7 λύσεις για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών

Το έλαιο καρύδας, εκτός από το ότι βοηθάει να μη σας χτυπήσουν τα παπούτσια, προλαμβάνει τις μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν και προάγει την κυκλοφορία του αίματος.
7 λύσεις για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

7 λύσεις για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών. Οι φουσκάλες είναι οδυνηρές πληγές που συχνά σχηματίζονται πάνω από τη φτέρνα σας λόγω της τριβής ανάμεσα στα πέλματα και τα παπούτσια. Δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα ούτε διαρκούν για πολύ καιρό, όμως μπορεί να είναι τόσο οδυνηρές που να πρέπει να βγάζετε τα παπούτσια σας για να σταματήσετε να πονάτε. Όμως υπάρχουν κάποιες λύσεις για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών.

Οι φουσκάλες σχεδόν πάντα εμφανίζονται καθώς τα καινούργια παπούτσια μαλακώνουν και προσαρμόζονται στο σχήμα των πελμάτων σας. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τις φροντίζετε, επειδή συχνά τείνουν να μολύνονται.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικές λύσεις και μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας ώστε να προλάβετε τις φουσκάλες.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε εφτά συστάσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε την επόμενη φορά που θα φορέσετε καινούργια ή σκληρά παπούτσια.

Κρατήστε σημειώσεις!

1. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα

 ενυδατική κρέμα προλάβετε τις φουσκάλες

Η χρήση μιας στρώσης ενυδατικής κρέμας και στις φτέρνες σας και στα παπούτσια μπορεί να προλάβει την τριβή και τον σχηματισμό φουσκάλων.

Το προϊόν αυτό διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και προλαμβάνει τις αμυχές όταν έρχεται σε επαφή με σκληρό υλικό.

2. Τρόπος χρήσης

 • Πριν φορέσετε τα παπούτσια σας, απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα στο εσωτερικό σημείο του παπουτσιού που έρχεται σε επαφή με τη φτέρνα.
 • Επίσης απλώστε λίγη κρέμα στο δέρμα σας κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 4 σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τους κάλους.

 

2. Χρησιμοποιήστε αλόη βέρα

Οι ενυδατικές ιδιότητες του τζελ αλόης βέρα είναι χρήσιμες για την προστασία του δέρματος από την τριβή με τα παπούτσια.

Επίσης η αλόη βέρα έχει αντιμυκητιακή δράση, που προλαμβάνει την εμφάνιση μολύνσεων.

Τρόπος χρήσης

 • Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα τζελ αλόης βέρα στις φτέρνες σας.
 • Τρίψτε το δέρμα με απαλές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το τζελ.
 • Αν έχει ήδη εμφανιστεί φουσκάλα, χρησιμοποιείτε το τζελ αλόης βέρα δύο φορές τη μέρα.

3. Έλαιο καρύδας

Προλάβετε τις φουσκάλες με έλαιο καρύδας

Στον χώρο των φυσικών καλλυντικών, το έλαιο καρύδας θεωρείται ένα από τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα. Όταν χρησιμοποιείται στις φτέρνες, μειώνει επίσης την τριβή του δέρματος και του παπουτσιού που οδηγεί σε φουσκάλες.

Μάλιστα, πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία κατά των επιφανειακών τραυμάτων, επειδή προστατεύει από μολύνσεις και βοηθάει στην επούλωση.

Τρόπος χρήσης

 • Τρίψτε με το έλαιο καρύδας τα σημεία στα οποία υπάρχει τριβή.
 • Αν θέλετε, βάλτε λίγο έλαιο καρύδας στο εσωτερικό των παπουτσιών για να λιπάνετε το υλικό τους.

4. Ταλκ

Αν και το γνωρίζουμε καλύτερα για την ικανότητά του να εξουδετερώνει και να προλαμβάνει την κακοσμία των ποδιών, το ταλκ είναι επίσης μια εξαιρετική λύση για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών. Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στην έρευνα των Δρ. Pages et. al. εδώ.

Απορροφά την υγρασία που προκαλεί ο ιδρώτας, που είναι ένας παράγοντας ο οποίος επίσης συνεισφέρει στην τριβή του δέρματος και των κλειστών παπουτσιών.

