6 υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος

Τα προβλήματα ακμής μπορεί να οφείλονται στη συσσώρευση τοξινών στο αίμα.
6 υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος

Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου, 2019

Το αίμα σας μπορεί να μολυνθεί για διάφορους λόγους: συσσώρευση τοξινών λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας των απεκκριτικών οργάνων, όπως των νεφρών, του συκωτιού ή των εντέρων· κακή διατροφή, γεμάτη λιπαρά και τοξικές ουσίες ή ακόμα και από την περιβαλλοντική μόλυνση. Θα δούμε στην συνέχεια μερικά υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος.

Όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται τοξίνες και άχρηστα συστατικά στον οργανισμό, οι ουσίες αυτές περνούν μέσα από την κυκλοφορία του αίματος, στην προσπάθειά τους να αποβληθούν από το σώμα μέσω του δέρματος. Γι αυτό μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ακμή μπορούν να θεωρήσουν την τοξαιμία ως αιτία αυτής της δερματικής διαταραχής.

Αν το αίμα σας δεν μπορεί να αυτοκαθαριστεί αποβάλλοντας τις τοξίνες μέσω του δέρματος, θα παραμείνει μολυσμένο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια προβλήματα και ασθένειες, όπως η παχυσαρκία. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσετε τη διαδικασία καθαρισμού του αίματός σας, έτσι ώστε να το αποτοξινώσετε.

Οι χυμοί φρούτων και λαχανικών καθώς και τα εγχύματα, είναι θαυμάσια για τον καθαρισμό του αίματος και για την απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα καλύτερα ροφήματα για το φυσικό καθαρισμό του αίματος, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε ασθένειες που οφείλονται στη συσσώρευση τοξινών.

Για την δράση του

Χυμός από παντζάρι

υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος - παντζάρι

Ο χυμός από παντζάρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν όταν πρόκειται για το φυσικό καθαρισμό του αίματος με απλό τρόπο. Ο χυμός αυτός περιέχει παντζάρια καθώς και τα φύλλα τους και αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα καθαρισμού του αίματος. Για τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του παντζαριού γράφουν σε άρθρο τους οι Clifford, T., Howatson, G., West, D. J., & Stevenson, E. J.

Συστατικά

 • 2 παντζάρια
 • Φύλλα παντζαριών
 • Νερό

Πώς φτιάχνεται;

Πλύνετε τα παντζάρια και τα φύλλα τους πολύ καλά και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν καθόλου χώμα. Έπειτα στεγνώστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια αρκετά μικρά ώστε να χωράνε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ. Βάλτε τα κομμάτια στο μπλέντερ και προσθέστε τα φύλλα των παντζαριών και λίγο νερό για να γίνει ευκολότερη η ανάμειξη. Αφήστε το μπλέντερ να δουλέψει για μερικά λεπτά. Κατά προτίμηση, θα πρέπει να πίνετε το χυμό αυτό με άδειο στομάχι.

Ρόφημα από σκόρδο και κόκκινο κρασί

Αυτό το ισχυρό ρόφημα είναι τέλειο για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας και τη μείωση του σωματικού λίπους. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το περιττό αλάτι στο σώμα σας, κάτι που αποτελεί ένα μέρος του καθαρισμού του αίματός σας.

Συστατικά

 • 12 σκελίδες σκόρδο
 • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί

Πώς φτιάχνεται;

Τεμαχίστε τις 12 σκελίδες του σκόρδου και βάλτε τες σε ένα γυάλινο βάζο με μισό λίτρο κόκκινο κρασί. Κλείστε σφιχτά το βάζο και βάλτε το στο περβάζι ενός παραθύρου ή σε κάποιο άλλο σημείο που θα δέχεται άμεσο φως για δύο εβδομάδες.

Μόλις περάσει το συνιστώμενο χρονικό διάστημα, στραγγίστε το υγρό στο βάζο και αδειάστε το σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο. Πίνετε μία κουταλιά της σούπας από αυτό το υγρό τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα.

Πράσινος χυμός για να καθαρίσετε το αίμα σας

υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος - πράσινος χυμός

Αυτός ο πράσινος χυμός είναι τέλειος για την ενίσχυση της αποβολής των τοξινών και των ακαθαρσιών που μπορεί να βρίσκονται στο αίμα σας. Επιπλέον, είναι επίσης θαυμάσιος για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας και το αδυνάτισμα.

Συστατικά

 • 1 χούφτα σπανάκι
 • 3 κοτσάνια σέσκουλο
 • 2 μήλα
 • 1 χούφτα μαϊντανό
 • 1 λεμόνι
 • 1 αγγούρι

Πώς φτιάχνεται;

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε για μερικά δευτερόλεπτα. Πίνετε αυτό το ρόφημα και κρύο για να αξιοποιήσετε τις ωφέλειές του.

Δείτε το άρθρο: Αναζωογονήστε το σώμα σας με χυμό από αχλάδι, παντζάρι και σπανάκι

Έγχυμα από άρκτιο (Arctium lappa)

Το άρκτιο είναι ένα πολύ ισχυρό αποτοξινωτικό φυτό που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το αίμα και το λεμφικό σας σύστημα. Συνιστούμε να πίνετε αυτό το έγχυμα για τη μείωση της συμφόρησης και του οιδήματος, την αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος ή των ούρων και την απομάκρυνση του περιττού ουρικού οξέος  από το σώμα σας . Οι ιδιότητες αυτού του εγχύματος είναι τόσο αποτελεσματικές, που το συνιστούμε επίσης σε ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες όπως αρθρίτιδα, ισχιαλγίες, ποδάγρα, εκζέματα, ακμή, όξινο αίμα, οιδήματα, λίθους στα νεφρά και προβλήματα στο συκώτι.

Έγχυμα πικραλίδας για τον καθαρισμό του αίματος

υγιεινά ροφήματα για τον καθαρισμό του αίματος - πικραλίδα

Το έγχυμα πικραλίδας είναι ένα από τα πιο αποτοξινωτικά ροφήματα που υπάρχουν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Το ρόφημα αυτό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Και επίσης για την εξάλειψη των τοξινών και των άχρηστων ουσιών που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σας και ίσως έχουν μπει στην κυκλοφορία του αίματός σας. Το έγχυμα αυτό είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό για τον καθαρισμό του αίματος από τις τοξίνες.

Διαβάστε σχετικά: 5 λόγοι για να πίνετε έγχυμα πικραλίδας

Έγχυμα τσουκνίδας

Πρόκειται για ακόμα ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό έγχυμα για το φυσικό καθαρισμό του αίματος και για την απομάκρυνση τοξικών ουσιών που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία σας. Είναι διουρητικό και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο συκώτι και στα νεφρά.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.