Τι να κάνετε για να μεγαλώσουν τα γένια σας

Η ανάπτυξη τριχών στο πρόσωπο απαιτεί υπομονή. Αλλά μην τα αφήνετε όλα στη γενετική ή τις ορμόνες. Εφαρμόζοντας ορισμένες συστάσεις, μπορείτε να κάνετε τα γένια σας να μεγαλώσουν.
Τι να κάνετε για να μεγαλώσουν τα γένια σας
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιανουαρίου, 2023

Η ανάπτυξη της γενειάδας γίνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνδρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τρίχες βγαίνουν γρήγορα και είναι άφθονες, ενώ σε άλλες αργούν ή δεν σχηματίζουν πυκνή γενειάδα. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να μεγαλώσουν τα γένια σας.

Υπάρχουν μερικά ακούσια τεχνάσματα που ευνοούν την εμφάνιση των τριχών στο ανδρικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, οι αρκετά σκούρες και πυκνές τούφες δίνουν την εντύπωση μιας γεμάτης γενειάδας, ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν έχετε τόσες πολλές τρίχες. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται κάτι περισσότερο για να μεγαλώσουν τα γένια σας.

Γιατί τα γένια σας δεν μπορούν να μεγαλώσουν ομοιόμορφα;

Η ανάπτυξη των τριχών του προσώπου θεωρείται πιο δυναμική από την ανάπτυξη των τριχών στο κεφάλι, αλλά δεν αναπτύσσονται οι τρίχες όλων με τον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν ακανόνιστα γένια που οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες και ορμονικές διακυμάνσεις.

Οι ελλείψεις βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, καθώς και ο τρόπος ζωής, οι τραυματισμοί και ορισμένες δερματολογικές παθήσεις ξεχωρίζουν ως λόγοι για την αργή ανάπτυξη των τριχών του προσώπου στους άνδρες.

Μία από τις ιατρικές παθήσεις εξηγείται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Actas Dermo-Sifiliográficas. Ονομάζεται ψευδοθυλακίτιδα και είναι μια χρόνια διαδικασία που είναι συνέπεια του ξυρίσματος και άλλων μεθόδων αποτρίχωσης.

Είναι επίσης πιθανό οι ανοιχτόχρωμες κηλίδες σε αυτή την περιοχή του προσώπου να οφείλονται σε γυροειδής αλωπεκία. Όπως επισημαίνει το ιατρικό λεξικό της Clínica Universidad de Navarra (CUN), αυτή η ανώμαλη τριχόπτωση δεν επηρεάζει μόνο το τριχωτό της κεφαλής, και αν είναι ανδρογονικού τύπου, επηρεάζει κυρίως τους άνδρες.

Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει να διαβάσετε: Οι αιτίες που οι τρίχες φυτρώνουν προς τα μέσα

Συστάσεις για να μεγαλώσουν τα γένια σας

Όταν δεν επικρατούν καταστάσεις υγείας που εμποδίζουν την ανάπτυξη της γενειάδας, μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τα αποτελέσματα τέτοιων θεραπειών. Αντιθέτως, υπάρχουν συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και θα δείτε κάποια βελτίωση.

Τι να κάνετε για να μεγαλώσουν τα γένια σας
Το ξύρισμα μπορεί να οδηγήσει σε ψευδοθυλακίτιδα του προσώπου, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη των γενιών.

Προγραμματίστε τις περιποιήσεις σας

Αν θέλετε ένα γεμάτο μούσι, μόλις παρατηρήσετε την ανάπτυξη των τριχών, σταματήστε το ξύρισμα για τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό δίνει την ευκαιρία στις τρίχες να πυκνώσουν και να αποκτήσουν όγκο.

Μετά από μερικές εβδομάδες, διαμορφώστε το. Όσοι έχουν λίγες τρίχες στο πρόσωπο και θέλουν μια αισθητή γενειάδα πιστεύουν ότι το ξύρισμα επηρεάζει την ανάπτυξη.

Ωστόσο, μια μελέτη στο περιοδικό Cell έδειξε ότι το ξύρισμα σε διαφορετικές πυκνότητες ανταποκρίνεται στα μοτίβα και οδηγεί στην αναγέννηση έως και 5 φορές περισσότερο από τις μη ξυρισμένες τρίχες.

Κάντε μασάζ προσώπου για να μεγαλώσουν τα γένια σας

Δοκιμάστε ουσίες που μαλακώνουν και δίνουν λάμψη. Χρησιμοποιήστε τις για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο, ειδικά στην περιοχή της γενειάδας.

Κάθε φορά που τρίβετε το δέρμα, ενεργοποιείτε ξανά την κυκλοφορία του αίματος, η οποία ευνοεί την εμφάνιση υγιών, σκληρών τριχών. Τα έλαια αμυγδάλου, αργκάν ή ευκαλύπτου είναι εξαιρετικά ενυδατικά για το χόριο.

