10 φυτά που μπορείτε εύκολα να μεγαλώσετε στον κήπο σας

2 Ιουλίου 2018
Σε αυτό το άρθρο, αποκαλύπτουμε δέκα φυτά που μπορείτε να μεγαλώσετε στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και φυσικό περιβάλλον.

Ποια είναι τα φυτά που μπορείτε να μεγαλώσετε στον κήπο σας; Αν δεν έχετε πολλές δεξιότητες κηπουρικής ή είστε αρχάριοι, μην ανησυχείτε. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να έχετε τον δικό σας μίνι κήπο. Υπάρχουν πολλά φυτά για το σπίτι που μπορείτε εύκολα να μεγαλώσετε στον κήπο σας.

Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν όλα τα φυτά. Υπάρχουν πολλά που δεν είναι κατάλληλα για γλάστρες ή μικρούς χώρους.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε τα σωστά φυτά για το σπίτι σας για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην κηπουρική.

Ποια φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν;

γλάστρα με χώμα και εργαλεία, φυτά που μπορείτε να φροντίσετε εύκολα

Τα φυτά μπορούν να κάνουν το σπίτι σας πιο ελκυστικό, ευχάριστο και φιλόξενο. Καθαρίζουν επίσης τον αέρα, καθιστώντας τους ανοιχτούς σας χώρους πιο αρωματικούς. Ετοιμαστείτε να δώσετε ζωή σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με τις παρακάτω προτάσεις!

Πρώτον, καλό είναι να θυμάστε ότι μπορείτε επίσης να φυτέψετε φρούτα και άλλα βρώσιμα φυτά. Και ναι, υπάρχουν πολλά φυτά που για το σπίτι μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν. Με τη σωστή ποικιλία φυτών, θα μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας πολύ καλύτερα από πριν.

 

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίζετε τα φύλλα από τα φυτά εσωτερικού χώρου

 

 

Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσετε πού θα πάνε τα φυτά σας. Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος, πόσο φως υπάρχει, πόση υγρασία και  ποια είναι η ποιότητα του χώματος (είτε αυτό του εδάφους είτε αυτό στις γλάστρες), είναι όλα σημαντικά. Μόλις βάλετε ένα φυτό σε ένα μέρος όπου έχει όλα όσα χρειάζεται, είναι καλύτερο να μην το μετακινήσετε.

Γιατί; Επειδή τα φυτά συνηθίζουν στο περιβάλλον τους. Εάν τα μετακινήσετε, είναι πιθανό ότι δεν θα έχουν ό,τι χρειάζονται, ακόμη και αν νομίζετε ότι θα φαίνονται καλύτερα σε διαφορετικό μέρος.

Με άλλα λόγια, δεν έχουν όλα να κάνουν με την αισθητική. Πρέπει επίσης να έχετε κατά νου τις ανάγκες του φυτού. Αυτές οι επιλογές μπορούν να απλουστευθούν ως εξής:

 • Ποιο είναι το μέγεθος του φυτού.
 • Αν είναι καλλωπιστικό φυτό: είναι με λουλούδια ή χωρίς;
 • Ο χώρος έχει περισσότερο φως ή σκιά;
 • Θα χρειαστεί να το ποτίζετε κάθε μέρα ή όχι;

Αν και τα φυτά για το σπίτι είναι πραγματικά εντυπωσιακά, δεν είναι ό,τι καλύτερο για αρχάριους. Γενικά, τα ανθοφόρα φυτά τείνουν να είναι πιο ευαίσθητα και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή από άλλα.

Ωστόσο, ορισμένα μικρά, εξαιρετικά αρωματικά φυτά μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά εύκολα. Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής: μέντα, δυόσμος, λεβάντα, δεντρολίβανο, χαμομήλι και μαϊντανό (όλα αυτά είναι και εδώδιμα!).

 

Διαβάστε επίσης: Σπιτικές θεραπείες με φύλλα δυόσμου

 

5 φυτά για τον κήπο σας που μπορείτε να τα φροντίσετε εύκολα

Τα τριαντάφυλλα, οι μαργαρίτες, τα γεράνια και τα πτηνά του παραδείσου προσαρμόζονται όλα στα τροπικά κλίματα. Επομένως, πρέπει να τα τοποθετήσετε σε μέρη με άφθονο ηλιακό φως και να τα κρατάτε καλά ποτισμένα.

Αν το κάνετε αυτό, θα έχετε τις βασικές προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν.

Στην περίπτωση της βουκαμβίλιας, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αυτού του είδους φυτού. Ορισμένα από αυτά δεν μεγαλώνουν πολύ, κάτι που μπορεί να τα κάνει να προσαρμοστούν καλά σε πολύ μικρές ή μεσαίου μεγέθους γλάστρες.

Να θυμάστε, η ομορφιά δεν εξαρτάται από το πόσα φυτά έχετε, αλλά πώς τα φροντίζετε.


5 αρωματικά φυτά που μπορείτε να μεγαλώσετε εύκολα

τρεις γλάστρες σε σπίτι, φυτά που μπορείτε να φροντίσετε εύκολα

 • Δυόσμος. Αυτό το εξαιρετικά ευπροσάρμοστο φυτό για το σπίτι μπορεί να αναπτυχθεί υπό μια σειρά από συνθήκες. Η ομορφιά του και το άρωμα του είναι απαράμιλλα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση στα γεύματά σας. Μπορείτε να το βάλετε σε μια γλάστρα ή απευθείας στον κήπο.
 • Μαϊντανός. Πρόκειται για ένα πολύ πρακτικό βότανο με ευχάριστη οσμή, το οποίο λειτουργεί καλά ως καρύκευμα για διάφορα πιάτα ή ως συστατικό σε φυσικές θεραπείες. Δεν θα πάρει πολύ χώρο είτε στον κήπο σας είτε σε ένα κουτί καλλιέργειας.
 • Λεβάντα. Μπορείτε να το βάλετε είτε σε ένα δοχείο είτε στο έδαφος, αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι έχει την τάση να απλώνεται καθώς αναπτύσσεται. Είναι κατάλληλο για τα περισσότερα κλίματα και θα προσφέρει ένα απαλό και φρέσκο ​​άρωμα στον κήπο σας.
 • Χαμομήλι. Αυτό το βότανο έχει εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη, στη χαλάρωση, στη φλεγμονή και σε πολλά άλλα. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί και οι σπόροι του είναι ευρέως διαθέσιμοι.
 • Μέντα. Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων, των πεπτικών προβλημάτων και του μετεωρισμού. Η άγρια ​​φύση του το καθιστά συμβατό με οποιοδήποτε τύπο εδάφους ή κλίμα.
 • Del Val, E., & Dirzo, R. (2004). Mirmecofilia: Las Plantas con Ejército Propio. Interciencia. https://doi.org/0378-1844/04/12/673-07
 • Cubas, P. (2008). Angiospermas (plantas con flores).
 • Burnie, G. (2010). Botanica. das ABC der Pflanzen; 10.000 Arten in Text und Bild. https://doi.org/10.1109/SAHCN.2014.6990321
 • Gold, K., León-lobos, P., & Way, M. (2004). Manual de recolección de semillas de plantas silvestres para conservación a largo plazo y restauración ecológica. Boletín INIA N° 110,62 P. https://doi.org/10.1007/s11307-010-0388-8
 • Méndez-González, M. E., Torres-Avilez, W. M., Dorantes-Euán, A., & Durán-García, R. (2014). Jardines medicinales en yucatán: Una alternativa para la conservación de la flora medicinal de los mayas. Revista Fitotecnia Mexicana.