύουν με ό,τι χρειάζεται. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, τότε δε θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε κάποιον ενυδατικό παράγοντα για ξηρό δέρμα. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει βρώμικο και λιπαρό.
  • Αντηλιακό: Να εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό, ανεξάρτητα από την εποχή. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά αντηλιακά προσώπου στην αγορά τα οποία δε θα κάνουν λιπαρό το πρόσωπό σας.

Μήπως χρησιμοποιείτε ήδη αυτές τις τέσσερις προτάσεις για να διατηρείτε καθαρό και λείο το δέρμα σας; Ποια σας δυσκολεύει περισσότερο;

Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να τις εφαρμόζετε για τουλάχιστον 20 ημέρες. Έτσι, θα αποκτήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς που θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει και να δείχνει νεότερο.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.