12 φοβερά κόλπα για να μη σας χτυπούν τα παπούτσια

Μήπως σας χτυπούν τα παπούτσια ; Για να μεγαλώσετε λίγο τα παπούτσια σας και για να μη σας χτυπήσουν, μπορείτε να τους βάλετε οινόπνευμα ή ακόμα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη με μια παγοκύστη μέσα σε αυτά.
12 φοβερά κόλπα για να μη σας χτυπούν τα παπούτσια

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μήπως σας χτυπούν τα παπούτσια ;

Για να μεγαλώσετε λίγο τα παπούτσια σας και για να μη σας χτυπήσουν, μπορείτε να τους βάλετε οινόπνευμα ή ακόμα και να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη με μια παγοκύστη μέσα σε αυτά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει κάποιου είδους πόνο λόγω των παπουτσιών που αγαπούν αλλά που είναι υπερβολικά άβολα.

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, το σχέδιό τους και τα αξεσουάρ τους γενικά καθορίζουν το πόσο άνετα ή άβολα είναι.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να εντοπίσετε ποιο είναι το πρόβλημα, επειδή μερικές φορές δεν αντιμετωπίζετε καμία ενόχληση όταν τα φοράτε για πρώτη φορά.

Γι’αυτό είναι καλό να γνωρίζετε μερικά κόλπα για να προσαρμόζετε τα παπούτσια σας στα πόδια σας, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του μεγέθους ή του σχήματός τους.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τους δώδεκα πιο απλούς τρόπους να βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας δεν θα σας χτυπήσουν έτσι ώστε να μην ξανασκεφτείτε να τα βάλετε στην άκρη.

Ας ρίξουμε μια ματιά!

1. Φορέστε δύο ζευγάρια κάλτσες αν σας χτυπούν τα παπούτσια

2 ζευγαρια καλτσες για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Όταν τα παπούτσια σας είναι λιγάκι στενά και δεν είναι άνετα, η λύση είναι να βάλετε δύο ζευγάρια χοντρές κάλτσες και να φοράτε τα παπούτσια σας για αρκετά λεπτά την ημέρα.

Βάλτε το πόδι σας στο στενό παπούτσι, περπατήστε για μερικά λεπτά και μετά από μερικές μέρες το παπούτσι θα είναι πιο μεγάλο και πιο άνετο.

2. Παγοκύστη αν σας χτυπούν τα παπούτσια

παγοκυστη σε παπουτσι

Το κόλπο με την παγοκύστη έχει γίνει πολύ δημοφιλές επειδή μπορεί να κάνει τα υπερβολικά μικρά παπούτσια πιο μεγάλα.

Γεμίστε παγοκύστες με νερό και βάλτε τες μέσα στα παπούτσια. Έπειτα βάλτε τα στην κατάψυξη για μια-δυο μέρες.

Μόλις το νερό παγώσει, τα παπούτσια θα ανοίξουν και θα είναι πιο άνετα.

3. Ψεκάστε τα με λακ μαλλιών

σπρευ μαλλιων για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Για να μη γλιστρούν τα ιδρωμένα πόδια σας μέσα στο παπούτσι, πάρτε λίγη λακ μαλλιών και ψεκάστε το εσωτερικό τους χωρίς να τα βρέξετε πολύ.

Το συνιστούμε για τα πολύ ψηλά τακούνια ή για τα τακούνια που αφήνουν γυμνά τα δάχτυλα.

4. Βάλτε δύο ζευγάρια πάτους

Το κλασικό κόλπο για παπούτσια που έχουν ανοίξει ή που για άλλο λόγο σάς είναι πολύ μεγάλα, είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ζευγάρια πάτους.

Βρίσκετε εύκολα πάτους στα μαγαζιά, ενώ μπορείτε επίσης να τους φτιάξετε στο σπίτι από χαρτόνι ή συμπολυμερές αιθυλενίου και οξικού βινυλίου (EVA), μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, αν πρόκειται για επείγουσα κατάσταση και δεν έχετε πάτους, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας σερβιέτες.

Αν και φαίνεται αρκετά παράξενο, η κόλλα που έχουν τις κάνει να στερεώνονται καλά στα παπούτσια κι έτσι αυτά γίνονται πιο άνετα.

