5 ιδέες για απαλή και υγιή επιδερμίδα. Μάθετε περισσότερα εδώ!

Είναι δυνατόν να έχετε μια ομαλή και υγιή επιδερμίδα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, εφόσον εφαρμόζετε καθημερινά αυτές τις συμβουλές.
5 ιδέες για απαλή και υγιή επιδερμίδα. Μάθετε περισσότερα εδώ!
Grecia Morillo

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Grecia Morillo.

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν το θέμα είναι η ομορφιά, μια απαλή και υγιή επιδερμίδα είναι απαραίτητη.

Αν και ίσως να νομίζετε ότι είναι περίπλοκο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε κάποιες καλές ιδέες και να τις εφαρμόσετε.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι συνθήκες όπως το άγχος και η ανησυχία μπορεί να σας κρατήσουν μακριά από το να έχετε το δέρμα που θέλετε.

Επομένως, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Τι μπορεί να περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές;    

  • Να ξεχάσετε το καθημερινό άγχος    
  • Να ασκείστε    
  • Να απολαμβάνετε τις φιλίες σας
  • Να είστε χαρούμενοι

Κάθε μία από αυτές τις αλλαγές δείχνει ότι είστε υγιείς, εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο δέρμα σας.

Το να κρατάτε το σώμα και το μυαλό σας σε ισορροπία είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας, αρχίζοντας από το κυτταρικό επίπεδο.

Αυτό είναι το κλειδί για να έχετε απαλή και υγιή επιδερμίδα παρά την ηλικία σας. Μόλις θα έχετε καταφέρει αυτό το σημείο, οι άλλες ιδέες που θα μοιραστούμε μαζί σας εδώ θα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να έχετε ένα πραγματικά ακτινοβόλο δέρμα.

5 συμβουλές για απαλή και υγιή επιδερμίδα

1. Η εμφάνισή σας αντικατοπτρίζει τη διατροφή σας

Απαλή και υγιή επιδερμίδα - Γυναίκα τρώει σαλάτα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση “είστε αυτό που τρώτε”. Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η διατροφή όταν πρόκειται για την ομορφιά του δέρματος.

Το καλό φαγητό είναι αυτό που οδηγεί στην σωματική υγεία και δημιουργεί ομορφιά. Εάν έχετε κακές διατροφικές συνήθειες, πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτές θα οδηγήσουν στην απόκτηση μιας άσχημης επιδερμίδα για την ηλικία σας.

Λόγω της εμφάνισης των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από τις τοξίνες στις κακές επιλογές τροφίμων, οι ρυτίδες μπορούν να εμφανιστούν νωρίς.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάνει μια απρόσεκτη, ανασφαλή ζωή, κάτι που σας κάνει να αντιμετωπίσετε τις συνέπειες σε νεαρή ηλικία.     

2. Οι μάσκες προσώπου δεν είναι πολυτέλεια – είναι απαραίτητες!

Εάν ζείτε πιστεύοντας ότι οι μάσκες προσώπου είναι μόνο μια ματαιοδοξία, κάνετε ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που θα μπορούσατε να κάνετε όσον αφορά στην αισθητική σας. Με μάσκες, θα έχετε μια απαλή και υγιή επιδερμίδα αμέσως. Δίνουν επίσης στο πρόσωπό σας μια νέα ματιά, απόδειξη της φροντίδας που παίρνετε.

Η εφαρμογή αυτού του τύπου μάσκας θα ωφελήσει το δέρμα σας, επειδή παρέχει μια καλή ποσότητα βιταμινών και θρεπτικών ουσιών που βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης, αφήνοντάς σας με πολύ μαλακότερο δέρμα.

3. Ενυδατώστε το δέρμα σας όταν πηγαίνετε για ύπνο και όταν ξυπνάτε

Απαλή και υγιή επιδερμίδα - Γυναίκα εφαρμόζει ενυδατική κρέμα

Όταν σηκώνεστε το πρωί και όταν πάτε για ύπνο είναι οι δύο πιο σημαντικές ώρες της ημέρας για το δέρμα σας, επειδή λαμβάνει μικροοργανισμούς από το περιβάλλον άμεσα.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί καταλήγουν να φράζουν τους πόρους σας και να γεμίζουν το δέρμα σας με σμήγμα.

Με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματός σας το πρωί και τη νύχτα, θα απαλλαγείτε από παράγοντες που βρίσκονται μέσα στους πόρους και καταστρέφουν την ποιότητα του δέρματος σας όλα αυτά τα χρόνια. Ο συχνός καθαρισμός όχι μόνο θα κρατάει τους πόρους κλειστούς και θα τους φροντίζει, αλλά και θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο στόχο σας για να διατηρείτε ένα απαλό και υγιές δέρμα παρά την ηλικία σας.

4. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Για να διασφαλίσετε ότι η βλάβη στο δέρμα σας δεν είναι αισθητή και για να την διατηρήσετε φρέσκια και απαλή, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, χρησιμοποιείτε αντιηλιακά καθημερινά για προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Όπως αναφέρει στην έρευνά του ο Δρ. John D’Orazio τα άτομα με πιο ανοιχτό δέρμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν βλάβη στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Απλώστε το στο πρόσωπό σας πριν από το μακιγιάζ κάθε φορά που είναι να βγείτε και παρατηρήστε πώς το δέρμα σας θα αρχίσει να φαίνεται πιο υγιεινό από το αναμενόμενο για την ηλικία σας.

5. Συμπληρώνετε 8 ώρες ύπνου

Απαλή και υγιή επιδερμίδα - Γυναίκα κοιμάται

Τίποτα δεν επισκευάζει το δέρμα καλύτερα από το να κοιμάστε 8 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ύπνος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας λεία και υγιή, καθώς εξαλείφει όλες τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα και επιτρέπει τη μέγιστη οξυγόνωση.

Εκτός του ότι είναι ένας από τους τρόπους για να επαναφορτίσετε την ενέργεια σας, ο ύπνος είναι μια φυσιολογική διαδικασία που έχει αποδειχθεί ότι επισκευάζει τους ιστούς του δέρματος. Βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα σας υγιές και αναζωογονημένο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.