Εξάλειψη του κοιλιακού λίπους με έλαιο κανέλας.

Για να προάγετε την απώλεια βάρους, λαμβάνετε δύο σταγόνες από το συγκεκριμένο έλαιο σε κάθε γεύμα. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ποσότητα, επειδή αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές παρενέργειες στο σώμα σας.
Εξάλειψη του κοιλιακού λίπους με έλαιο κανέλας.

Τελευταία ενημέρωση: 11 Σεπτεμβρίου, 2019

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για το έλαιο κανέλας την βοήθεια που προσφέρει στην εξάλειψη του κοιλιακού λίπους. Το κοιλιακό λίπος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που οδηγεί άνδρες και ειδικά γυναίκες στο χειρουργείο σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν από αυτό.

Δυστυχώς, όμως, αν παραμελείτε τις διατροφικές και τις καθημερινές σας συνήθειες, η περιοχή της κοιλιάς επηρεάζεται περισσότερο επειδή τείνει να συγκεντρώνει λίπος πολύ εύκολα -σχηματίζοντας τα ενοχλητικά “πιασιματάκια” που καταστρέφουν την κατά τα άλλα καλλίγραμμη σιλουέτα σας.

Το αδυνάτισμα δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο αλλά απαιτεί συνεχή προσπάθεια, ειδικά αν ο στόχος σας είναι το κοιλιακό λίπος.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε ακραία μέτρα όπως η λιποαναρρόφηση.

Μια εναλλακτική που θα σας διατηρήσει λεπτούς με φυσικό τρόπο και παράλληλα θα προστατέψει το σώμα σας από διάφορες ασθένειες είναι ένα ισχυρό έλαιο που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με τα πιο απλά φυσικά συστατικά. Δώστε προσοχή!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: Ροφήματα για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς.

Έλαιο κανέλας για αδυνάτισμα και επίπεδη κοιλιά

Το έλαιο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως εναλλακτική αντιμετώπιση για τη θεραπεία και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών, καθώς και για τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Αρχικά προοριζόταν για φαρμακευτικούς σκοπούς, όμως αργότερα ανακαλύφθηκε ότι συνεισφέρει επίσης στην καύση του λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Η Δρ. Juan Jiang αναφέρει στην έρευνά της την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, πως η κανέλα βοηθά στην καύση του λίπος χάρη στον τρόπο με τον οποίο δρα η κινναμαλδεΰδη στο σώμα.

Έλαιο κανέλας - Αδύνατη γυναίκα

Έγινε δημοφιλές σε πολλά μέρη του κόσμου χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί ένα ισχυρό συστατικό που συμβάλλει στο αδυνάτισμα, στην αποβολή των τοξινών και στην απομάκρυνση των βλαβερών βακτηρίων και των χημικών ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας.

Άλλες ωφέλειες που αξίζει να επισημανθούν είναι η ικανότητά του να ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και της μνήμης, ενώ επίσης δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εκτός από όλα αυτά, το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, επειδή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.

Λόγω όλων των ωφελειών του και της ευκολίας παρασκευής του, αξίζει να δοκιμάσετε το έλαιο καρύδας ως συμπλήρωμα της διατροφής και της ρουτίνας άσκησης που ακολουθείτε, προκειμένου να κάψετε περισσότερο κοιλιακό λίπος.

Πώς φτιάχνεται αυτό το έλαιο που καίει το λίπος;

Έλαιο κανέλας - Έλαια σε μπουκάλια και ξύλα κανέλας

Επειδή είναι τόσο οικονομικό, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην το χρησιμοποιείτε συχνά.

Υλικά

 • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 • 6 ξυλάκια κανέλας
 • 1 γυάλινο βάζο με καπάκι

Προετοιμασία

 • Βήμα 1. Γεμίστε το μικρό γυάλινο βάζο με τα ξυλάκια της κανέλας.
 • Βήμα 2. Ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω από τα ξυλάκια. Βεβαιωθείτε ότι τα καλύπτει εντελώς.
 • Βήμα 3. Βάλτε το βάζο σε ένα ζεστό χώρο του σπιτιού σας και αφήστε το εκεί για τρεις εβδομάδες, ανακατεύοντας πότε-πότε το περιεχόμενό του.
 • Βήμα 4. Όταν περάσει το συνιστώμενο διάστημα των τριών εβδομάδων, στραγγίστε το λάδι σε ένα άλλο δοχείο χρησιμοποιώντας γάζα ή κάποιο παρόμοιο υλικό και φυλάξτε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Χρήση

Για να αξιοποιήσετε όλες τις ωφέλειες αυτού του ελαίου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λαμβάνετε δύο σταγόνες από αυτό σε κάθε γεύμα της ημέρας. Αυτή η μικρή ποσότητα είναι αρκετή για την ενίσχυση της απώλειας βάρους.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνάτε αυτή την ημερήσια δοσολογία επειδή θα μπορούσαν να υπάρξουν αρνητικές παρενέργειες. Και πριν αρχίσετε τη λήψη ελαίου κανέλας, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις παρακάτω αντενδείξεις.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 10 τροφές που καίνε το λίπος.

Αντενδείξεις για το έλαιο κανέλας

Έλαιο κανέλας - Γυναίκα με πόνο στην κοιλιά
 • Αν και η συγκεκριμένη συνταγή έχει πολλές ωφέλειες για την υγεία σας και προάγει την απώλεια βάρους, μην αγνοείτε μερικές σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν σε ορισμένες περιπτώσεις.
 • Οι άνθρωποι που πάσχουν από κολίτιδα ή γαστρίτιδα θα πρέπει να καταναλώνουν το συγκεκριμένο έλαιο με μέτρο επειδή, αν και το έλαιο κανέλας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ίσως επίσης ερεθίσει το πεπτικό σύστημα.
 • Αν έχετε στομαχικό έλκος θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καθώς μπορεί να προκληθεί περαιτέρω ερεθισμός του στομάχου και των εντέρων.
 • Οι έγκυες γυναίκες ή εκείνες που σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει επίσης να απέχουν από την κατανάλωση οινοπνεύματος μαζί με αυτό το έλαιο, επειδή μπορεί να προκληθεί ροή αίματος στην περιοχή της λεκάνης και της μήτρας απειλώντας πιθανώς την εγκυμοσύνη.
 • Οι άνθρωποι που πάσχουν από κάποια καρδιακή νόσο θα πρέπει να λαμβάνουν το έλαιο κανέλας μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού. Επίσης θα πρέπει να το λαμβάνουν μόνο σε μικρές δόσεις, επειδή η κανέλα μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τον καρδιακό ρυθμό.
 • Η παρατεταμένη χρήση του ελαίου κανέλας και της κανέλας γενικά μπορεί να είναι πολύ βλαβερή για την υγεία σας. Αν φτάσει σε επίπεδο τοξικότητας, μπορεί να προκαλέσει εμετό και ερεθισμό στα νεφρά.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.