13 εναλλακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Για να απομακρύνετε λιπαρούς λεκέδες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη Κόκα-Κόλα στον κύκλο πλύσης του πλυντηρίου ή, ακόμα καλύτερα, να τη χρησιμοποιήσετε απευθείας πάνω στο λερωμένο ρούχο. Ο λεκές θα αφαιρεθεί χωρίς κόπο.
13 εναλλακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

13 εναλλακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την Κόκα-Κόλα, το ποτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σε όλο τον κόσμο μετά το νερό. Εδώ και αρκετό καιρό, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Κόκα-Κόλα μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιδράσεις στην υγεία, αφού είναι ένα ποτό με πολλή ζάχαρη και άλλες ουσίες που, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Η κατανάλωση Κόκα-Κόλα προκαλεί μια σειρά μεταβολικών αλλαγών, οι οποίες γίνονται φανερές αμέσως μόλις πιείτε ένα ποτήρι από αυτό το αναψυκτικό. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, προβλήματα στα οστά, προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, προβλήματα στο νευρικό σύστημα ή πρόωρη γήρανση. Γνωρίζετε τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται συχνά αυτό το ποτό που σας αρέσει να πίνετε; Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε τις πιο παράξενες χρήσεις της Κόκα-Κόλα, τις οποίες πιθανώς δεν γνωρίζετε.

13 εναλλακτικές χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Καθαριστικό τουαλέτας

Υπάρχουν λεκέδες στην τουαλέτα σας; Αν ναι, τότε ρίξτε λίγη Κόκα-Κόλα στη λεκάνη, αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα περίπου και έπειτα τρίψτε τη βρωμιά. Η ταλαιπωρία του τριψίματος με χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα θα τελειώσει με ένα αναψυκτικό τόσο κοινό όσο η Κόκα-Κόλα.

Απομακρύνετε τη σκουριά

χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Αν τα μεταλλικά σας αντικείμενα σκουριάζουν, μπορείτε να τα καθαρίσετε μουλιάζοντάς τα σε λίγη Κόκα-Κόλα όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα και να ανακτήσετε τη γυαλάδα τους.

Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες

Οι λιπαροί λεκέδες συνήθως αφαιρούνται πολύ δύσκολα και μερικές φορές το απορρυπαντικό ρούχων δεν τα καταφέρνει. Γι αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα στα ρούχα σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγη Κόκα-Κόλα στον κύκλο πλύσης του πλυντηρίου σας ή, ακόμα καλύτερα, να ρίξετε λίγη απευθείας πάνω στο λεκέ.

Αφαιρέστε την τσίχλα από τα μαλλιά

Αν κολλήσει στα μαλλιά σας τσίχλα, δεν χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα και να κόψετε τα τις μπούκλες σας. Χρειάζεται μόνο να απλώσετε λίγη Κόκα-Κόλα στο συγκεκριμένο σημείο, να την αφήσετε να δράσει μερικά λεπτά και έπειτα να τραβήξετε την τσίχλα από τα μαλλιά.

Καθαρίστε κατσαρόλες και τηγάνια

χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Με τον καιρό και με τις πολλές χρήσεις τους στην κουζίνα, οι κατσαρόλες και τα τηγάνια μας αρχίζουν να σκουραίνουν στον πάτο και στα πλάγια τους. Για να ανακτήσετε τη λάμψη των κατσαρολικών και των τηγανιών σας, απλώς ρίξτε τους λίγο από αυτό το ανθρακούχο αναψυκτικό, αφήνοντάς το να δράσει για λίγα λεπτά. Οι χημικές ουσίες στην Κόκα-Κόλα θα κάνουν τους λεκέδες να εξαφανιστούν.

Παρασιτοκτόνο για καλλιέργειες

Η Κόκα-Κόλα χρησιμοποιείται στην Ινδία ως παρασιτοκτόνο για καλλιέργειες, αφού καταπολεμά διάφορα παράσιτα με αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.

Καθαρίστε νομίσματα

Αν είστε συλλέκτης νομισμάτων και απλώς θέλετε να τους δώσετε λίγη γυαλάδα, βυθίστε τα σε ένα μπολ με Κόκα-Κόλα και αφήστε τα εκεί για λίγο, μέχρι το αναψυκτικό να απομακρύνει κάθε βρωμιά και λεκέ.

Απομακρύνετε λεκέδες μπογιάς από τα έπιπλα

Αν έχει πέσει μπογιά στα έπιπλά σας και θέλετε να τα κάνετε να μοιάζουν σαν καινούργια, βρέξτε ένα πανί με Κόκα-Κόλα και τρίψτε με αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Για να ολοκληρώσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σημείο για να μην κολλάει. Διαβάστε ακόμα την επίδραση της Κόκα-Κόλα στη μελέτη του Dr.  Whiteman εδώ.

Αλλάξτε το χρώμα των μαλλιών σας

χρήσεις της Κόκα-Κόλα

Αν η βαφή που χρησιμοποιήσατε στα μαλλιά σας είναι πολύ σκούρα και θέλετε να ανακτήσετε την ανοιχτή απόχρωση που είχατε προηγουμένως, απλώστε λίγη Κόκα-Κόλα σε όλα τα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα περίπου. Όταν ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Καθαρίστε τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Η Κόκα-Κόλα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό της διάβρωσης που προκαλείται στις μπαταρίες των αυτοκινήτων. Πρέπει απλώς να ψεκάσετε τα συγκεκριμένα σημεία με λίγη Κόκα-Κόλα και να τα τρίψετε με μια ατσάλινη βούρτσα.

Χαλαρώστε βίδες

Αν πρέπει να ξεβιδώσετε μια βίδα αλλά έχει πραγματικά κολλήσει, ρίξτε πάνω της λίγη Κόκα-Κόλα, αφήστε τη να δράσει για ένα-δυο λεπτά και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να την ξεβιδώσετε.

Αφαιρέστε λεκέδες από αίμα

Η Κόκα-Κόλα μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από αίμα από υφάσματα, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή από οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι. Μάλιστα, η αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιεί Κόκα-Κόλα για να καθαρίσει το αίμα που απομένει στην άσφαλτο μετά από κάποιο έγκλημα ή ατύχημα.

Εχθρός του λαδιού

Η Κόκα-Κόλα μπορεί να αφαιρέσει κάθε είδους λαδιές, από το πάτωμα, τα χαλάκια, τα έπιπλα, τα ρούχα, την ηλεκτρική κουζίνα, το φούρνο ή οποιοδήποτε άλλο σημείο. Χρειάζεται μόνο να την απλώσετε απευθείας πάνω στο λεκέ, να την αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα να ξεπλύνετε με νερό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Whiteman, H. (2015). How Coca-Cola affects your body when you drink it. Medical News Today. [Online] Avaiable at: https://www.medicalnewstoday.com/articles/297600.php
  • Barlow, Pepita & Serôdio, Paulo & Ruskin, Gary & McKee, Martin & Stuckler, David. (2018). Science organisations and Coca-Cola’s war’ with the public health community: Insights from an internal industry document. Journal of Epidemiology and Community Health. 72. jech-2017. 10.1136/jech-2017-210375.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.