Τρόπος χρήσης

 • Βάλτε μια καλή ποσότητα ταλκ στο εσωτερικό της φτέρνας του παπουτσιού και στο δέρμα σας.

5. Βαζελίνη

προλάβετε τις φουσκάλες με βαζελινη

Η ενυδάτωση των ποδιών με βαζελίνη βοηθάει το δέρμα να διατηρείται απαλό και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και φουσκάλες.

Η ελαιώδης υφή της βαζελίνης κάνει τα πέλματα να γλιστράνε μέσα στα παπούτσια, έτσι προλαμβάνεται η συνεχής επαφή του δέρματός σας με τα δερμάτινα παπούτσια ή ή με άλλα σκληρά υλικά κατασκευής παπουτσιών.

Τρόπος χρήσης

 • Πάρτε λίγη βαζελίνη με τις άκρες των δαχτύλων σας και απλώστε τη στις φτέρνες σας και σε άλλα σημεία του δέρματος που έρχονται σε επαφή με τα παπούτσια.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: 20 χρήσεις της βαζελίνης.

 

6. Οινόπνευμα για να προλάβετε τις φουσκάλες

Αυτό το κόλπο με το οινόπνευμα μαλακώνει τα παπούτσια από δέρμα ή παρόμοια υλικά που μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα σας.

Δεν συνιστάται για χρήση σε πορώδη υλικά, επειδή μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες.

Τρόπος χρήσης

 • Βρέξτε μια εφημερίδα με οινόπνευμα και βάλτε τη μέσα στα παπούτσια.
 • Αφήστε τη να δράσει για μερικές ώρες πριν φορέσετε τα παπούτσια.

7. Σακούλα με πάγο

Προλάβετε τις φουσκάλες με πάγο

Μήπως αγοράσατε ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι λίγο στενά; Καθώς είναι πιθανό να σας προκαλέσουν φουσκάλες, η καλύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσετε να αυξήσετε λίγο το μέγεθός τους πριν αρχίσετε να τα φοράτε.

Μια απλή σακούλα με πάγο αποτελεί τη λύση για να τεντώσετε λίγο το υλικό των παπουτσιών και να τα κάνετε πιο άνετα.

Τρόπος χρήσης

 • Μισογεμίστε δύο σακούλες με νερό και δέστε τες καλά.
 • Βάλτε μία σακούλα σε κάθε παπούτσι στο σημείο όπου είναι πιο στενό και βάλτε τα παπούτσια στην κατάψυξη.
 • Όταν παγώσουν, βγάλτε τα από την κατάψυξη, στεγνώστε τα και φορέστε τα.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολύ απλά κόλπα για να προλάβετε τις φουσκάλες λόγω παπουτσιών και τον πόνο που προκαλούν.

Επιλέξτε τη λύση που σας αρέσει περισσότερο και χρησιμοποιήστε τη ως έναν τρόπο για να προλάβετε τις φουσκάλες.

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Fife B. El milagro del aceite de coco. Málaga: Editorial Sirio, 2013.
 • Martínez M, Betancourt Badell J Alonso González N. Ausencia de actividad antimicrobiana de un extracto acuoso liofilizado de Aloe vera (sábila). Rev Cubana Plant Med. 1996; 1(3): 18-20.
 • Musmeci R, Lezcano M. Acción antimicrobiana del gel de aloe vera sobre staphylococcus aureus, escherichia coli, pseudomonas aeruginosa y candida albicans.
 • Rustan M, Mangeaud A, Consig C. Micosis superficiales: estudio retrospectivo de corte transversal en la ciudad de Córdoba, Argentina. Dermatol. Argent. 2015, 21 (1): 44-51
 • Taberner R, Vila A, Puig L. Protocolos de actuación en micosis superficiales y de las uñas. Barcelona: Ed. P. Permanyer, 2006.
 • Agarry O, Olaleye M, Bello-Michael C. Comparative antimicrobial activities of aloe vera gel and leaf. African Journal of Biotechnology. 2005; 4(12): 1413-1414.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.