7 ασκήσεις για πιο αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν

Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε 7 τύπους ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν ν' απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το λίπος.
7 ασκήσεις για πιο αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 22 Απριλίου, 2021

Το ν’ αποκτήσετε αδύνατη μέση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το χάσιμο κιλών βασίζεται στη διατροφή και την άσκηση. Όμως, το λίπος το οποίο συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, δεν μπορείτε να το ξεφορτωθείτε εύκολα, σε σχέση με το λίπος άλλων περιοχών. Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε 7 τύπους ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν ν’ απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το λίπος.

Γιατί αποκτούμε σωσίβιο;

Οι δύο κύριοι παράγοντες που αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους είναι η διατροφή και η άσκηση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι παίζουν ρόλο στη δημιουργία του γνωστού και μισητού σωσίβιου.

Σ’ αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται οι οργανικές λειτουργίες, το άγχος ή τα ορμονικά προβλήματα. Στη συνέχεια εξηγούμε 7 εξαιρετικές ασκήσεις για ν’ αποκτήσετε αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν.

7 ασκήσεις για αδύνατη μέση

1. Σανίδα

7 ασκήσεις για πιο αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν, σανίδα

Η σανίδα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Αν και επικεντρώνεται στους κοιλιακούς, μπορείτε να νιώσετε τη μυϊκή δομή ολόκληρου του σώματός σας κάνοντας αυτή την άσκηση.

 • Η άσκηση σανίδα, ξεκινά από το έδαφος, κοιτώντας προς τα κάτω, με τους αγκώνες και τα δάκτυλα των ποδιών σας να υποστηρίζουν το βάρος σας.
 • Θα πρέπει να είναι ολόκληρο το σώμα σας ίσιο και ευθυγραμμισμένο για να κάνετε σωστά την άσκηση.

Αυτή η άσκηση είναι μια δοκιμή αντοχής στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό, θα πρέπει ν’ αυξάνετε τα σετ και τη διάρκεια με την πάροδο του χρόνου.

2. Mountain climbers (Αναρρίχηση)

Από τη θέση της σανίδας, μπορείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και ν’ αυξήσετε το κάψιμο λίπους γύρω από τη μέση σας, με μια εύκολη άσκηση.

 • Κινηθείτε σαν να προσπαθούσατε να τρέξετε ή ν’ αναρριχηθείτε, ενώ μένετε στην ίδια θέση.
 • Για να γίνει αυτό, φέρτε τα γόνατά σας στο ύψος των αγκώνων σας με μια συνεχόμενη κίνηση.
 • Αυτή η άσκηση είναι καταπληκτική επειδή συνδυάζει τις τονωτικές και καρδιαγγειακές ασκήσεις.

3. Στροφές κορμού για αδύνατη μέση

7 ασκήσεις για πιο αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν, κορμός

Αν θέλετε μια αδύνατη μέση, θα πρέπει να διατηρήσετε τα πλαϊνά του κορμού σας όσο πιο ευλύγιστα μπορείτε και τα να κινείτε συνεχώς.

 • Γι’ αυτό, θα πρέπει να τεντώσετε ολόκληρο τον κορμό σας σαν να προσπαθούσατε να πιάσετε κάτι σε ύψος.
 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την άσκηση ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα και τεντώνοντας τα μπράτσα σας προς το πάτωμα σαν να προσπαθούσατε να πιάσετε κάτι.
 • Επαναλάβετε τα τεντώματα και στις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της ημέρας όποτε βρίσκεται την ευκαιρία.

4. Οριζόντιες περιστροφές

Μπορείτε να κάνετε οριζόντιες περιστροφές για να διατηρήσετε τη μέση σας σε κίνηση. Προσπαθήστε να κάνετε περιστροφή όπως θα κάνατε αν  θέλατε να γυρίσετε προς τα πίσω χωρίς να κουνήσετε τους γοφούς σας.

Μπορούμε να κάνουμε αυτή την άσκηση με τα χέρια στη μέση ή με τη χρήση μια ελαστικής ταινίας. Επίσης, σε κάποια γυμναστήρια, υπάρχουν συγκεκριμένα μηχανήματα γι’ αυτή την άσκηση.

5. Γόνατα στους αγκώνες

7 ασκήσεις για πιο αδύνατη μέση σε χρόνο μηδέν, γόνατα και αγκώνες

Σε όρθια στάση, με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και έχοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ των ποδιών, σηκώστε το ένα σας γόνατο ψηλά προς τον αντίθετο αγκώνα. Επαναλάβετε την άσκηση, εναλλάσσοντας τις πλευρές.

Πρόκειται για σχεδόν ίδια άσκηση με την προηγούμενη, αλλά ξαπλώνοντας ανάσκελα. Με αυτόν τον τρόπο και κάνοντας αυτή την άσκηση, δουλεύετε περισσότερο τους κοιλιακούς σας.

6. Άλματα για αδύνατη μέση

Για να κάψετε το πιο επίμονο λίπος σε κάποιες περιοχές, θα πρέπει να κάνετε ορισμένες καρδιαγγειακές ασκήσεις, σε εβδομαδιαία βάση. Οι ασκήσεις για κοιλιακούς δεν είναι αρκετές για να μειώσετε το λίπος. Βοηθάνε κυρίως στην αντιμετώπιση της πλαδαρότητας.

 • Για να ξεκινήσετε να καίτε βάρος, μπορείτε να κάνετε μια απλή αλλά ταυτόχρονα εξαντλητική άσκηση, όπως είναι τα άλματα. Μπορείτε να πηδήξετε σχοινάκι, να κάνετε άλματα σε τραμπολίνο ή απλώς να κάνετε άλματα.
 • Όμως, θα πρέπει πάντοτε να κάνετε άλματα με καλή στάση του σώματος, να διατηρείτε την πλάτη σας ίσια και τα γόνατά σας λυγισμένα.
 • Ν’ αναπηδάτε απαλά, σα να προσγειωνόσαστε σε κάτι μαλακό.

7. Χορός της κοιλιάς

χορός της κοιλιάς

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αναφορά σ’ έναν χορό επικεντρωμένο στην κίνηση της μέσης.

Ο χορός της κοιλιάς είναι ένας παραδοσιακός χορός της Μέσης Ανατολής, γνωστός για το μεγάλο εύρος ελαστικότητας που προσφέρει σε διάφορα μέρη του σώματος. Το βασικό τμήμα είναι η λεκάνη, η οποία ελέγχει τις κινήσεις στη μέση και τους γοφούς, κ.λπ.

Ο χορός της κοιλιάς είναι μια δημοφιλής μορφή άσκησης η οποία περιλαμβάνει ένα συνδυασμό τόνωσης μυών και καρδιαγγειακής άσκησης.

Θα μπορέσετε να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε την ευλυγισία σας, να δυναμώσετε τους κοιλιακούς σας και ειδικότερα, ν’ αποκτήσετε αδύνατη μέση χορεύοντας απλώς κάθε εβδομάδα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.