Ασκήσεις για να προλάβετε την πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις εφτά καλύτερες ασκήσεις για το πρόσωπο για να τις συμπεριλάβετε εύκολα στη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.
Ασκήσεις για να προλάβετε την πλαδαρότητα στο πρόσωπο
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πως θα προλάβετε την πλαδαρότητα στο πρόσωπο και τις πρόωρες ρυτίδες; Η βιομηχανία καλλυντικών έχει σχεδιάσει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων περιποίησης για τη θρέψη του δέρματός μας και την ελαχιστοποίηση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Και αυτό επειδή οι καταναλωτές επιθυμούν να διατηρήσουν το δέρμα τους νεανικό και απαλλαγμένο από ατέλειες.

Αν και πολλά από τα προϊόντα αυτά λειτουργούν καλά, συχνά δεν είναι αποτελεσματικά από μόνα τους και απαιτείται μια ολόκληρη διαδικασία για να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Λόγω αυτού, έχει γίνει δημοφιλής μια σειρά ασκήσεων για το πρόσωπο, η οποία συμπληρώνει την καθημερινή φροντίδα του δέρματος και την καλή διατροφή.

Οι ασκήσεις αυτές γυμνάζουν τους μυς , τους διατηρούν τονωμένους και μειώνουν την τάση τους για πλαδαρότητα στο πρόσωπο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις εφτά καλύτερες ασκήσεις για το πρόσωπο για να τις συμπεριλάβετε εύκολα στη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.

1. Ασκήσεις για τα μάγουλα

Ασκήσεις για να προλάβετε την πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Η συνεπής εκτέλεση αυτών των ασκήσεων για τα μάγουλα συμβάλλει στην τόνωση του δέρματος και στην αύξηση της ελαστικότητάς του, κάτι που συνεπάγεται μειωμένη πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Εκτέλεση

 • Εισπνεύστε και έπειτα γεμίστε τα μάγουλά σας με αέρα. Έπειτα χτυπήστε τα ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων σας.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε την πίεση για οχτώ δευτερόλεπτα και έπειτα απελευθερώστε αργά τον αέρα.
 • Μια άλλη δραστηριότητα που μπορεί να κάνετε είναι να κινήσετε τα χείλη σας πρώτα προς τα δεξιά κι έπειτα προς τα αριστερά.
 • Για να έχετε καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο κινήσεις ασκούν πίεση στα ζυγωματικά.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 4 συμβουλές για τη χαλάρωση του λαιμού.

2. Ασκήσεις για τις ρυτίδες των ματιών σας

Οι ασκήσεις για τις ρυτίδες των ματιών σας είναι κρίσιμες για την τόνωση του πλαδαρού δέρματος στα βλέφαρα και την ελαχιστοποίηση του “ποδιού της χήνας”.

Η συνεπής εκτέλεση αυτών των ασκήσεων διατηρεί το δέρμα απαλό και προλαμβάνει τις λεπτές ρυτίδες και την πλαδαρότητα στο πρόσωπο.

Εκτέλεση

 • Σχηματίστε κύκλους με τους δείκτες και τους αντίχειρές σας, σαν να ζωγραφίζατε ψεύτικα γυαλιά.
 • Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας γύρω από τα μάτια σας και χρησιμοποιήστε τα για να τεντώσετε το δέρμα γύρω από αυτά από πάνω προς τα κάτω.
 • Ανοιγοκλείστε απαλά τα βλέφαρά σας περίπου είκοσι φορές, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα χαλαρώστε.
 • Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε ένα δείκτη σε κάθε φρύδι και να πιέσετε.
 • Καθώς το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να σηκώσετε τα φρύδια σας. Χαλαρώστε και επαναλάβετε δεκαπέντε φορές για να προλάβετε την πλαδαρότητα του δέρματος των πάνω βλεφάρων.

3. Ασκήσεις για τις ρυτίδες του στόματος

Στόμο - πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Εφόσον το δέρμα γύρω από το στόμα σας είναι πιο λεπτό από ό,τι σε άλλα σημεία του σώματος, συνήθως ταλαιπωρείται λόγω έλλειψης φροντίδας και άσκησης.

Με αυτή την απλή δραστηριότητα μπορείτε να τονώσετε το δέρμα γύρω από το στόμα με φυσικό τρόπο. Επιπλέον η συγκεκριμένη άσκηση συμπληρώνει τέλεια τη δράση των αντιρυτιδικών κρεμών.

