Φαγητό και άσκηση: Το κλειδί για ένα σώμα όπως στα περιοδικά

Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας υγιεινής ρουτίνας ασκήσεων είναι η βάση για να χάσετε βάρος, να τονωθείτε και να επιτύχετε ένα σώμα όπως στα περιοδικά.
Φαγητό και άσκηση: Το κλειδί για ένα σώμα όπως στα περιοδικά
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Υγιεινό φαγητό και άσκηση είναι ο τέλειος συνδυασμός για να επιτύχετε αυτό το σώμα, όπως στα περιοδικά, το οποίο ονειρευόσαστε τόσο πολύ. Οι δημοφιλείς “θαυματουργές” δίαιτες έχουν ξεπεραστεί, το ίδιο και τα προϊόντα αδυνατίσματος όπως οι φόρμουλες κατά της παχυσαρκίας.

Τώρα, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι συνήθειες. Παρότι είναι λίγο δύσκολο να τις υιοθετήσετε ως τρόπο ζωής, η εφαρμογή τους έχει πολλά οφέλη τόσο για τη σιλουέτα σας, όσο και για την υγεία σας.

Επιπλέον, αν και υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτό το θέμα, όσοι καταφέρνουν να επιτύχουν μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο, βλέπουν πάντα ικανοποιητικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Έχετε θέσει αυτόν τον στόχο; Παλεύετε για να βελτιώσετε το σώμα σας; Ανακαλύψτε τους παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να λάβετε υπόψη για να μην αποτύχετε στην προσπάθειά σας.

Υγιεινό φαγητό και άσκηση για ένα τέλειο σώμα:

Ισορροπημένη διατροφή

Γυναίκα κρατάει μπολ με λαχανικά, φαγητό και άσκηση

Οι διατροφικές συνήθειες είναι κρίσιμες σε οποιοδήποτε πλάνο για ένα υγιές σώμα. Μέσω της τροφής, υποστηρίζονται αυτές οι διεργασίες οι οποίες παρεμβαίνουν στο αδυνάτισμα, όπως η λειτουργία του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος.

Γι’ αυτό, είναι εύκολο να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, ελέγχοντας τις θερμίδες σας και βεβαιώνοντας πως ο αριθμός των θρεπτικών συστατικών ανταποκρίνεται στις καθημερινές απαιτήσεις του σώματος.

Γιατί ν’ ακολουθείτε ακραίες δίαιτες; Παρόλο που μπορεί να δίνουν αποτελέσματα αναφορικά με την απώλεια των περιττών κιλών, αργότερα παράγουν το φαινόμενο της “επανάκτησης,” εξαιτίας του οποίου παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε σε μικρό χρονικό διάστημα.

Έχουν έλλειψη σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και θέτουν την υγεία σε κίνδυνο, ειδικά αν το άτομο έχει κάποια ειδική ασθένεια.

 

Δείτε επίσης: 4 σμούθι για να αποκτήστε πιο αδύνατη μέση

 

Πώς ν’ απολαύσετε μια ισορροπημένη διατροφή;

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι εκείνη η οποία βασίζεται σε έναν επαρκή συνδυασμό μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για το σώμα. Λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση της υγείας του ατόμου, το βάρος και γενικά ο τρόπος ζωής του.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν:

 • Συνδυασμό ποικίλων και υγιεινών τροφών.
 • Πέντε ή έξι γεύματα την ημέρα.
 • Συγκεκριμένες ώρες για κάθε γεύμα.
 • Χαμηλή ή καθόλου κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, τρανς λιπαρών, ζάχαρης και νατρίου.
 • Ένα πλήρες πρωινό του οποίου οι θερμίδες ισοδυναμούν με το 25% της ημερήσιας πρόσληψης.
 • Μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών.
 • Καθημερινή κατανάλωση νερού και υγιεινών ροφημάτων (χυμοί, εγχύματα, κ.λπ.)
 • Υγιεινές μέθοδοι μαγειρέματος, όπως στον ατμό ή στο φούρνο, αντί για τηγάνισμα με λάδια.

