3 εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες για όλες τις περιστάσεις

Το μόνο που θα χρειαστείτε γι' αυτά τα χτενίσματα είναι τα χέρια σας, ένα λαστιχάκι και λίγα τσιμπιδάκια.
3 εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες για όλες τις περιστάσεις

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Σας αρέσουν τα χτενίσματα με πλεξούδες; Όταν βλέπουμε μια τηλεοπτική σειρά ή μια ταινία, ορισμένες από εμάς αναρωτιόμαστε: πώς κάνουν τόσο ωραία τα μαλλιά τους οι ηθοποιοί; Ακόμη πιο ενδιαφέροντα είναι εκείνα τα χτενίσματα που φαίνονται ακατάστατα, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά πολύπλοκα. Έτσι, και τα χτενίσματα με πλεξούδες φαίνονται πολύπλοκα.

Αφήνουν πολλές από εμάς με ανοιχτό το στόμα, αλλά και με μια απορία για το πώς θα ανανεώσουμε την εμφάνισή μας. Όμως, είναι ευκολότερο απ’ ό,τι φαίνεται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζουμε ένα κόλπο ώστε να πετύχουμε αυτό το πρωτότυπο και εκθαμβωτικό χτένισμα.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη προσωπική σας λάμψη, αποφασίσαμε να σας δείξουμε ορισμένα εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες. Είναι πολύ κομψά και δείχνουν όμορφα με κάθε στυλ, θέλετε να τα δοκιμάσετε;

Μην ανησυχείτε για τα εργαλεία, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα χέρια σας, ένα λαστιχάκι και λίγα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά. Δεν χρειάζεστε ειδικό ή ακριβό εξοπλισμό, μόνο υπομονή και θέληση για μάθηση.

Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτά τα 3 εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες

1. Η ουρά του ψαριού

Χτενίσματα με πλεξούδες - Χτένισμα ουρά ψαριού

Η ουρά του ψαριού δίνει μια φανταστική εμφάνιση, τόσο πολύ που οι ηρωίδες της σειράς Game of Thrones τη λατρεύουν. Αλλά, μη φοβηθείτε να τη δοκιμάσετε! Είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ν’ ακολουθήσετε αυτά τα εύκολα βήματα.

Πάρτε ένα τμήμα των μαλλιών από την αριστερή πλευρά και άλλο ένα από τη δεξιά. Τώρα, στρίψτε τα ώστε να τα φέρετε στο κέντρο και δέστε τα μαζί. Επαναλάβετε το ίδιο βήμα, λίγο χαμηλότερα και δέστε τα δύο τμήματα μαζί με ένα λαστιχάκι μαλλιών.

Κάντε μια πλεξούδα και χαλαρώστε τη λίγο. Το πόσο χαλαρή θα είναι η πλεξούδα σας, εξαρτάται από το πόσο ανάλαφρο θέλετε να είναι το χτένισμά σας. Όσο περισσότερο το συνηθίζετε, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία θα έχετε να παίξετε με την πλεξούδα σας.

2. Η πλεξούδα στέμμα

Χτενίσματα με πλεξούδες - Χτένισμα "στέμμα"

Αν σας αρέσει το χίπικο ή χίπστεραδικο στυλ, τότε αυτή είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Επίσης, είναι η τέλεια επιλογή χτενίσματος όταν βιάζεστε. Χρειάζονται μονάχα λίγα λεπτά για να το ολοκληρώσετε. Θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε την πλεξούδα στέμμα;

Κάντε δύο πλεξούδες στις δύο άκρες του κεφαλιού σας, αλλά αφήστε ένα μεγάλο τμήμα των μαλλιών στο πίσω μέρος, χωρίς να το πλέξετε. Στη συνέχεια, τυλίξτε τις πλεξούδες γύρω από το κεφάλι σας και ενώστε τες με τσιμπιδάκια, αυτό ήταν! Να θυμάστε ότι τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά είναι μέρος του χτενίσματος, γι’ αυτό νιώστε ελεύθερες να τα χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

Μπορείτε να κάνετε διάφορα είδη αυτού του τύπου πλεξούδας, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική για διαφορετικά στιλ. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το χαλαρό χτένισμα για πιο απλές εμφανίσεις. Είναι θέμα δημιουργικότητας!

3. Γαλλική πλεξούδα

Χτενίσματα με πλεξούδες - Γαλλική πλεξούδα

Η γαλλική πλεξούδα είναι μια από τις περισσότερο ευφυείς και παραδοσιακές πλεξούδες. Έτσι, είναι φυσικό να είναι τέλεια για όσες θέλουν να προσθέσουν λίγη πρωτοτυπία σε ένα κλασικό στιλ, χωρίς να είναι πολύ τολμηρές.

Αρχικά, θα πρέπει να κάνετε μια αλογοουρά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Χωρίστε τη σε τρία ξεχωριστά τμήματα και ξεκινήστε το πλέξιμο. Όπως φτάνετε προς το κάτω μέρος της πλεξούδας, θα πρέπει να προσθέτετε μαλλιά σε κάθε πλευρά. Θα χρειαστεί να πλέκετε μέχρι να φτάσετε στην άκρη των μαλλιών σας.

Αν θέλετε να είστε λίγο πιο καινοτόμες, μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αλλά μόνο στη μία πλευρά. Οι πιο χοντρές πλεξούδες λειτουργούν καλύτερα για τη γαλλική πλεξούδα. Επιπροσθέτως, είναι μια καλή επιλογή για ειδικές περιπτώσεις.

Πώς να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας πριν το πλέξιμο

Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις για τις πλεξούδες είναι: πώς θα πρέπει να είναι τα μαλλιά για τα χτενίσματα με πλεξούδες; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ίσια και στεγνά μαλλιά πλέκονται πιο εύκολα. Όμως, δεν έχουμε όλες ίσια μαλλιά.

Να θυμάστε ότι σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα χτένισμα με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Έτσι, αν έχετε σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να στεγνώσετε πρώτα τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και να τα πλέξετε αμέσως για να έχετε ένα επιτυχημένο πλέξιμο.

Επίσης, τα άτομα με σπαστά μαλλιά συναντούν τα ίδια προβλήματα όταν πλέκουν τα μαλλιά τους. Αν ανήκετε σ’ αυτή την ομάδα, μια καλή ιδέα είναι ν’ αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν λίγο μέχρι να είναι ελαφρώς υγρά: όχι εντελώς υγρά αλλά ούτε στεγνά. Όταν είστε σε αυτό το στάδιο, θα μπορέσετε να δουλέψετε ευκολότερα τα μαλλιά σας, με οποίον τρόπο επιθυμείτε. Σας υποσχόμαστε ότι θα δουλέψει, θέλετε να το δοκιμάσετε;

Η φυσική εμφάνιση είναι πολύ σημαντική. Δεν θα πρέπει να την προσέχουμε μόνο για τη δουλειά ή για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας. Το να καλομαθαίνουμε τον εαυτό μας και να είμαστε χαρούμενες με το πώς δείχνουμε, είναι το πρώτο βήματα για την καλή πνευματική και φυσική υγεία. Η αυτοπεποίθηση και η θετική συμπεριφορά είναι απαραίτητα και για τα δύο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.