7 εναλλακτικές θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου

Αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να είναι τέλειο συμπλήρωμα της υπάρχουσας ιατρικής σας θεραπείας για τον ερυθηματώδη λύκο. Όμως, πάντα πρέπει να ρωτάτε τον γιατρό σας πριν τις δοκιμάσετε.
7 εναλλακτικές θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου

Τελευταία ενημέρωση: 24 Δεκεμβρίου, 2018

Θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου. Δυστυχώς, δε γνωρίζουμε πολλά για τις αιτίες πρόκλησης του ερυθηματώδη λύκου. Ο ερυθηματώδης λύκος είναι μια αυτοάνοση ασθένεια. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι προκαλεί σοβαρές αλλοιώσεις στα κύτταρα.

Ένα από τα λίγα πράγματα που γνωρίζουμε είναι ότι η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται από την επίθεση στα υγιή κύτταρα του σώματος. Γνωρίζουμε επίσης, ότι περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τον ερυθηματώδη λύκο.

Η ασθένεια αυτή επιτίθεται σε οποιοδήποτε όργανο και σύστημα του σώματος. Ξεκινά από τις αρθρώσεις και προχωράει στους μύες, δέρμα, νεφρά, πνεύμονες και ούτω καθεξής.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ασθένειας είναι ότι είναι πολύ ετερογενής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σπάνιο να βρεθούν δυο ασθενείς με τα ίδια προβλήματα και συμπτώματα.

Ο ερυθηματώδης λύκος δημιουργεί  αντισώματα που υπερδιεγείρουν τα λεμφοκύτταρα Β, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων μεταξύ άλλων. Για την παθολογία του ερυθηματώδη λύκου έχει διεξαγάγει μελέτη ο Δρ. William Maidhof την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μαζί με τα φάρμακα που σας συνταγογράφησει ο ιατρός, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις σπιτικές εναλλακτικές θεραπείες:

1.Μασάζ

Θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου - Γυναίκα κάνει μασάζ προσώπου

Τέλεια εναλλακτική θεραπεία είναι το μασάζ. Είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς τρόπους καταπολέμησης του ερυθηματώδη λύκου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας
  • Μειώσετε το επίπεδο του στρες
  • Αυξήσετε την αποδοτικότητα του μεταβολισμού σας
  • Μειώσετε την φλεγμονή

Το μασάζ είναι μια καλή επιλογή για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα σε μακροπρόθεσμη βάση. Είναι αρκετή μια συνεδρία μασάζ την εβδομάδα. Όμως, να είστε σίγουροι ότι το κάνει ένας ειδικός.

Μπορεί να είναι πιο ακριβό. Ωστόσο, τα οφέλη θα είναι περισσότερο εμφανή από την πρώτη μέρα. Μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να πείτε στον μασέρ σας πώς μπορούν να είναι μέρος της θεραπείας σας.

2.Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει μεγάλες ποσότητες του ωμέγα 9.  Αυτό  το είδος των λιπαρών είναι ιδανικό για τον έλεγχο ή τη μείωση της φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του ερυθηματώδη λύκου.

Το ελαιόλαδο σας προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα φυτοθρεπτικών συστατικών. Αυτά προστατεύουν το σώμα σας από τις επιπτώσεις των χρόνιων ασθενειών.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή.

  • Μπορείτε να το χρησιμοποιείται ως σάλτσα για τις σαλάτες σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για το μαγείρεμα αντί για ηλιέλαιο και γι άλλα λάδια.
  • Εκτός από την προσθήκη ελαιολάδου στην διατροφή σας, φροντίστε να αποφύγετε τα σάκχαρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εξάρσεων του ερυθηματώδη λύκου.

3.Μηλόξυδο

Θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου - Μηλόξυδο σε μπουκάλι

Ο ερυθηματώδης λύκος μπορεί να μειώσει την ποσότητα του στομαχικού οξέος που παράγει ο οργανισμός σας. Είναι μια από τις δευτερεύοντες επιδράσεις του.

