6 ιδιότητες της αλόη βέρα που την κάνουν ν' αξίζει να την έχετε σπίτι σας

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα φυτά με τις πιο ωφέλιμες για την υγεία ιδιότητες. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι τόσο δημοφιλής.
6 ιδιότητες της αλόη βέρα που την κάνουν ν' αξίζει να την έχετε σπίτι σας
Alejandro Duarte

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: βιοτεχνολόγο Alejandro Duarte.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Υπάρχει μια ομάδα από ιδιότητες της αλόη βέρα που την κάνουν κάτι ξεχωριστό το οποίο αξίζει να έχετε στο σπίτι. Η αλόη βέρα είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας.

1. Ιδιότητες της αλόη βέρα – Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Για να μπορέσετε να δώσετε ώθηση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, μπορείτε να φτιάξετε ένα ρόφημα με αυτά τα τέσσερα συστατικά:

 • 1 φύλλο αλόη βέρα
 • Μια κούπα νερό
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Παρασκευή:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε καλά το φύλλο της αλόη βέρα μέχρι να φύγουν όλα τα αγκάθια. Επεξεργαστείτε το στο μπλέντερ ή λιώστε το με ένα πιρούνι. Έπειτα, βάλτε το στην κούπα με το νερό και προσθέστε το μέλι. Είναι τόσο απλό.

2. Αποκαθιστά την υγεία των μαλλιών σας

Ιδιότητες της αλόη βέρα

Οι ιδιότητες της αλόη βέρα σας βοηθά ν’ αποκαταστήσετε την υγεία των μαλλιών σας. Ο χυμός της θα ενισχύσει την υγεία των μαλλιών σας, θα διεγείρει την ανάπτυξή τους και θα τους χαρίσει λάμψη, ό,τι ακριβώς ψάχνατε.

Για να δώσετε στα μαλλιά σας αυτό που χρειάζονται, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρασκευάσετε μια μάσκα για τα μαλλιά, ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χρησιμοποιήστε τα παρακάτω συστατικά:

 • Ένα φύλλο αλόη βέρα
 • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

Παρασκευή:

Ανοίξτε το φύλλο κάθετα και κόψτε το κομματάκια. Αναμείξτε το με το αμυγδαλέλαιο. Τέλος, πρέπει ν’ απλώσετε το μείγμα στα μαλλιά σας. Περιμένετε περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

3. Ιδιότητες της αλόη βέρα – Το καλύτερο μυστικό για το δέρμα σας

Αν η αλόη βέρα είχε μονάχα ένα χαρακτηριστικό, αυτό θα ήταν πως είναι το καλύτερο φυσικό προϊόν για το δέρμα σας.

Είναι ένα φυτό το οποίο μπορεί να ενυδατώσει, ν’ αυξήσει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην επιβράδυνση της γήρανσης. Χάρη στην αλόη βέρα, μπορείτε ν’ αποτρέψετε τον σχηματισμό σημαδιών ή κηλίδων με πολύ απλό τρόπο.

Παρακάτω βρίσκονται τα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια λοσιόν αλόη βέρα:

 • 100 γραμμάρια από χυμό αλόη
 • 3 κουταλιές της σούπας νερό
 • 5 κουταλιές της σούπας αλκοόλ

Εφαρμογή:

Για να είναι αποτελεσματική η λοσιόν, θα πρέπει να την τρίβετε καθημερινά στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφήστε τη για 10 λεπτά, ξεπλύνετε και βάλετε μια ενυδατική κρέμα έπειτα.

4. Προστατεύει από εγκαύματα

Άνδρας τοποθετεί κομμάτι αλόη βέρα στο χέρι του

Οι ιδιότητες της αλόη βέρα δεν σταματούν στην ενυδάτωση για ένα τέλειο δέρμα, μπορεί να σας προστατεύσει και από τα εγκαύματα σύμφωνα και με την έρευνα του Δρ. Amar Surjushe. Είναι το ιδανικό φυτό αν ψάχνετε κάτι για να κάνετε τις πληγές ή τα εγκαύματα να επουλωθούν γρήγορα.

Μπορείτε ν’ αγοράσετε μια έτοιμη λύση η οποία περιέχει αλόη ή μπορείτε να φτιάξετε μία μόνοι σας. Για το τελευταίο, πάρτε ένα φύλλο αλόη βέρα, εξάγετε το ζελέ του και εφαρμόστε το στην επηρεασμένη περιοχή δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

5. Ιδιότητες της αλόη βέρα – Διατηρεί υγιή τη χλωρίδα του εντέρου σας

Η αλόη βέρα δεν χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά, αλλά βοηθά να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και η χλωρίδα του εντέρου σας. Ο χυμός της αλόη βέρα ανακουφίζει από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου χαλαρώνοντας τη βλεννογόνο μεμβράνη του στομάχου και των εντέρων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε 30 ml χυμού αλόη βέρα δύο φορές την ημέρα, θα μπορέσετε να μειώσετε τα συμπτώματα αυτής της άβολης πάθησης.

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, το φυτό αυτό περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες μειώνουν το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ένα βακτήριο που προκαλεί σοβαρά γαστρικά έλκη.

6. Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου

Έλεγχος σακχάρου

Η ιδιότητα αυτή ίσως είναι μια από τις ισχυρότερες, αλλά και η λιγότερο γνωστή. Η αλόη βέρα βοηθά όσους πάσχουν από διαβήτη να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου.

Είναι ένα φυτό το οποίο ελέγχει τη γλυκόζη στο αίμα. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Όμως, η αλόη βέρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό διότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνεχόμενη χρήση της ίσως οδηγήσει σε προβλήματα με το συκώτι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Jain S, Rathod N, Nagi R, Sur J, Laheji A, Gupta N, Agrawal P, Prasad S. Antibacterial Effect of Aloe Vera Gel against Oral Pathogens: An In-vitro Study. J Clin Diagn Res. 2016 Nov;10(11):ZC41-ZC44. doi: 10.7860/JCDR/2016/21450.8890. Epub 2016 Nov 1. PMID: 28050502; PMCID: PMC5198455.
 • Hekmatpou D, Mehrabi F, Rahzani K, Aminiyan A. The Effect of Aloe Vera Clinical Trials on Prevention and Healing of Skin Wound: A Systematic Review. Iran J Med Sci. 2019 Jan;44(1):1-9. PMID: 30666070; PMCID: PMC6330525.
 • Study Group., An international association between helicobacter pylori infection and gastric cancer. The Lancet, 1993.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.