6 τρόποι για να απομακρύνετε τις μύγες από το σπίτι σας

Το γαρύφαλλο όχι μόνο διώχνει τα έντομα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό χώρου για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.
6 τρόποι για να απομακρύνετε τις μύγες από το σπίτι σας

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Απομακρύνετε τις μύγες με φυσικό τρόπο. Οι μύγες είναι αποκρουστικά έντομα που μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες στις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού σας. Βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου εκτός από τους πόλους και σε μεγάλα υψόμετρα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά φυσικά κόλπα που μπορούν να απομακρύνουν τις μύγες από το σπίτι μας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συνταγές για να τις εξαλείψετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα δηλητηριώδη προϊόντα του εμπορίου, τα οποία είναι γεμάτα με τοξικά.

Σακούλες με νερό για να απομακρύνετε τις μύγες

Οι καθαρές πλαστικές σακούλες γεμάτες με νερό πραγματικά θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις μύγες από το σπίτι σας με φυσικό τρόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε τα 3/4 μιας καθαρής πλαστικής σακούλας με νερό. Τη δένετε καλά με έναν κόμπο για να μην στάζει. Την τοποθετείτε έξω κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες.

Αυτό το φυσικό κόλπο είναι εξαιρετικό καθώς το νερό μέσα στη σακούλα διαθλά το φως του ήλιου σαν ένα πρίσμα. Πρόκειται για ένα οπτικό εφέ που απομακρύνει τις μύγες από το σπίτι σας.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας με φυσικά προϊόντα

Παγίδα με ξύδι για απομακρύνετε τις μύγες

απομακρύνετε τις μύγες με μηλόξυδο

Το ξύδι περιέχει επίσης οξικό οξύ ως ενεργό συστατικό το οποίο όταν ψεκάζεται σε έντομα τα επιβραδύνει και είναι πιο εύκολο να τα πιάσετε. Θα το συνδυάσουμε με μερικά ακόμη συστατικά για να το κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικό στην εξόντωση των μυγών.

Θα χρειαστείτε:

Οδηγίες:

  • Αρχικά κόβετε το λαιμό του μπουκαλιού. Έπειτα, αναποδογυρίζετε το κομμάτι αυτό που μόλις κόψατε από το μπουκάλι και το τοποθετείτε πάνω στο μπουκάλι σαν χωνί.
  • Το δένετε καλά με την ταινία και γεμίζετε το ένα πέμπτο του μπουκαλιού με νερό. Προσθέτετε το υγρό πιάτων και το ξύδι και το κουνάτε για να ανακατευτεί καλά το μείγμα.
  • Χρησιμοποιείτε αυτή την παγίδα στα σημεία του σπιτιού που έχουν τις περισσότερες μύγες. Το ξύδι θα τις προσελκύσει και θα πέσουν μέσα και δεν θα μπορούν να βγουν πάλι έξω από το μπουκάλι.

Αρωματικά βότανα

Μερικά αρωματικά βότανα διαθέτουν ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απωθήσετε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι σας. Αυτά τα βότανα απομακρύνουν τις μύγες και άλλα έντομα και έτσι αποτελούν ένα καλό προληπτικό μέτρο.

Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα φακελάκια με αρωματικά βότανα όπως μέντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και καμφορά. Όταν είναι έτοιμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού σας.

Γαρύφαλλο

απομακρύνετε τις μύγες με γαρύφαλλο

Αν και τα γαρύφαλλα δεν εξολοθρεύουν τις μύγες, η μυρωδιά τους θα απομακρύνει τα παράσιτα. Γι αυτό το κόλπο, κολλάτε περίπου 20 με 30 καρφάκια γαρύφαλλου σε ένα μήλο ή σε κάτι παρόμοιο και το τοποθετείτε στην περιοχή που δεν θέλετε να έχετε μύγες. Όχι μόνο θα τις απομακρύνει αλλά αποτελεί επίσης ένα ευχάριστο αποσμητικό χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

Κορν φλάουρ με μέλι για να απομακρύνετε τις μύγες

Αυτή είναι ακόμη μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για να απομακρύνετε τις μύγες από το φαγητό σας.

Απλά ανακατεύετε μέλι ή σιρόπι από σφένδαμο με μέλι. Βάζετε λίγο σε ένα δοχείο και το τοποθετείτε γύρω από το σπίτι σας για να μην έχετε μύγες. Η ζάχαρη θα τις προσελκύσει και θα τις παγιδέψει.

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι βασική για να κρατάτε μακριά τις μύγες. Είναι βασικό να κάνετε μια γενική καθαριότητα σε όλο το σπίτι και να μην αφήνετε υπολείμματα που μπορεί να προσελκύσουν μύγες. Να χρησιμοποιείτε ένα σκουπιδοτενεκέ με καπάκι για να μην προσελκύονται οι μύγες από τις μυρωδιές.

Όταν τελειώσετε με το καθάρισμα του σπιτιού, βρέξτε ένα πανί με ξύδι και τρίψτε τις περιοχές που συγκεντρώνονται συνήθως οι μύγες. Για παράδειγμα, σκουπίστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Η μυρωδιά του ξυδιού θα απωθήσει τις μύγες και θα διατηρήσει το σπίτι σας καθαρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξύδι με ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε γύρω-γύρω το σπίτι σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.