Τι είναι το Mommy Makeover και τι περιλαμβάνει;

Η ανάκτηση της σιλουέτας σας πριν την εγκυμοσύνη είναι μια επιθυμία που μπορεί να πραγματοποιήσει το mommy makeover, μια ταυτόχρονη επέμβαση στο στήθος και την κοιλιά. Μάθετε τα πάντα για αυτό σε αυτό το άρθρο.
Τι είναι το Mommy Makeover και τι περιλαμβάνει;

Έχει γραφτεί από Ana Núñez

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Η ανάκτηση της σιλουέτας σας μετά τον τοκετό είναι επιθυμία πολλών και το mommy makeover μπορεί να σας βοηθήσει να το πετύχετε. Έχει τους κινδύνους του, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει καλά με καλή προετοιμασία και στα χέρια επαγγελματιών.

Ωστόσο, η διαδικασία χρειάζεται να συνοδεύεται από δίαιτα και άσκηση, γιατί δεν εγγυάται το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχετε πάρει βάρος και το δέρμα σας έχει τεντωθεί, μεταξύ άλλων σημαντικών αλλαγών. Η τόνωση είναι το κλειδί για να επιστρέψει η σιλουέτα σας όπως ήταν πριν.

Πριν μάθουμε περισσότερα για αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλά εξαρτώνται από το αν ο τοκετός ήταν κολπικός ή καισαρική. Ο κύριος στόχος είναι να ανακουφίσετε τη δυσφορία μετά τον τοκετό, να ανακτήσετε τη δύναμη και να επανορθώσετε ξανά τους μυς σας. Ωστόσο, η επέμβαση προωθεί δραστικά αυτό που κατά τα άλλα είναι πιο αργό και σταδιακό.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για το mommy makeover, πότε είναι καλύτερο να το κάνετε, τα οφέλη και τους κινδύνους του.

Τι είναι το mommy makeover;

Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην κατάσταση πριν από την εγκυμοσύνη, το mommy makeover προσφέρει μια γρήγορη επιστροφή. Ο μηχανισμός αποτελείται από ταυτόχρονες επεμβάσεις για την εξάλειψη αυτών των αισθητικών αλλαγών που προκύπτουν από την περίοδο κύησης.

Σύμφωνα με επαγγελματικές εκτιμήσεις, με τοπική ή γενική αναισθησία και χρόνο νοσηλείας λιγότερο από 48 ώρες, η θεραπεία καταφέρνει να διορθώσει πολλά θέματα. Ωστόσο, απαιτεί από εσάς να προσέχετε και να φροντίζετε το σώμα σας ακολουθώντας τις εντολές του γιατρού σας.

Ποιες διαδικασίες περιλαμβάνονται στο mommy makeover;

Το mommy makeover, το οποίο επιδιώκει να αποκαταστήσει τη θέση, το σχήμα και τη σφριγηλότητα ορισμένων περιοχών του σώματός σας, περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις παρεμβάσεις.

1. Μαστοπλαστική ή μαστοπηξία

Αυτή η χειρουργική επέμβαση επικεντρώνεται στην ανύψωση των χαλαρών μαστών μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό ή στην αύξηση του μεγέθους και του όγκου τους, γεμίζοντας το περίσσιο δέρμα. Φροντίζεται επίσης το σχήμα της θηλής.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε λίπος από το σώμα σας για να αποφύγετε τις απορρίψεις. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα πρέπει να αναρρώσετε από τις δύο περιοχές που εμπλέκονται στη μετεγχειρητική περίοδο.

Από την άλλη, αυτή η διαδικασία παρέχει το πλεονέκτημα ότι η υφή και οι αλλαγές που φέρνει ο χρόνος θα είναι φυσικές. Τέλος, υπάρχει ένα άλλο πολύ σημαντικό γεγονός που πρέπει να θυμάστε: οι ουλές είναι ελάχιστες, μόλις τρία χιλιοστά.

Cirugía del mommy makeover.
Αυτή η διαδικασία είναι ένα άθροισμα χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα .

2. Κοιλιοπλαστική

Αυτή η πολύπλοκη επέμβαση στην κοιλιά αφαιρεί το λίπος και το υπερβολικό δέρμα. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να κάνετε περισσότερα παιδιά, δεν είναι καλό να την κάνετε.

Μετά την επέμβαση, προσπαθήστε να περπατήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και, μόλις το καταφέρετε, συμπεριλάβετε μια ελαφριά ρουτίνα άσκησης. Η πρώιμη κινητοποίηση μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι δύσκολο να εξαλειφθεί, ακόμη και σε γυναίκες με καλές διατροφικές συνήθειες και αθλήτριες. Γι’ αυτό μια κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι τόσο χρήσιμη.

3. Λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική

Το λίπος αφαιρείται με αυτή την τεχνική, αν και το δέρμα και η διάταση των μυών δεν επεξεργάζονται. Εν τω μεταξύ , η μέση και οι γοφοί ορίζονται ή σμιλεύονται με κοιλιοπλαστική.

Πότε να κάνετε το mommy makeover

Μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, το σώμα σας χρειάζεται να προσαρμοστεί ξανά. Επομένως, είναι καλύτερο να περιμένετε έξι μήνες έως 1 έτος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μήτρα σας θα επανέλθει σιγά σιγά στο κανονικό της μέγεθος, όπως και το δέρμα σας.

Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι η περίοδος του θηλασμού. Μπορείτε να θηλάσετε για όσους μήνες θέλετε και όταν αποφασίσετε να κάνετε αισθητική αποκατάσταση, περιμένετε ένα μήνα. Συνοδέψτε το με καλή διατροφή, άσκηση και σωστή ενυδάτωση.

Στραφείτε στο mommy makeover όταν αποφασίσετε ότι δεν θα κάνετε άλλα παιδιά.

Μια τάση στον κόσμο της μόδας είναι να το κάνετε μετά από καισαρική τομή, αξιοποιώντας το χειρουργείο, την αναισθησία, το κόστος και τον χρόνο ανάρρωσης. Δίπλα στον μαιευτήρα βρίσκεται ο αισθητικός χειρουργός για να ασχοληθεί με την αναδόμηση των ιστών και την απομάκρυνση της περιεκτικότητας σε λίπους.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Οι κίνδυνοι μιας ιατρικής-χειρουργικής δραστηριότητας όπως αυτή περιλαμβάνουν επίσης τη γενετική, τη φυσική σύσταση πριν από την εγκυμοσύνη, τον τρόπο ζωής και την ηλικία σας. Ο γιατρός θα υποδείξει ποιες περιοχές θα τροποποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε σώμα είναι μοναδικό.

Επιπλέον, είναι καλύτερο να υποβληθείτε σε φυσική εξέταση για να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν ασθένειες, αλλεργίες και προηγούμενες επεμβάσεις που θα πρέπει να γνωρίζει ο γιατρός σας, καθώς και προεγχειρητικές και αναλυτικές εξετάσεις. Αυτά τα τεστ θα είναι πιο εξαντλητικά.

Με τον ίδιο τρόπο, ζητείται συχνά έλεγχος βάρους ή σταθεροποίηση: πρέπει να ζυγίζετε το ίδιο για έξι μήνες. Χωρίς όλα αυτά, θα ήταν ριψοκίνδυνο να μπείτε για χειρουργείο.

Είναι μια λειτουργία πολλαπλών διεργασιών. Τείνει να διαρκέσει σημαντικό χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερο κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης ή άλλων επιπλοκών. Η μετεγχειρητική περίοδος θα είναι διαφορετική ανάλογα με το τι έχει γίνει.

Η νοσηλεία δεν θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες. Τις πρώτες 72 ώρες θα χορηγηθούν παυσίπονα, καθώς και ένα συμπιεστικό ένδυμα και στήριγμα θα τοποθετηθεί και θα διατηρηθεί για τέσσερις εβδομάδες.

Το πρήξιμο θα είναι περισσότερο ή λιγότερο παρόν για 3 έως 5 μήνες και οι ουλές έως και 1 χρόνο. Να είστε υπομονετικές, να λάβετε βοήθεια για τη φροντίδα του μωρού σας και να ακολουθήσετε τα μετεγχειρητικά πρωτόκολλα.

Faja para el mommy makeover.
Θα πρέπει να φοράτε ένα συνδετικό για την κοιλιά για αρκετές εβδομάδες για να βελτιώσετε την ανάρρωση μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις .

Το παράδειγμα της μεταμόρφωσης

Το “παράδειγμα makeover” πήρε το όνομά του λόγω της δημοτικότητάς του στα κοινωνικά δίκτυα και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Σήμερα, το παράδειγμα της μεταμόρφωσης θεωρείται μέρος της γυναικείας ενδυνάμωσης από ορισμένους. Ως κατάλληλη μαμά, μεταμορφώνετε τον εαυτό σας γιατί νιώθετε ενδυναμωμένες και πιο ολοκληρωμένες.

Η αναμόρφωση της μαμάς είναι μια τάση και θα πρέπει να τη συνοδεύσετε με αξιόπιστες, επαγγελματικές συμβουλές. Η εικόνα των διασήμων που γεννούν και δείχνουν θεαματικά σώματα λίγο μετά είναι μια πίεση που πολλές φορές μας κάνει να μπερδεύουμε την επιθυμία με την πραγματικότητα.

Γι’ αυτό καλό είναι να μην ανησυχείτε πολύ γιατί το άγχος μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς και το μωρό σας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία του σώματος και του μυαλού σας, η συναισθηματική σας σταθερότητα και η χαρά που συνοδεύει την προσπάθειά σας.

Εάν είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας και σας αρέσει το σώμα σας, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στην αγάπη και τη φροντίδα που προσφέρετε στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Edmondson, SJ y Ross, DA (2021). El abdomen posparto: psicología, cirugía y calidad de vida. Hernia , 1-12.
  • Hurvitz, KA, Olaya, WA, Nguyen, A. y Wells, JH (2014). Medicina basada en evidencias: Abdominoplastia. Cirugía plástica y reconstructiva , 133 (5), 1214-1221.
  • Hurwitz, D. (2016). Cirugía de contorno corporal para mujeres. En Contorno corporal integral (págs. 63-179). Springer, Berlín, Heidelberg.
  • Sánchez-Serradilla, C. (2018). ¡ Sé la mejor madre fitness! Estudio de caso “@ saschafitness”: representación del embarazo, maternidad y feminidad en la comunidad fitness en Instagram. Disponible en: http://repositori.uji.es/xmlui/bitstream/handle/10234/180933/TFM_2018_SanchezSerradilla_Cristina.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.