Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το Vaporub

Υπάρχουν αμέτρητες χρήσεις για το Vaporub. Μάθετε για μερικές από αυτές παρακάτω.
Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το Vaporub
Mario Benedetti Arzuza

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Mario Benedetti Arzuza.

Έχει γραφτεί από Francisco María García

Τελευταία ενημέρωση: 07 Οκτωβρίου, 2022

Ποιες είναι οι χρήσεις του Vaporub; Γνωρίζετε ήδη ότι το Vaporub είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για να καταπραΰνει τον βήχα και άλλα συμπτώματα που συνδέονται με το κρυολόγημα. Παρακάτω θα μάθετε ότι υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Vaporub.

Εδώ και πολύ καιρό, οι γονείς συνηθίζουν να βάζουν λίγη από αυτήν την αλοιφή πάνω στο στήθος του παιδιού τους για να το ανακουφίσουν από τη συμφόρηση και τον βήχα και να το βοηθήσουν να αναπνέει καλύτερα τη νύχτα.

Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε αυτό το προϊόν

Δεν το γνωρίζουν όλοι, αλλά υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Vaporub, τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Vaporub για τους πονοκεφάλους

Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το Vaporub, πονοκέφαλος

Έχει αποδειχτεί ότι, αν τρίψετε το κεφάλι σας με λίγο Vaporub, θα αισθανθείτε ανακούφιση μέσα σε μόλις μερικά λεπτά. Είναι αποτελεσματικό με τα περισσότερα είδη πονοκεφάλου -συμπεριλαμβανομένης της ήπιας ημικρανίας.

2. Για το κρυολόγημα, Vaporub στα πόδια

Αν και συνήθως χρησιμοποιείται στο στήθος και στην πλάτη για ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, πολλοί συμφωνούν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αν το εφαρμόσετε στα πόδια σας.

Αφού εφαρμόσετε το Vaporub στα πέλματά σας, φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και θα προσέξετε το αποτέλεσμα.

3. Αποτρέψτε τα κατοικίδια από το να ουρούν μέσα στο σπίτι

Μία από τις πολύ παράξενες χρήσεις του Vaporub σχετίζεται με τις γάτες και τους σκύλους! Συνήθως τα κατοικίδια βρίσκουν τη μυρωδιά του Vaporub ιδιαίτερα απωθητική και θα προσπαθήσουν πάντα να αποφύγουν ένα ανοιχτό βάζο με αυτό το προϊόν.

Αν έχετε πρόβλημα επειδή τα κατοικίδιά σας ουρούν συνεχώς σε κάποιο σημείο του σπιτιού, δοκιμάστε να αφήσετε εκεί λίγο Vaporub.

Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι, αν το ζώο καταπιεί το προϊόν αυτό, μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες, καθώς το Vaporub μπορεί να είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

4. Καταπολέμηση των ρυτίδων και των ραγάδων

Μεταξύ άλλων συστατικών το Vaporub περιέχει μενθόλη και φυσικά έλαια, γι’αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για την κάλυψη και τη μείωση της εμφάνισης ραγάδων, ενώ συμβάλλει επίσης στην εξάλειψή τους.

5. Ένα καλό εντομοκτόνο

Το Vaporub είναι μια εξαιρετική εναλλακτική αντί για τα παραδοσιακά εντομοκτόνα, τα σπρέι με αεροζόλ και άλλα εντομοαπωθητικά.

Για παράδειγμα, αν βάλετε λίγο Vaporub στα ρούχα σας όταν πρόκειται να περάσετε τη μέρα έξω, θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο κόλπο με τα τρόφιμα όταν κάνετε κάμπινγκ.

Ανοίξτε ένα βάζο με Vaporub πάνω στο τραπέζι του πικ-νικ και τα έντομα θα μείνουν μακριά.

6. Ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο

Είναι ευρέως γνωστό ότι το Vaporub διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες για τη χαλάρωση των ιστών των μυών. Θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε μεγάλη ανακούφιση αν βάλετε λίγο πάνω σε μια περιοχή με φλεγμονή ή πόνο.

