11 εκπληκτικές χρήσεις για το διάσημο Vicks VapoRub

· 25 Φεβρουαρίου 2018
Εκτός από την ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση, το Vicks VapoRub χαλαρώνει τους πόνους των μυών, έχει καλλυντικές χρήσεις και δρα σαν απωθητικό εντόμων. Μάθετε τις άλλες άγνωστες χρήσεις του VapoRub.

Το Vicks VapoRub είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του βήχα και της ρινικής συμφόρησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει περισσότερες χρήσεις από ό,τι νομίζετε. Μεταξύ των κύριων συστατικών του είναι η καμφορά, η μενθόλη και ο ευκάλυπτος, τα οποία παρέχουν μια πληθώρα εναλλακτικών χρήσεων.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε κάποιες άλλες εξαιρετικές χρήσεις για το Vicks VapoRub που σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέρουσες.

1. Δρα σαν εντομοαπωθητικό

έντομα, απωθητικό

Αυτό το προϊόν είναι ένα ισχυρό απωθητικό εντόμων. Αρκεί απλά να αφήσετε το μπουκάλι ανοιχτό και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Αυτόματα τα κουνούπια και οι μύγες θα απομακρυνθούν. Αν δεν έχετε εντομοαπωθητικό στο σπίτι, μην ανησυχείτε γιατί το Vicks VapoRub θα είναι εξίσου αποτελεσματικό.


2. Ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους

Χάρη στη μενθόλη που περιέχεται σε αυτό, μπορεί να ανακουφίσει την πίεση και να μειώσει τους πονοκεφάλους. Απλά πρέπει να τρίψετε λίγο στο μέτωπό σας και αυτό αρκεί.


3. Είναι μια καλή απολεπιστική κρέμα


χρήσεις, κρέμα

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε αυτό το προϊόν στις φτέρνες σας και στη συνέχεια να φορέσετε τις κάλτσες σας πριν πάτε για ύπνο. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να τα πλένετε με κρύο νερό και να τα απολεπίσετε με ελαφρόπετρα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για αρκετές ημέρες και θα δείτε αποτελέσματα.


4. Θα βοηθήσει στην τόνωση των κοιλιακών σας

Όταν προσπαθείτε να γραμμώσετε την κοιλιά σας, ανακατέψτε μια κουταλιά θρυμματισμένης καμφοράς, μια κουταλιά αλκοόλ, μια κουταλιά σόδας και ένα μισό μπουκάλι Vicks VapoRub. Πριν κάνετε τις ασκήσεις κοιλιακών, καλύψτε την κοιλιά σας ή την περιοχή που θέλετε να αντιμετωπίσετε.

Στη συνέχεια, τυλίξτε την περιοχή με μια διαφανής μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και κατόπιν προχωρήστε για να το αφαιρέσετε με άφθονο νερό. Εάν το κάνετε αυτό δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, θα παρατηρήσετε τη διαφορά πολύ σύντομα, δεδομένου ότι λειτουργεί ακριβώς όπως μια αδυνατιστική κρέμα.


5. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποθαρρύνετε το κατοικίδιο σας από το να πλησιάζει στα έπιπλα


Το Vicks VapoRub μπορεί να σας βοηθήσει να αποθαρρύνετε το κατοικίδιό σας από το να πλησιάσει στα έπιπλα.

Εάν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, μπορείτε να το σταματήσετε γρήγορα και εύκολα. Απλά βάλτε λίγο στις περιοχές όπου δεν θα θέλατε να ουρήσει το κατοικίδιο ζώο σας.

Είναι αποτελεσματικό γιατί τόσο τα σκυλιά όσο και οι γάτες μισούν τη μυρωδιά και έτσι μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα προσεγγίσει τα έπιπλα.


6. Μειώνει τις ραγάδες

Το VapoRub μπορεί να μειώσει τις ραγάδες σας. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να το απλώσετε απευθείας πάνω σε αυτά τα ενοχλητικά σημάδια του δέρματος και σε μόλις δεκαπέντε ημέρες θα έχουν μειωθεί σημαντικά.


7. Είναι καλό για τους μύκητες των νυχιών

χέρια, μύκητες

Εάν έχετε μύκητα νυχιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VapoRub για να τον ξεφορτωθείτε. Απλά το εφαρμόζετε σε προσβεβλημένα νύχια και βάζετε μερικές κάλτσες. Την επόμενη μέρα, πλύνετε και κόψτε τα νύχια σας. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση.


8. Μειώνει τους μώλωπες

Αν έχετε μώλωπες, μπορείτε να τους μειώσετε με το VapoRub. Θα εξαφανιστούν πολύ πιο γρήγορα.


9. Ανακουφίζει από τους πόνους στο αυτί

αυτί, πόνοι


Το Vicks VapoRub ανακουφίζει από τους πόνους στα αφτιά.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους πόνους στα αυτιά, τρίβοντας λίγη ποσότητα πάνω σε ένα κομμάτι βαμβακιού, εφαρμόζοντάς το στο αφτί. Αφήστε το να διεισδύσει και επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου μπορείτε να πάτε σε γιατρό, διότι αυτό λειτουργεί μόνο για να μετριάσει προσωρινά τον πόνο.


10. Μειώνει την ακμή

Χάρη σε αυτό το προϊόν, μπορείτε να βελτιώσετε το δέρμα σας εάν πάσχετε από ακμή. Εφαρμόστε λίγο στα σημεία και θα παρατηρήσετε μια αρκετά γρήγορη βελτίωση.

Για να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα, προτείνεται να το χρησιμοποιήσετε πριν πάτε για ύπνο.


11. Είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση των μυών και του πόνου στην πλάτη

πλάτη, γυναίκα
Το Vicks VapoRub είναι ιδανικό για την ανακούφιση του πόνου των μυών και της πλάτης.

Αυτή η αλοιφή είναι ιδανική για τη χαλάρωση των τεταμένων μυών. Για να το καταφέρετε αυτό, κάντε μασάζ στην εν λόγω περιοχή μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε ανακούφιση.

Πριν κάνετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργική αντίδραση σε αυτό το προϊόν. Για να το διαπιστώσετε, εφαρμόστε το στο δέρμα και δείτε αν υπάρχει έντονη αίσθηση καψίματος ή κοκκινίλα κλπ. Εάν συμβεί αυτό, μην το χρησιμοποιήσετε.