15 ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια στις δουλειές του σπιτιού!

5 Φεβρουαρίου 2019
Για να διευκολύνουμε τη ζωή μας με τις δουλειές του σπιτιού, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας.

Όσο κι αν προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο με τις δουλειές του σπιτιού, σχεδόν πάντα καταλήγουμε να περνάμε όλη τη μέρα προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε το καθετί. Οι εμπνευσμένες ιδέες στερεύουν και καταντάμε να ακολουθούμε την ίδια χρονοβόρα ρουτίνα σε ό,τι αφορά το συμμάζεμα.

Το καθάρισμα των δωματίων μας, η οργάνωση των ρούχων και των βοηθητικών πραγμάτων, το μαγείρεμα, το συμμάζεμα της κουζίνας και γενικά όλες οι δουλειές του σπιτιού μάς πονοκεφαλιάζουν και περιπλέκουν τη ζωή μας αρκετές φορές την εβδομάδα.

Εξαιτίας της έλλειψης δημιουργικής σκέψης ή της έλλειψης γνώσης καταλήγουμε να δαπανούμε πολλή ενέργεια στο να διεκπεραιώσουμε τα απαραίτητα στις δουλειές του σπιτιού. Όταν τελειώσουμε δε την εξαντλητική μας προσπάθεια, δεν έχουμε πια διάθεση να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.

Με μια πρώτη ματιά, κάποιες από αυτές τις ιδέες μπορεί να σας φανούν αστείες. Στην πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύονται καλές λύσεις για τις δουλειές του σπιτιού και τα προβλήματα που συχνά παρουσιάζονται μέσα στο σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 15 ιδέες για να κάνετε ευκολότερα τις δουλειές του σπιτιού, κάνοντας σήμερα κιόλας τη ζωή σας στο σπίτι πολύ ευκολότερη!

Είστε έτοιμοι;

1. Προσεγγίστε δημιουργικά τις δουλειές του σπιτιού: Η φρυγανιέρα στο πλάι

Προσεγγίστε δημιουργικά τις δουλειές του σπιτιού: Η φρυγανιέρα στο πλάι
Σας ήρθε η όρεξη για ένα τοστ με τυρί; Δεν χρειάζεται να ανάψετε ολόκληρο φούρνο. Απλώς ξαπλώστε τη φρυγανιέρα στο πλάι και τοποθετήστε το ψωμί στις θήκες, με το τυρί από πάνω του.

Έτσι, θα έχετε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο απλό σνακ.

2. Καθάρισμα καλαμποκιού

Το καθάρισμα του καλαμποκιού ποτέ δεν ήταν τόσο απλό! Πάρτε μια καθαρή οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά μέχρι να αφαιρέσετε τελείως τις ανεπιθύμητες τριχοειδείς κλωστές του.

3. Αφαίρεση επίμονων λεκέδων

δουλειές του σπιτιού: - λεμόνι για αφαίρεση λεκέδων
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την αφαίρεση των δύσκολων λεκέδων σε υφάσματα και επιφάνειες.

Στύψτε το λεμόνι και, με τη βοήθεια μιας βούρτσας, τρίψτε το χυμό πάνω στους λεκέδες. Αφήστε να ποτίσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

4. Μαγνήτης στο ντουλάπι του μπάνιου

δουλειές του σπιτιού: - μαγνήτης στο ντουλάπι μπάνιου
Χάνετε συχνά ή ξεχνάτε πού έχετε βάλει τα μεταλλικά σας αντικείμενα; Αν βαρεθήκατε να ψάχνετε μάταια πού βρίσκονται το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας, ο νυχοκόπτης, οι λίμες σας, τα τσιμπιδάκια των μαλλιών σας κ.ο.κ., τοποθετήστε έναν μαγνήτη στο πίσω μέρος της πόρτας του ντουλαπιού στο μπάνιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα μεταλλικά σας αντικείμενα.

5. Αλουμινόχαρτο στα πόμολα της πόρτας

Όταν κάποιος δεν έχει σχετική εμπειρία, το να βάψει μόνος του πόρτες και παράθυρα είναι λιγάκι δύσκολο. Σχεδόν πάντα καταλήγουμε να πασαλείφουμε τα πόμολα της πόρτας όταν βάφουμε και να αφήνουμε άσχημα σημάδια που δεν είναι καθόλου εύκολο να καθαριστούν.