Η αλλαγή μπορεί να μειωθεί με το μηλόξυδο. Εν τέλει, το μηλόξυδο είναι ένα από τα καλύτερα διεγερτικά για την παραγωγή του στομαχικού οξέος.

Η διατήρηση της ισορροπίας είναι σημαντική. Από την άλλη πλευρά, αυτό το ξύδι μας προσφέρει επίσης μεγάλες αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Έχετε μια ποικιλία από επιλογές για να συμπεριλάβετε το μηλόξυδο στην διατροφή σας. Η πρώτη είναι ως ντρέσινγκ για τις σαλάτες σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε φυσικό τουρσί με διάφορα τρόφιμα.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό με μηλόξυδο κάθε μέρα.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού (10ml) μηλόξυδο
  • 1 ποτήρι (200ml) νερό

Αναμείξτε τα συστατικά και πιείτε ένα ποτήρι με αυτό το ρόφημα κάθε πρωί.

4.Βασιλικός κατά του ερυθηματώδη λύκου

Τα ιατρικά που βασίζονται στα φυτά είναι από τα αγαπημένα για την θεραπεία των χρόνιων ασθενειών. Όταν μιλάμε για τον ερυθηματώδη λύκο, ο βασιλικός είναι το πρώτο φυτό που πρέπει να υπολογίζετε.

Αυτό το βότανο ενισχύει το σώμα σας στην προσαρμογή σε άγχος και στις ανισορροπίες των ενζύμων. Αυτό οφείλεται στις φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του.

Χρησιμοποιήστε το μωβ βασιλικό για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στα φαγητά σας. Απολαύστε τα υγιεινά οφέλη που σας προσφέρει την ίδια στιγμή!

5.Προβιοτικά

Η διατήρηση καλής υγείας του στομάχου είναι ύψιστης σημασίας στην καταπολέμηση του ερυθηματώδη λύκου.

Είναι κοινό για τους ανθρώπους που πάσχουν από τον ερυθηματώδη λύκο να έχουν ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε απορροφώνται.

Το χτίσιμο της βάσης των υγιών βακτηρίων στο έντερό σας είναι χρήσιμο. Μπορεί να αποτρέψει κάποια φλεγμονή. Αυτό κάνει τις κυτοκίνες (πρωτεΐνες που ρυθμίζουν την κυτταρική λειτουργία) να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα σας.

6.Λάδι καρύδας

Η προσθήκη του λαδιού καρύδας στη διατροφή σας έχει πολλά οφέλη. Μεταξύ αυτών, εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυξάνει την πέψη σας, ελέγχει την χοληστερίνη σας και μειώνει την συχνότητα των εξάρσεων.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε εναλλάξ το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο.

Καταλαβαίνουμε ότι όλοι μας έχουμε συνηθίσει περισσότερο το ελαιόλαδο. Όμως, θα χρειαστούν λίγες μόνο μέρες για να συνηθίσετε την μυρωδιά του λαδιού καρύδας.

7.Τζίντζερ

Θεραπείες για έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου - Τζίντζερ ολόκληρο, σε φέτες και σε σκόνη

Το τζίντζερ καταναλώνεται συνήθως από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα. Τα ίδια χαρακτηριστικά που το κάνουν καλό για αυτούς τους πόνους, το κάνουν καλό και για τον ερυθηματώδη λύκο.

Ένα από τα πρώτα και τα πιο συχνά συμπτώματα του ερυθηματώδη λύκο είναι το οίδημα ή η φλεγμονή. Αυτά συνδυάζονται με τον πόνο στις αρθρώσεις

Η εύρεση ανακούφισης για αυτόν τον πόνο μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσετε πίσω στην καλή ποιότητα ζωής.

Να λάβετε μέτρα για να ελέγχετε τον ερυθηματώδη λύκο.

Ο ερυθηματώδης λύκος είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια. Γιʹ αυτό απαιτεί πολλή φροντίδα και προσοχή από εσάς. Εάν έχετε διαγνωστεί, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του γιατρού.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες για να συμπληρώσετε την θεραπεία σας. Αυτές πρέπει επίσης να μειώσουν τα συμπτώματά σας.

Η αρχική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.