6 ασκήσεις με καρέκλα για επίπεδο στομάχι σε 3 εβδομάδες

Οι παρακάτω ασκήσεις με καρέκλα, ωστόσο, θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας πιο σύντομα από όσο θα περιμένατε.
6 ασκήσεις με καρέκλα για επίπεδο στομάχι σε 3 εβδομάδες
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ασκήσεις με καρέκλα; Το να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα ή κάτι που μπορείτε να κατάφερε εν μία νυκτί. Οι παρακάτω ασκήσεις με καρέκλα, ωστόσο, θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας πιο σύντομα από όσο θα περιμένατε.

Ξεκινήστε να τις εκτελείτε από σήμερα, τηρήστε τες με συνέπεια και θα δείτε τη διαφορά με τις ασκήσεις με καρέκλα!

Ασκήσεις με καρέκλα

1. Ανύψωση των γονάτων στο στήθος

Αυτή η άσκηση θα ενισχύσει τους κοιλιακούς μυς σας, θα βελτιώσει την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Πώς να το κάνετε:

 • Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια πλάτη και αποφύγετε να ακουμπάτε στο πίσω μέρος της καρέκλας.
 • Τοποθετήστε τα πόδια σας μπροστά σας, κρατώντας την πλάτη σας ευθεία. Σηκώστε το δεξί γόνατό σας και σηκώστε το μέχρι το στήθος σας. Ρουφήξτε προς τα μέσα την κοιλιά σας κατά την εκτέλεση αυτής της κίνησης.
 • Τώρα τοποθετήστε τα χέρια σας στο πόδι σας, για να τεντώσετε το κάτω μέρος της κοιλιάς. Κάνετε 20-30 επαναλήψεις, εναλλάσσοντας τα γόνατά σας.

2. Διπλές έλξεις γονάτων

ασκήσεις με καρέκλα
Αυτή η άσκηση θα σας επιτρέψει να ασκήσετε τους κοιλιακούς μυς πιο αποτελεσματικά. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

Πώς να το κάνετε:

 • Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πόδια σας ενωμένα.
 • Κρατήστε την πλάτη σας σε ίσια στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Τώρα σηκώστε τα γόνατά σας στο στήθος σας και σφίξτε τους κοιλιακούς μυς.
 • Επιστρέψτε τα πόδια στην αρχική θέση, χωρίς να τα αφήσετε να αγγίξουν το έδαφος. Κάνετε από 10 μέχρι 20 επαναλήψεις.

3. Έλξεις γονάτων και πλευρικές συστροφές

Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει  να λεπτύνετε τη μέση σας. Χάρη στην έντονη κοιλιακή άσκηση που πραγματοποιείται, θα εξαφανίσετε το λίπος που συσσωρεύεται σε αυτό το σημείο.

Πώς να το κάνετε:

 • Πρώτα, πρέπει να καθίσετε σε μια καρέκλα με ευθεία την πλάτη. Πιέστε σταθερά τα χέρια σας στο κάθισμα της καρέκλας.
 • Στρέψτε το σώμα σας προς τη μία πλευρά, σηκώνοντας το αντίθετο ισχίο από το κάθισμα. Ενώστε τα γόνατά σας και σηκώστε τα στο στήθος σας, προτού επιστρέψετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε κλίνοντας προς την αντίθετη πλευρά.
 • Κάνετε 10 έως 20 επαναλήψεις αυτής της άσκησης σε κάθε πλευρά.

4. Ασκήσεις προς το έδαφος

Η τέταρτη άσκηση θα σας κάνει να αγγίξετε στο πάτωμα. Μέσω αυτής, θα κάψετε το λίπος από τη μέση και τους γλουτούς.

Πώς να το κάνετε:

 • Τοποθετήστε τα πόδια σας σταθερά στο έδαφος. Εκτείνετε τα χέρια σας προς τα πλάγια, στο ύψος των ώμων.
 • Μόλις βρεθείτε στη θέση αυτή, στρίψτε το πάνω μέρος του σώματος προς τα δεξιά και σκύψτε προς τα εμπρός, αγγίζοντας το αριστερό σας πόδι με το δεξί σας χέρι. Όταν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα.
 • Στη συνέχεια, ισιώστε την πλάτη σας και επαναλάβετε με την άλλη πλευρά, αγγίζοντας το δεξί σας πόδι με το αριστερό χέρι.
 • Επαναλάβετε 20 και 30 φορές, εναλλάσσοντας τις πλευρές για να ασκήσετε όλες τις ζώνες.

5. Άρσεις με την καρέκλα

Θα είναι εύκολο να κάψετε γρήγορα το λίπος και να αυξήσετε τον μυϊκό τόνο στην κοιλιά, την πλάτη και τους ώμους με αυτή την άσκηση. Για πιο έντονα αποτελέσματα μπορείτε να το κάνετε σε μια καρέκλα που έχει μπράτσα.

Πώς να το κάνετε:

 • Πρώτον, πρέπει να καθίσετε σε μια καρέκλα και να στηριχτείτε με τα χέρια σας στα μπράτσα της. Τώρα σηκώστε το σώμα σας, πιέζοντας τα ισχία σας από την καρέκλα και τα πόδια σας από το πάτωμα, ενώ φέρνετε τα γόνατά σας στο στήθος σας.
 • Κρατήστε αυτή τη θέση για 15 έως 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαμηλώστε και ξεκουραστείτε. Επαναλάβετε αυτή τη σειρά τέσσερις φορές.

6. Γόνατα στους αγκώνες

ασκήσεις με καρέκλα
Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε λεπτή τη μέση και να δουλέψετε τους πλευρικούς μυς σας, καθώς και την κάτω κοιλιακή χώρα. Θυμηθείτε ότι το γόνατό σας πρέπει να αγγίξει τον αντίθετο αγκώνα σε αυτή την άσκηση, ενώ το σώμα σας παραμένει ελαφρώς γυρισμένο.

Πώς να το κάνετε:

 • Καθίστε σε μια καρέκλα με την πλάτη σας ευθεία και χωρίς να αγγίξετε το πίσω μέρος της. Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας.
 • Τώρα σηκώστε το δεξί γόνατό σας προς το στήθος σας, ενώ γυρίζετε τον αριστερό σας αγκώνα προς το μέρος του, έτσι ώστε να ακουμπάνε. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε 15 φορές.
 • Αλλάξτε τις πλευρές και κάντε 15 ακόμη επαναλήψεις. Συνολικά, πρέπει να εκτελέσετε τέσσερα σύνολα αυτής της άσκησης.

Πώς σας φάνηκαν οι ασκήσεις με καρέκλα;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.