Καθαρίστε και ενυδατώστε

Το δέρμα συσσωρεύει λάδι και κάθε είδους βρωμιά από το περιβάλλον, γεγονός που επιδεινώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης τριχών. Ακολουθήστε μια καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού που προάγει την ανάπτυξη των τριχών και την αισθητική εμφάνιση.

Πλύνετε το πρόσωπό σας με σαπούνι και ενυδατώστε το. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους πόρους καθαρούς.

Επίσης, πριν το ξύρισμα, εφαρμόστε ένα τζελ, μια κρέμα ή ένα λάδι και προτιμήστε τα ηλεκτρικά ξυραφάκια, όπως προτείνει, μεταξύ άλλων, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD).

Μπορεί να βρείτε ενδιαφέρον αυτό το άρθρο: Βιοτίνη για την ανάπτυξη των μαλλιών, πηγές και συστάσεις

Χρησιμοποιήστε βιοτίνη

Αν και η αποτελεσματικότητα της βιοτίνης (βιταμίνη Β7) στα γένια μελετάται ακόμη, πιστεύεται ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών γενικά σε μεγαλύτερες ποσότητες. Μάλιστα, μια εργασία που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής αναφέρει ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης Β7 μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σε άτομα με έλλειψη.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνταγογραφείται από γιατρό.

Φροντίστε τη διατροφή σας για να μεγαλώσουν τα γένια σας

Η εξισορρόπηση των γευμάτων σας μεταξύ πρωτεϊνών και πράσινων λαχανικών παρέχει στον οργανισμό βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ψευδάργυρο, όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών.

Εντάξτε στο μενού σας παρασκευάσματα με τέτοια μικροθρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Α συνεργάζεται με την παραγωγή σμήγματος που διατηρεί το δέρμα και τους θύλακες των τριχών υγιείς. Οι βιταμίνες C και Ε συνδέονται επίσης με την ανάπτυξη των μαλλιών.

Όσον αφορά την ενυδάτωση, δεν την επιτυγχάνετε μόνο με κρέμες και τζελ. Πίνετε αρκετό νερό, καθώς αυτό θα ενυδατώσει τους θύλακες της τρίχας.

Βουρτσίστε

Ακόμα και αν μόλις έχει αρχίσει να μεγαλώνουν, βουρτσίστε τα γένια σας. Αυτή είναι μια μέθοδος για να επεξεργαστείτε το σχήμα τους, να απελευθερώσετε τα φυσικά έλαια του δέρματος, να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να αφήσετε το δέρμα να αναπνεύσει. Χρησιμοποιήστε μια ειδική βούρτσα για το πρόσωπο για να το κάνετε αυτό.

Απολέπιση

Η φροντίδα του δέρματος είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της γενειάδας. Κάντε έντονη εβδομαδιαία απολέπιση προκειμένου να ξεβουλώσετε τους πόρους σας. Τα scrubs για τα γένια είναι εύκολο να τα βρείτε σε καταστήματα και φαρμακεία.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε scrub αναμειγνύοντας ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας κυκλικά με τις άκρες των δακτύλων σας. Μην ξεχνάτε να πλένετε και να ενυδατώνετε το δέρμα μετά τη διαδικασία.

Τι να κάνετε για να μεγαλώσουν τα γένια σας
Η καθημερινή φροντίδα του δέρματος είναι απαραίτητη για τους άνδρες που θέλουν καλύτερη ανάπτυξη των γενειάδων.

Ελαχιστοποιήστε το στρες

Το στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα και αυτό ελαχιστοποιεί την παραγωγή τεστοστερόνης. Τα ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως οι τρίχες στο πρόσωπο, εξαρτώνται από αυτή την ορμόνη του φύλου, όπως υποστηρίζει η Ενδοκρινική Εταιρεία.

Ένας τρόπος για να ρυθμίσετε και να μειώσετε το στρες είναι η άσκηση. Με την άσκηση, αυξάνετε την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία ενισχύει την πιθανότητα ανάπτυξης γενειάδας.

Επιπλέον, κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα. Η ξεκούραση προάγει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Για να βελτιστοποιήσετε τον ύπνο σας, αποφύγετε τις οθόνες και τα τεχνητά φώτα πριν πάτε για ύπνο.

Πώς να φροντίσετε τα γένια σας

Μόλις πυκνώσουν τα γένια σας, το επόμενο βήμα είναι η συντήρηση. Σε αυτό το στάδιο, η παρέμβαση ενός στυλίστα είναι πολύ χρήσιμη. Μαζί του, καθορίζετε την εμφάνιση που θέλετε, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τα γούστα σας.

Συντονίστε επίσης τη συχνότητα του κουρέματος, τα σαμπουάν, τα σαπούνια, τα έλαια, τα κεριά και τις λεπίδες, αν θα ξυρίζεστε στο σπίτι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.