Αν τα πόδια σας πονάνε ή είναι πρησμένα μετά από κουραστική μέρα με πολύ περπάτημα, απλώς χρησιμοποιήστε λίγη από αυτή την ισχυρή αλοιφή.

Ακολουθήστε τη διαδικασία που θα ακολουθούσατε με τα πέλματά σας αν είχατε κρυολόγημα.

Φορέστε κάλτσες και, όταν ξυπνήσετε, θα αισθάνεστε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι.

7. Καταπολέμηση της ακμής

Για τους νέους ανθρώπους και τους εφήβους, η ακμή αποτελεί πραγματικό πρόβλημα.

Ωστόσο έχει αποδειχτεί πως, όταν βάζετε κάθε νύχτα λίγο Vaporub στα πάσχοντα σημεία, αυτό έχει καλά αποτελέσματα. Θα το διαπιστώσετε το πρωί.

Πρόκειται για μια αποτελεσματική θεραπεία για κάθε είδος ακμής, συμπεριλαμβανομένης της κυστικής ακμής.

8. Για τους μύκητες των ποδιών

Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το Vaporub, μύκητες

Η ονυχομυκητίαση είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Οι τωρινές θεραπείες είναι ελλιπείς και συχνά συνοδεύονται από παρενέργειες, καθώς δεν είναι φυσικές.

Αν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε μύκητες στα νύχια των ποδιών σας, τρίψτε τα με λίγο Vaporub και θα συμβάλλετε στην ανακούφιση από το πρόβλημα. Το Vaporub προσφέρει μια ασφαλή, προσβάσιμη και οικονομική θεραπεία. Διαβάστε περισσότερα για την αποτελεσματικότητά του στην ονυχομυκητίαση εδώ.

Θα προσέξετε ότι το χρώμα των νυχιών σας αρχίζει να σκουραίνει, κάτι που σημαίνει ότι το Vaporub εξουδετερώνει τον μύκητα και τελικά θα τον εξαφανίσει.

9. Καταπραΰνει τον πόνο στα αφτιά

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από οποιαδήποτε ενόχληση αισθάνεστε κάποιες φορές στα αφτιά σας εφαρμόζοντας σε αυτά λίγο Vaporub με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Βάλτε το πάνω από το άνοιγμα του καναλιού του αφτιού σας για μια-δυο ώρες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει πρώτα να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στην ανακούφιση από τον πόνο και τη θεραπεία της μόλυνσης του αφτιού. Η θεραπεία θα πρέπει να αναλαμβάνεται από έναν γιατρό.

10. Σκασμένες φτέρνες

Αν έχετε σκασμένες φτέρνες, η αλοιφή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο όπως με τις ραγάδες και τις ρυτίδες.

Εφαρμόστε λίγο Vaporub πάνω στα πέλματα και στις φτέρνες σας. Στη συνέχεια φορέστε κάλτσες.

Εναλλακτικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το Vaporub, σκασμένες φτέρνες

Την επόμενη μέρα απλώς πλύντε τα πόδια σας με ζεστό νερό και κάντε απολέπιση στο δέρμα με μια ελαφρόπετρα.

11. Αντιμετωπίζει τα εγκαύματα

Μια ακόμα χρήση του Vaporub είναι η ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν τα εγκαύματα από ήλιο, λάδι ή άλλο υγρό στην κουζίνα.

12. Σκασμένα χείλη

Οι εναλλακτικοί τρόποι για να επωφεληθείτε από το Vaporub φτάνουν στο τέλος τους. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όμως τον τελευταίο: Το Vaporub έχει την ικανότητα να απομακρύνει το ξηρό δέρμα και να ενυδατώνει τα χείλη. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση, για να μαλακώσετε τα χείλη σας.

Ελπίζουμε οι παραπάνω εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Vaporub να σας φάνηκαν χρήσιμοι!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • J. Magliano. Onicomicosis. Encare clínico. 2015
  • E. Ried. Otalgia, dolor en el oído. Revista Médica Clínica LAs Condes. 2016
  • Instituto Pintor Colmeiro. Valoración de quemaduras. Xunta de Galicia. 2014

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.