Εκτέλεση

 • Ανοίξτε πολύ το στόμα σας και έπειτα κλείστε το. Κάντε δέκα επαναλήψεις.
 • Μια άλλη άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι να προφέρετε τα φωνήεντα δυνατά και καθαρά. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ανοίξετε το στόμα σας όσο πιο πολύ μπορείτε όταν προφέρετε τα φωνήεντα. Επαναλάβετε δέκα φορές και έπειτα ξεκουραστείτε.

4. Ασκήσεις για το μέτωπο και για την πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Οι γραμμές έκφρασης που σχηματίζονται στο μέτωπό μας μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και να προληφθούν κάνοντας καθημερινά την παρακάτω απλή άσκηση.

Εκτέλεση

 • Βάλτε και τα δύο χέρια σας πάνω στο μέτωπό σας με τις παλάμες προς τα μέσα και τεντώστε το δέρμα του προς τα έξω, σαν να το σκουπίζατε.
 • Χαλαρώστε το δέρμα σας, ξεκουραστείτε δέκα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση δεκαπέντε φορές.

5. Άσκηση για τον αυχένα ενάντια στην πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Αυχένας - πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Το δέρμα του αυχένα μας είναι λεπτό και συνήθως πρόκειται για το πιο παραμελημένο μέρος στη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς μας.

Για να τονώσετε το δέρμα σε αυτό το σημείο και να αποφύγετε τις πρόωρες ρυτίδες και την πλαδαρότητα στο πρόσωπο κάντε την παρακάτω άσκηση για το πρόσωπο.

Εκτέλεση

 • Κοιτάζοντας μπροστά τοποθετήστε τις άκρες των δαχτύλων σας στο κάτω μέρος του λαιμού και πιέστε το δέρμα σας προς τα κάτω. Το κεφάλι σας θα πρέπει να γέρνει προς τα πίσω όταν το κάνετε αυτό.
 • Κινήστε το κεφάλι σας μπρος και πίσω και επαναλάβετε έξι με οχτώ φορές.

6. Άσκηση για την αποφυγή της χαλάρωσης των φρυδιών για την πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Η χαλάρωση των φρυδιών και η βλεφαρόπτωση δίνουν στο πρόσωπο μια δραματική, γερασμένη και κουρασμένη έκφραση.

Η παρακάτω απλή άσκηση συμβάλλει στη μείωση της πλαδαρότητας στην περιοχή των φρυδιών έτσι ώστε να παραμένουν στη θέση τους καθώς μεγαλώνετε.

Εκτέλεση

 • Τοποθετήστε ένα δείκτη κάτω από κάθε μάτι. Οι δείκτες θα πρέπει να δείχνουν προς τη μύτη σας.
 • Καλύψτε τα δόντια σας με τα χείλη σας και αρχίστε να ανοιγοκλείνετε γρήγορα τα βλέφαρά σας ενώ κοιτάζετε προς το ταβάνι.
 • Επαναλάβετε τρεις φορές για τριάντα δευτερόλεπτα.

7. Άσκηση για το διπλοσάγονο για την πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Διπλοσάγονο - πλαδαρότητα στο πρόσωπο

Γυμνάζοντας την περιοχή όπου εμφανίζεται το διπλοσάγονο θα προλάβετε την αύξηση του μεγέθους του λόγω λίπους και οιδήματος και ταυτόχρονα θα προλάβετε την πλαδαρότητα στο σημείο αυτό.

Εκτέλεση

 • Κρατήστε ίσιο το σώμα σας, είτε όρθιοι είτε καθιστοί σε μια καρέκλα.
 • Κινήστε το κεφάλι σας προς τα πίσω κοιτάζοντας ψηλά. Στη συνέχεια κινήστε το στόμα σας σαν να μασούσατε τροφή.
 • Κάντε δεκαπέντε επαναλήψεις.

Για να συμπληρώσετε αυτές τις καθημερινές ασκήσεις για το πρόσωπο, να θυμάστε να ενυδατώνεστε σωστά πίνοντας νερό και άλλα υγιεινά ροφήματα.

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και συνήθειες όπως η κατανάλωση οινοπνεύματος και το κάπνισμα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Murad Alam, et al. “Association of Facial Exercise With the Appearance of Aging”, JAMA Dermatol2018;154(3):365-367
 • Van Borsel, J., De Vos, M. C., Bastiaansen, K., Welvaert, J., & Lambert, J. (2014, January 1). The effectiveness of facial exercises for facial rejuvenation: A systematic review. Aesthetic Surgery Journal, 34(1), 22-27
 • De Vos MC, Van den Brande H, Boone B, Van Borsel J, “Facial exercises for facial rejuvenation: a control group study”, Folia Phoniatr Logop. 2013;65(3):117-22.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.