Φυσική άσκηση

Γυναίκα κάνει ασκήσεις με αλτήρες, φαγητό και άσκηση

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να συμπληρωθεί μια διατροφή είναι οι αθλητικές δραστηριότητες. Για την ακρίβεια, αν συνδυαστούν, βελτιώνουν την απώλεια βάρους και αυξάνουν τη φυσική και πνευματική ευεξία.

Η φυσική άσκηση είναι η πιο αποτελεσματική συνήθεια για την εξουδετέρωση του σωματικού λίπους. Αυτή η καθημερινή συνήθεια αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, σμιλεύει το σώμα και βελτιστοποιεί τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Κλινικής Mayo, η αερόβια άσκηση είναι η πλέον αποτελεσματική όταν μιλάμε για καύση θερμίδων. Πέραν απ’ αυτό, γενικά, ο ιδανικός συνδυασμός είναι να τη συνδυάσετε με δραστηριότητες ενδυνάμωσης ή αναερόβιες ασκήσεις.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Γρήγορες συμβουλές για να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε το λίπος

 

Συμβουλές για να ξεκινήσετε τη φυσική άσκηση

Η έλλειψη χρόνου και οι πολλαπλές υποχρεώσεις είναι δικαιολογίες για να μη γυμνάζεστε τακτικά. Πολλοί περιορίζονται στην ιδέα πως η μόνη δυνατότητα για να επωφεληθούν είναι με την επαγγελματική ρουτίνα του γυμναστηρίου.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να συμπεριλάβετε αυτή τη συνήθεια στον τρόπο ζωής σας. Για την ακρίβεια, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό εξοπλισμό, ούτε απαιτούνται πολλές ώρες την ημέρα. Η ελαφριά άσκηση σε συνδυασμό με μετρημένο και σωστό φαγητό είναι αρκετά.

 • Η αφιέρωση 20 με 30 λεπτών την ημέρα είναι αρκετή για να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας και ν’ αδυνατίσετε.
 • Μπορείτε να το κάνετε το πρωί, πριν ξεκινήσετε τις υπόλοιπες δραστηριότητες της καθημερινής σας ρουτίνας.
 • Παρότι το γυμναστήριο έχει πολλά πλεονεκτήματα, υπάρχουν δεκάδες ρουτίνες τις οποίες μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους.
 • Δεν είναι απαραίτητο να περιορίσετε τον εαυτό σας σε κάποιο πρόγραμμα εξάσκησης: πιλάτες, γιόγκα, ζούμπα ή τρέξιμο  είναι εναλλακτικοί τρόποι για να απολαύσετε τα οφέλη της άσκησης.

Ξεκούραση: το συμπλήρωμα για ένα “άριστο” σώμα

Γυναίκα κοιμάται σε κρεβάτι, φαγητό και άσκηση

Για να έχετε ένα “άριστο” σώμα ή σώμα “περιοδικού,” μην παραβλέπετε ένα θεμελιώδες συμπλήρωμα το οποίο ωφελεί τον συνδυασμό φαγητό και άσκηση: την ξεκούραση.

Στο καθημερινό πλάνο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με το υγιεινό φαγητό και την άσκηση, πρέπει να κοιμάστε καλά και ν’ αφήνετε το σώμα σας να ξεκουραστεί. Δε θα πρέπει να φτάνετε στα άκρα, ούτε καν με τη φυσική άσκηση.

 • Δεν είναι σωστό να τρέχετε μια εξοντωτική διαδρομή κάθε μέρα. Αν η άσκηση είναι ένα καθημερινό πλάνο, μια ή δυο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνετε λιγότερο απαιτητικές δραστηριότητες.
 • Η περίοδος ύπνου θα πρέπει να είναι το λιγότερο 7 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπές. Η έλλειψη ύπνου προάγει την αύξηση βάρους, μειώνει τα επίπεδα ενέργειας και επηρεάζει τη συγκέντρωση.

Θέλετε να έχετε πάντα μια λεπτή και υγιεινή σιλουέτα; Προσέξτε τις ακρότητες! Υιοθετήστε αυτές τις απλές συνήθειες ως τρόπο ζωής και θα δείτε ότι πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να επιτύχετε το σώμα που επιθυμείτε.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.