10 απίστευτες ωφέλειες του μηλόξυδου για την υγεία

Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν που αλκαλοποιεί και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων του pH
10 απίστευτες ωφέλειες του μηλόξυδου για την υγεία

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2018

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, τόσο στη μαγειρική όσο και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση του έχει γίνει ακόμα πιο δημοφιλής, επειδή έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι πολλές οι ωφέλειες του μηλόξυδου για τον οργανισμό. Το προϊόν αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και πηκτίνη, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών, που συνθέτουν ένα θαυμάσιο σύμμαχο υπέρ της υγείας και της ευημερίας.

Έχετε ήδη αρκετούς λόγους γα να συμπεριλάβετε το μηλόξυδο στη διατροφή σας; Θα σας παρουσιάσουμε εδώ δέκα ακόμα λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο προϊόν είναι τόσο απίστευτα καλό για την υγεία σας.

Το μηλόξυδο συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης

10 απίστευτες ωφέλειες του μηλόξυδου για την υγεία

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πέψη σας; Ένας απλός συνδυασμός νερού και μηλόξυδου μπορεί να είναι η λύση για τα πεπτικά προβλήματα. Για να φτιάξετε το μείγμα, πρέπει απλώς να διαλύετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και να το πίνετε μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση του πεπτικού σας συστήματος και θα σας βοηθήσει να χωνέψετε καλύτερα την τροφή.

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ωμό και μη παστεριωμένο μηλόξυδο, επειδή το φιλτραρισμένο δεν διαθέτει μερικά σημαντικά ένζυμα. Το μη παστεριωμένο ξύδι είναι πλούσιο σε οξικό οξύ, αμινοξέα, μαλικό οξύ, πρωτεΐνες και ένζυμα.

Συνεισφέρει στην καταπολέμηση των γαστρικών οξέων

Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν που αλκαλοποιεί και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων του pH προκειμένου να εξασφαλιστεί ανακούφιση από την καούρα. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια καούρα ή έλκος, ίσως να είναι υπερβολικά σκληρό λόγω της μεγάλης του οξύτητας.

Για το λόγο αυτή συνιστάται να χρησιμοποιείται διαλυμένο. Το βιολογικό μηλόξυδο συμβάλλει στη μείωση των γαστρικών οξέων.  Λειτουργεί επίσης ως ήπιο υπακτικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα.

Θα εξαλείψει τα εντερικά βακτήρια και θα βοηθήσει στην αποφυγή της καντιντίασης

ωφέλειες του μηλόξυδου - βακτήρια

Το μαλικό οξύ και το οξικό οξύ, που είναι και τα δύο παρόντα στο μηλόξυδο, μπορούν να είναι πολύ υγιεινά για την εντερική χλωρίδα. Το συγκεκριμένο προϊόν λειτουργεί ως αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό, ικανό να εξαλείφει τα εντερικά βακτήρια. Έτσι αποφεύγονται μολύνσεις όπως η καντιντίαση, που συχνά προσβάλλει το έντερο.

Ωφέλειες του μηλόξυδου: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μηλόξυδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ειδών λοιμώξεων και ασθενειών, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μαλικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως μια άμυνα ενάντια σε ιούς και βακτήρια.

Διαβάστε σχετικά: 9 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα

Το οξικό οξύ είναι μία από τις ενεργές χημικές ενώσεις στο μηλόξυδο. Είναι επίσης υπεύθυνο για την ισχυρή δράση του μηλόξυδου στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Για το λόγο αυτό, μία από τις πολλές ωφέλειες του μηλόξυδου είναι ότι βοηθάει πολύ στην πέψη των απλών υδατανθράκων στον οργανισμό. Ταυτόχρονα μειώνει το σάκχαρο που βρίσκεται στο αίμα. Επίσης, σε πρόσφατες μελέτες διαπιστώθηκε ότι το προϊόν αυτό μπορεί να έχει αντιγλυκαιμική δράση, κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση των φυσικών εκκρίσεων ινσουλίνης που χρειάζεται το σώμα.

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε το σάκχαρό σας με 5 σπιτικές θεραπείες

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

ωφέλειες του μηλόξυδου - υπέρταση

Σε αρκετές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση βιολογικού μηλόξυδου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Πρόκειται για άλλη μια από τις ωφέλειες του μηλόξυδου και αποδίδεται στο γεγονός ότι συμβάλλει στην αύξηση του νιτρικού οξειδίου. Αυτό με τη σειρά του συνεισφέρει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.

Βοηθάει στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Το μηλόξυδο περιέχει ένζυμα, μέταλλα και βιταμίνες που συνεισφέρουν στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του οργανισμού με φυσικό τρόπο. Απλώς διαλύετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και το πίνετε πριν από κάθε γεύμα.

Μπορεί να συμβάλλει στο αδυνάτισμα

ωφέλειες του μηλόξυδου - αδυνάτισμα

Αυτό το φυσικό συστατικό μπορεί να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους συμμάχους στο αδυνάτισμα, αφού λειτουργεί ως συμπλήρωμα για την ευκολότερη καύση του λίπους. Το οξικό οξύ που είναι παρόν στο μηλόξυδο βοηθάει στη μείωση των επιπλέον κιλών. Αυτό οφείλεται στο ότι συνεισφέρει στον ηπατικό καθαρισμό και καταπολεμά τη συσσώρευση λιπιδίων και σωματικού λίπους. Επιπλέον εξασφαλίζει μια αίσθηση χόρτασης (κορεσμού), έτσι αποφεύγεται η υπερφαγία.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής

Το μηλόξυδο λειτουργεί ως φυσικό στοματικό διάλυμα για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής και τη θανάτωση των βακτηρίων που παράγονται στο στόμα. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να εξαλείψουν και να εξουδετερώσουν τη δυσάρεστη αναπνοή.

Είναι καλό για το δέρμα

ωφέλειες του μηλόξυδου - δέρμα

Το μηλόξυδο βοηθάει στον έλεγχο του pH του δέρματος, είναι επομένως ωφέλιμο για την καταπολέμηση δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.