5 λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε το λίπος του σώματος

Για να ξεκινήσετε να χάνετε το κοιλιακό λίπος, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην κάνετε κάποια λάθη που μπορεί να σας δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο ή ακόμα και να σας προσθέσουν βάρος.
5 λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε το λίπος του σώματος
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μερικές φορές, μπορεί να μην χάνετε το λίπος είτε με άσκηση είτε με αυστηρή διατροφή.

Αν βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει. Σημειώστε και ετοιμαστείτε να τους αντιμετωπίσετε. Μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι πιστεύετε!

Μην ανησυχείτε επειδή οι περισσότεροι από τους λόγους για τους οποίους δεν εξαφανίζεται το κοιλιακό λίπος είναι εύκολο να αντιστραφούν.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αλλάξετε και να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Επίσης να κάνετε τα ίδια με τις ρουτίνες προπόνησής σας. Είναι τόσο απλό και εύκολο.

1. Δεν τρώτε τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης και δεν χάνετε το λίπος

Η λήψη της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι σημαντική εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση της σωστής ποσότητας πρωτεϊνών είναι ιδιαίτερα σημαντική για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος.

Μεταξύ των τροφών που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, βρίσκονται:

Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα πρωτεΐνης που λαμβάνετε από τα κόκκινα κρέατα και το τυρί.

2. Δεν ασκείστε σωστά και δεν χάνετε το λίπος

γυναίκα που τρέχει χάνετε το λίπος
Η άσκηση είναι πάντα καλή. Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες ασκήσεις που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος.

Για να γίνει αυτό, το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και αντί για  καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις να εισάγετε μια ρουτίνα με βάρη.


Κλωτσιές κάνοντας ποδήλατο στον αέρα

 • Το να κάνετε ποδήλατο στον αέρα θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τους μέσους και πλάγιους κοιλιακούς σας.
 • Για να κάνετε αυτή την άσκηση, πρέπει να βρεθείτε ανάσκελα. Βάλτε τα χέρια σας κάτω από το κεφάλι σας.
 • Στη συνέχεια, σηκώστε τα γόνατά σας στο στήθος σας. Ταυτόχρονα, σηκώστε τους ώμους σας από το πάτωμα.
 • Λίγο-λίγο, μετακινήστε τα πόδια σας σαν να κάνετε ποδήλατο.

Ρωσική συστροφή


γυναίκα με μπάλα στο χέρι χάνετε το λίπος

Αυτή η άσκηση, γνωστή ως ρωσική συστροφή, είναι μια κοιλιακή άσκηση. Είναι πολύ χρήσιμο γιατί δουλεύει ολόκληρο το στομάχι σας. Ωστόσο, γυμνάζει ιδιαίτερα τους πλάγιους κοιλιακούς σας.

 • Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την άσκηση, είναι καλύτερο να την κάνετε με κάποιο βαράκι ή αλτήρα. Αυτό αυξάνει τη μυϊκή ένταση στην περιοχή.

Ιατρική μπάλα

Μια άλλη επιλογή για την εκγύμναση της κοιλιάς σας είναι αυτή που περιλαμβάνει την ιατρική μπάλα. Για αυτό, δεν δουλεύετε με τον ίδιο τρόπο όπως και με τις άλλες ασκήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η δυσκολία που προσθέτει σταθεροποιεί τον κορμό σας.

 • Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τοποθετήσετε την μπάλα κάτω από το κάτω μέρος της πλάτης σας.
 • Υποστηρίξτε τον εαυτό σας εντελώς. Στη συνέχεια, βάλτε τα χέρια σας κάτω από το κεφάλι σας.
 • Για να σηκώσετε τον κορμό σας από την μπάλα, πιέστε τους κοιλιακούς μυς σας για να σηκώσετε το κάτω μέρος του κορμού σας προς τα ισχία σας.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να κρατάτε τη μπάλα σταθερή ενώ κάνετε την κίνηση για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση. Με άλλα λόγια, ενώ πιέζετε τους κοιλιακούς μυς σας.

Πλάγιοι κοιλιακοί


γυναίκα που κάνει κοιλιακούς χάνετε το λίπος

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια σας επάνω και τα γόνατά σας σταυρωμένα. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας για υποστήριξη.

 • Γι αυτό το είδος άσκησης, ένα από τα πόδια σας τοποθετείται πάνω από το άλλο. Αυτό αναγκάζει τις πλευρές των κοιλιακών σας να δουλέψουν πιο σκληρά.

3. Προσέξτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Μερικές φορές η απομάκρυνση του κοιλιακού λίπους είναι ένα σύμπτωμα που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να υπολογίσετε αν αυτό είναι αυτό που συμβαίνει σε σας.

Οι αυτοάνοσες ασθένειες πρέπει να αντιμετωπίζονται με κορτικοστεροειδή. Αυτά περιλαμβάνουν την πρεδνιζόνη και την κορτιζόνη.

Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα φάρμακα που μπορούν να καταλήξουν να προκαλέσουν αύξηση βάρους στην κοιλιά σας.

Αν έχετε αυτό το είδος ασθένειας και συνεχίζετε να κερδίζετε βάρος σε αυτή την περιοχή, θα πρέπει να ξέρετε ότι οφείλεται σε αυτό. Πιθανότατα, το πρόβλημα θα επιλυθεί όταν τελειώσετε τη θεραπεία.


4. Τρώτε μόνο ελαφρά τρόφιμα για να χάνετε το λίπος


γυναικα με ρολόι στο χέρι χάνετε το λίπος

Μπορεί να φαίνεται το αντίθετο. Αλλά, εάν τρώτε μόνο ελαφρά τρόφιμα που έχουν χαμηλά λιπαρά, δεν θα μειώσετε το μέγεθός σας. Αντ ‘αυτού, θα πετύχετε το αντίθετο.

 Σκεφτείτε ότι αυτά τα τρόφιμα είναι πραγματικά υψηλά σε ζάχαρη. Και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που είναι υπεύθυνα για την αύξηση της περιφέρειάς σας.


5. Δεν τρώτε πρωινό και δεν χάνετε το λίπος

Η παράκαμψη οποιουδήποτε γεύματος δεν είναι καλή. Αλλά αν παραλείψετε το πρωινό, τότε αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές.

Και αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας. Έτσι, το να το αγνοήσετε  όχι μόνο θα κάνει τον μεταβολισμό σας να επιβραδύνει. Θα σας κάνει επίσης να κερδίσετε λίπος στην κοιλιακή περιοχή σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Nurul-Fadhilah, A., Teo, P. S., Huybrechts, I., & Foo, L. H. (2013). Infrequent Breakfast Consumption Is Associated with Higher Body Adiposity and Abdominal Obesity in Malaysian School-Aged Adolescents. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0059297
 • Boutelle, K. N., Libbey, H., Neumark-Sztainer, D., & Story, M. (2009). Weight Control Strategies of Overweight Adolescents Who Successfully Lost Weight. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1016/j.jada.2009.09.012

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.