Σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα! Μάθετε περισσότερα σήμερα!

25 Οκτωβρίου 2018
Μάθετε πώς θα επιτύχετε σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Όπως θα δείτε, αρκεί η εφαρμογή μιας σειράς από απλές ενέργειες που με τον καιρό έχουν αθροιστική επίδραση.

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, φυσικά επιθυμούμε άμεσα αποτελέσματα. Όμως το σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα απαιτεί χρόνο, επιμονή, δύναμη και πειθαρχία.

Φυσικά θα πρέπει να ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, που δεν περιλαμβάνει μόνο τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για το σώμα αλλά και τις συνιστώμενες ποσότητες κάθε τροφής. Επίσης είναι απαραίτητο να παραμένετε ενυδατωμένοι για να απολαμβάνετε πραγματική ευεξία.

Συμβουλές για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα βήμα-βήμα

1. Μάθετε να αναπνέετε βαθιά

γυναίκα σε θάλασσα - σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα

Αντί να αναπνέετε με το στήθος, θα πρέπει να αναπνέετε με την κοιλιά στο εξής. Θα δείτε πώς αυτή η απλή συνήθεια θα σας βοηθήσει να χάσετε σιγά-σιγά βάρος.

Επίσης, υιοθετώντας αυτή τη συνήθεια στη ζωή σας θα τονώσετε την κοιλιά σας. Επίσης θα οξυγονώνετε καλύτερα τον εγκέφαλο και θα βελτιστοποιήσετε όλες τις σωματικές λειτουργίες.

Μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε την αναπνοή σας πιο βαθιά για πέντε λεπτά κάθε μέρα και προοδευτικά για περισσότερο.

2. Κάντε ντους εναλλάσσοντας το ζεστό νερό με κρύο

Τα ντους με εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού είναι ακόμα ένας απλός τρόπος για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Περιλαμβάνει το εξής: στο τέλος του ντους αλλάζετε τη θερμοκρασία του νερού: κρύο για λίγο και έπειτα ζεστό.

Αυτό βοηθάει στο αδυνάτισμα, αλλά δεν προσφέρει μονάχα αυτή την ωφέλεια στην υγεία. Μπορεί επίσης να ωφελήσει πολύ την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η αρρυθμία, η δυστονία και η υπέρταση στο αρχικό στάδιο. Βοηθάει επίσης στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο.

3. Ένα καλό μασάζ

κοιλια και χέρια - σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα

Το μασάζ, αν γίνεται σωστά και με μια ορισμένη συχνότητα, αποτελεί ακόμα έναν τρόπο για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μοναδική μέθοδο αλλά συμπληρωματικό μέτρο.

Το μασάζ βοηθάει στη διάλυση των αποθεμάτων λίπους στο σώμα, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κοιλιάς και ρυθμίζοντας τις εντερικές κινήσεις. Έτσι προάγει την αποβολή των τοξινών μέσω της αφόδευσης.

4. Μασήστε τσίχλα

Η τσίχλα είναι μια άλλη τεχνική για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Γιατί; Απλώς επειδή μασάμε αλλά χωρίς πραγματικά να τρώμε κάτι. Έτσι κρατάμε και το στόμα και το μυαλό μας απασχολημένα ενώ τα επίπεδα της ανησυχίας μας μειώνονται.

Το πλέον συνιστώμενο είναι να επιλέγουμε τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να επιλέξετε τσίχλες με δυόσμο, ευκάλυπτο ή μέντα.

5. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

γυναίκα που πινει νερό - σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα

Μερικές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, όταν στην πραγματικότητα απλώς διψάμε. Αυτό ακριβώς ανακάλυψε μια ομάδα ερευνητών. Όπως φαίνεται, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα μας δίνει το ίδιο σήμα όταν διψάμε και όταν πεινάμε.

Λόγω αυτού, συχνά συγχέουμε την αίσθηση της πείνας με την ανάγκη για ενυδάτωση επειδή το σώμα μας χρειάζεται νερό.

Η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί ακόμα έναν τρόπο για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Γιατί; Επειδή, αν αυξήσουμε την ποσότητα νερού που πίνουμε, το σώμα θα μπορέσει να απαλλαγεί από περισσότερες τοξίνες και αυτό βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Δεν συνιστούμε να πίνετε ποτά που περιέχουν “λίγη ζάχαρη” ή οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζεται ως προϊόν διαίτης. Πολλά από αυτά έχουν τα ίδια συστατικά με τα αναψυκτικά και δεν εξασφαλίζουν στο σώμα πραγματικές ωφέλειες. Η καλύτερη επιλογή είναι το μεταλλικό νερό.

Διαβάστε πότε και πώς πρέπει να πίνετε νερό.

6. Ανεβείτε από τις σκάλες

Ναι, ακόμα και αν μοιάζει πολύ απλό και όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τρόπους για σταδιακό και υγιεινό αδυνάτισμα. Οπωσδήποτε, το να προσθέσετε διάφορες μορφές σωματικής δραστηριότητας στη μέρα σας, όπως το να ανεβαίνετε από τις σκάλες όποτε μπορείτε, θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε αντίσταση και θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την άσκηση.

Σύμφωνα με έρευνες που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών στο Συνεργατικό Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, είναι δυνατόν να χάσετε βάρος αν ανεβαίνετε από τις σκάλες κάθε μέρα. Φυσικά δεν συνιστούμε αυτή να αποτελεί τη μόνη μορφή άσκησης που κάνετε, ούτε τη μόνη σας υγιεινή συνήθεια.

7. Ανυψώστε το γραφείο σας

γυναίκα σε γραφ'ειο

Μπορεί να μοιάζει λίγο άβολο, όμως πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες εφαρμόζουν ήδη αυτή την πρακτική. Περιλαμβάνει την εργασία σε γραφείο με μια ελαφριά ανύψωση σε σχέση με το επίπεδο του πατώματος. Αυτό βοηθάει στην καύση πενήντα περισσότερων θερμίδων τη μέρα, ανά ώρα, από ό,τι αν παραμέναμε καθισμένοι με το σώμα μας στο ίδιο επίπεδο.

Αν λοιπόν έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε κάτι τέτοιο, μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο. Θα μπορέσετε να χάσετε, χωρίς να χρειαστεί να κινηθείτε, μέχρι και τρία κιλά μέσα σε έναν χρόνο. Και σας βεβαιώνουμε ότι είναι πολύ πιο άνετο από ό,τι νομίζετε. Δοκιμάστε το!

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να καταβάλουμε επαρκή προσπάθεια. Εξάλλου οι κακές συνήθειες δεν εγκαταλείπονται εύκολα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι αδύνατο. Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια!

Δεν χρειάζεται να πεινάσετε, απλώς πρέπει να εξισορροπήσετε τις μερίδες που τρώτε και να προσέχετε την ποιότητα της τροφής σας. Επίσης δεν χρειάζεται να ασκείστε μέχρι εξαντλήσεως. Αντί αυτού αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να κινείτε το σώμα σας και να το οξυγονώνετε καλύτερα.