Η καλύτερη λύση για αυτή την πολύ συχνή και ενοχλητική κατάσταση είναι να τυλίξετε τα πόμολα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Όταν τελειώσετε με το βάψιμο, θα αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο και θα θαυμάσετε το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

6. Αστραφτερά κατσαρολικά

δουλειές του σπιτιού: - πατάτα για τρίψιμο κατσαρόλας
Όταν δείτε πως τα τηγάνια και οι κατσαρόλες σας έχουν γίνει θαμπά και βρόμικα, πάρτε μια φέτα ωμής πατάτας, απλώστε αλάτι πάνω της και τρίψτε τη πάνω στα κατσαρολικά με δύναμη.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αστραφτερό μαγειρικό σκεύος, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε λίπη.

7. Πέρασμα κλωστής σε βελόνα

Μην παιδεύεστε πια άδικα με το να προσπαθείτε να περάσετε την κλωστή στη βελόνα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ράψετε κάτι, ψεκάστε μια μικρή ποσότητα λακ μαλλιών στην άκρη της κλωστής. Θα περάσετε την κλωστή στη βελόνα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

8. Σκληρό βούτυρο

δουλειές του σπιτιού: - τρίψιμο βουτύρου
Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κρύο και σκληρό βούτυρο; Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη και τρίψτε το βούτυρο σε λεπτές λωρίδες.

Δείτε μια χρήσιμη συνταγή: Φτιάξτε σπιτικό βούτυρο με μόνο δύο υλικά

9. Σκούπισμα μικρών και απροσπέλαστων χώρων

Αν βάλετε ένα παλιό καπάκι από βαζάκι σάλτσας στην άκρη της ηλεκτρικής σκούπας, θα είναι εύκολο να καθαρίσετε τις μικρές απροσπέλαστες περιοχές.

10. Κράτημα καρφιού

δουλειές του σπιτιού: - κράτημα καρφιού με μανταλάκι
Σταματήστε να υποφέρετε από τον πόνο που νιώθετε κάθε φορά που το σφυρί χτυπά με δύναμη το δάχτυλό σας, καθώς προσπαθείτε να καρφώσετε κάτι. Όταν πρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι για να συγκρατήσετε το καρφί ενώ το καρφώνετε στον τοίχο.

11. Σπιρτόκουτο για τις βελόνες

Ένα μικρό σπιρτόκουτο μπορεί να φανεί χρήσιμο στο να αποθηκεύετε βελόνες, καρφίτσες, παραμάνες και άλλα σύνεργα ραπτικής που χρειάζεστε πού και πού.

12. Οργάνωση καλωδίων

δουλειές του σπιτιού: - οργάνωση καλωδίων
Απλώς χρησιμοποιήστε τους άδειους χάρτινους κυλίνδρους από το χαρτί υγείας ή κουζίνας για να τακτοποιήσετε τους φορτιστές των τηλεφώνων ή τα καλώδια του υπολογιστή σας.

13. Καθάρισμα μπαταριών νεροχύτη

Όποτε διαπιστώνετε πως οι μπαταρίες του νεροχύτη σε κουζίνα και μπάνιο γίνονται θαμποί, γεμίστε μια πλαστική σακούλα με ξίδι και στερεώστε τις μπαταρίες μέσα στη σακούλα. Κρατήστε τους μέσα στο υγρό όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα βγάλτε τους, γυαλίστε τους και θα αντικρίσετε πως έχουν γίνει ακριβώς σαν καινούριοι.

Διαβάστε επίσης: Σπιτικά τεχνάσματα για μια κουζίνα και ένα μπάνιο χωρίς κακοσμίες

14. Οργανώστε τις πλαστικές σακούλες

δουλειές του σπιτιού: - τακτοποίηση σακούλων σε κουτί
Αντί να στοιβάζετε όλες τις πλαστικές τσάντες μέσα σε μια μεγαλύτερη, κρατήστε τες καθαρές και τακτοποιημένες μέσα σε ένα άδειο επιτραπέζιο κουτί από χαρτομάντηλα.

Βεβαιωθείτε πως οι σακούλες είναι στεγνές και διπλωμένες. Έπειτα τοποθετήστε τες μέσα στο κουτί, από το οποίο θα τις βγάζετε μία μία, με τη σειρά.

15. Αποθήκευση ακουστικών

Το άδειο καρούλι από την κλωστή, το οποίο θεωρείτε άχρηστο, στην πραγματικότητα μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο. Τυλίξτε τα ακουστικά σας γύρω από το καρούλι αντί να τα έχετε μπερδεμένα μέσα στην τσάντα σας.

Δώστε κίνητρα στον εαυτό σας ώστε να δοκιμάσει αυτές τις απλές ιδέες για τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο.

Έχετε άλλες παρόμοιες ιδέες; Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε και τις δικές σας για την τακτοποίηση και τις δουλειές του σπιτιού.