Συνταγές για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Αν οι δικές σας σας δεν είναι έτσι, μην ανησυχείτε, σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε μερικά σπιτικά γιατροσόφια που θα σας βοηθήσουν ενώ είναι και εύκολα στη χρήση.
Συνταγές για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Συνταγές για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας! Οι βλεφαρίδες είναι ένα ζωτικό μέρος του σώματός σας, επειδή όχι μόνο σας βοηθούν να δώσετε στο πρόσωπό σας μια καλύτερη εμφάνιση, αλλά ο βασικός ρόλος τους είναι να προστατεύουν τα μάτια σας από τις διάφορες λοιμώξεις και από τη σκόνη και τη βρωμιά που μπορεί να εισχωρήσει στα μάτια σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για τις βλεφαρίδες και για το πώς να βελτιώσετε την εμφάνισή τους.

Οι βλεφαρίδες αποτελούνται από στρώσεις κερατίνης, πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για την παροχή ελαστικότητας, αντοχής και ομορφιάς στις βλεφαρίδες σας. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να αποδυναμώσουν τις βλεφαρίδες σας. Μερικές από αυτές είναι η έκθεση στις ακτίνες UV, το μακιγιάζ που μπορεί να μείνει τη νύχτα στο πρόσωπό σας λόγω κακού ή ελλιπούς καθαρισμού, ή τα κακής ποιότητας καλλυντικά προϊόντα .

Οι βλεφαρίδες που είναι σε άριστη κατάσταση είναι γενικά μακριές και πυκνές και επιτρέπουν μια καθαρή και άμεση ματιά. Αν οι δικές σας σας δεν είναι έτσι, μην ανησυχείτε, σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε μερικά σπιτικά γιατροσόφια που θα σας βοηθήσουν ενώ είναι και εύκολα στη χρήση.

 να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας με κρεμες

Πάνω απ όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ, να μην κάνετε υπερβολική χρήση της μάσκαρας και να μη χρησιμοποιείτε συχνά το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, επειδή αυτό συχνά τις κάνει αδύναμες, όταν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό και συχνότητα ή ακόμα και μετά την μάσκαρα, πράγμα το οποίο προκαλεί συχνά το σπάσιμο των βλεφαρίδων.

Αν οι βλεφαρίδες σας μεγαλώνουν αργά, σας συνιστούμε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας συχνά, διότι αυτός είναι ένας τρόπος για να γυμνάσετε τα βλέφαρα σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κρέμες με κερατίνη και καστορέλαιο που φροντίζουν, θρέφουν, ενυδατώνουν και ενισχύουν το τριχοειδές στρώμα των βλεφάρων. Σήμερα, θα σας προτείνουμε λύσεις που αναγνωρίζονται για την αποτελεσματικότητά τους για τέλειες  βλεφαρίδες.

Έλαια για να να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

ελαια  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Τα ακόλουθα έλαια περιέχουν αντιοξειδωτικά, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση ενώ παράλληλα προστατεύουν, ενυδατώνουν και θρέφουν τις βλεφαρίδες. Η χρήση τους στις βλεφαρίδες σας θα τις κάνει πιο δυνατές, πιο πυκνές και πιο μακριές. Τα έλαια αυτά είναι: το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο του αβοκάντο και το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να αναμίξετε αυτά τα τέσσερα έλαια σε ένα ποτήρι. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας με αυτό το μείγμα και εφαρμόστε μια σταγόνα στη γραμμή των βλεφαρίδων σας και αφήστε το να ενεργήσει όλη τη νύχτα.

Ξηροί Καρποί

ξηροι καρποι  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Τα φιστίκια, τα καρύδια, οι σταφίδες, κ.λπ. αποτελούν μέρος της ομάδας των τροφίμων που έχουν υψηλά επίπεδα του συμπλέγματος των βιταμινών Β, που βοηθούν στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Συνδυάστε το καστορέλαιο και το ρούμι!

καστορελαιο  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας καστορέλαιο σε ένα μπουκαλάκι μαζί με λίγο ρούμι. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στις βλεφαρίδες σας με ένα κομμάτι βαμβάκι, κοιμηθείτε τη νύχτα με αυτή την μάσκα και αφαιρέστε την με χλιαρό νερό την επόμενη μέρα.

Διαβάστε ακόμη: Αιτίες και φυσικές θεραπείες για τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Βαζελίνη

βαζελινη  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Η βαζελίνη έχει προστατευτική και μαλακτική δράση και είναι ένα διεγερτικό για την ανάπτυξη της τρίχας.

Πράσινο Τσάι για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

πρασινο τσαι  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Ετοιμάστε το πράσινο τσάι, όπως συνήθως, περιμένετε μέχρι να είναι χλιαρό και να μπορείτε να το εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες και τα βλέφαρα σας με τη βοήθεια ενός κομματιού βαμβάκι. Αφήστε το βαμβάκι στα βλέφαρά σας για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να το κάνετε κάθε βράδυ και να μην πλένετε το πρόσωπό σας μέχρι την επόμενη ημέρα.

Βουρτσάκι για τις βλεφαρίδες

βουρτσακι  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Μπορείτε να πάρετε μια ενυδατική κρέμα και ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα για να εφαρμόσετε την κρέμα στις βλεφαρίδες σας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη της τρίχας.

Φλούδα λεμονιού

 να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας με ξυσμα λεμονιου

Το λεμόνι έχει πολλές ιδιότητες που είναι ευεργετικές για το σώμα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τρίψετε λίγη φλούδα λεμονιού και να την ανακατέψετε με λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Αυτό θα βοηθήσει θα αυξήσει και να επιταχύνει τα οφέλη των ελαίων που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Θυμηθείτε: Μην κάνετε κατάχρηση στη μάσκαρα!

μασκαρα-  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Παρότι το προϊόν αυτό μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο χοντρές και πιο μακριές, η συνεχής χρήση του είναι αντιπαραγωγική, διότι μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας να πέσουν ή να τις σπάσει ακόμα. Θυμηθείτε, να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ σας σωστά ώστε να μην αφήνετε υπολείμματα από μάσκαρα.

Κάντε μασάζ στα βλέφαρά σας για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

βλεφαριδες  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Αυτό το μασάζ γίνεται για την αύξηση της ροής του αίματος και βοηθάει στη διέγερση της ανάπτυξης των βλεφαρίδων. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί κάποιο προϊόν συγκεκριμένα. Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, πλύνετε τα χέρια σας καλά και με τα δάχτυλά σας, κάντε απαλό μασάζ στα βλέφαρα σας καθώς και τις βλεφαρίδες σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας για να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

καροτο για  να βελτιώσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας

Θα πρέπει να τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά για να δώσετε στον εαυτό σας τις ποσότητες που χρειάζεται σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, με σκοπό την τόνωση και την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών. Μερικά από τα βασικά τρόφιμα για αυτό είναι: τα καρότα, τα φιστίκια, και το σιτάρι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.