5. Χρησιμοποιήστε λίγο αποσμητικό

αποσμητικο για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Αν κάποιο από τα παπούτσια σας σάς χτυπάει, τρίψτε τα σημεία που πονάνε με λίγο αποσμητικό.

Το προϊόν αυτό κρατάει το δέρμα σας στη θέση του προλαμβάνοντας τις φουσκάλες.

6. Χρησιμοποιήστε σεσουάρ μαλλιών αν σας χτυπούν τα παπούτσια

σεσουαρ για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Η θερμότητα που βγαίνει από το σεσουάρ μαλλιών μπορεί να μαλακώσει τα παπούτσια κάνοντάς τα να πάρουν ακριβώς το σχήμα των ποδιών σας.

Βάλτε ένα καινούργιο ζευγάρι χοντρές κάλτσες, φορέστε τα παπούτσια σας και χρησιμοποιήστε το σεσουάρ μαλλιών σε αυτά για πέντε ή δέκα λεπτά.

7. Αγοράστε αυτοκόλλητα μαξιλαράκια

μαξιλαρακια για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Τα αυτοκόλλητα μαξιλαράκια ή η κολλητική ταινία μπορούν να φανούν χρήσιμα για να μη σας χτυπήσουν τα λουράκια των παπουτσιών προκαλώντας σας φουσκάλες.

Κολλήστε τα στις άκρες των παπουτσιών σας και βεβαιωθείτε ότι στερεώθηκαν καλά έτσι ώστε να μην πληγώσουν τα πέλματα ή τους αστραγάλους σας.

8. Τρίψτε με γυαλόχαρτο τις σόλες των παπουτσιών σας.

τριψτε τις σολες για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Ένα απλό κομμάτι γυαλόχαρτο για ξύλο μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα επικίνδυνα γλιστρήματα λόγω του ότι οι σόλες των παπουτσιών είναι λείες.

Τρίψτε δυνατά τις σόλες με το γυαλόχαρτο για να δημιουργηθεί η κατάλληλη υφή που θα κρατάει σταθερό το παπούτσι στο έδαφος.

9. Καλύψτε τα λουράκια με βαμβάκι

βαμβακι για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Τα συνθετικά λουράκια σε μερικά σανδάλια μπορούν να προκαλέσουν φουσκάλες και πληγές στο δέρμα του πίσω μέρους των ποδιών.

Για να μη συμβεί αυτό και για να κάνετε τα σανδάλια πιο άνετα, πάρτε μερικές λωρίδες βαμβακερού υφάσματος και καλύψτε με αυτές τα λουράκια σας.

10. Αγοράστε προστατευτικά από σιλικόνη

προστασια ποδιου για να μην χτυπούν τα παπούτσια

Υπάρχουν σήμερα διαθέσιμα στο εμπόριο προστατευτικά από σιλικόνη, που προλαμβάνουν τις τριβές και τις οδυνηρές φουσκάλες.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες

11. Βάλτε μέσα στα παπούτσια εφημερίδες με οινόπνευμα

εφημεριδες σε μπλε γοβακι

Για να μαλακώσετε τα παπούτσια και να μη σας χτυπήσουν, τσαλακώστε εφημερίδες σε σχήμα μπάλας και μουσκέψτε τες με οινόπνευμα. Έπειτα βάλτε τες μέσα στα παπούτσια σας.

Περιμένετε μερικές μέρες για να στεγνώσουν και θα δείτε ότι μετά τα παπούτσια σας θα είναι μεγαλύτερα και θα ταιριάζουν στο σχήμα των ποδιών σας.

12. Βάλτε στα παπούτσια βαζελίνη αν σας χτυπούν τα παπούτσια

βαζελινη και κόκκινα παπούτσια

Η χρήση λίγης βαζελίνης στα πόδια σας τα διατηρεί ενυδατωμένα και προλαμβάνει τις πληγές λόγω τριβής.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να φροντίσετε τα πόδια σας.

Είστε έτοιμοι να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα; Ακολουθήστε τις παραπάνω υποδείξεις και δώστε ακόμα μια ευκαιρία στα αγαπημένα σας παπούτσια.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Foot Health. (n.d.) apma.org/learn/FootHealthList.cfm?navItemNumber=498
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.). foothealthfacts.org/conditions/heel-pain-(plantar-fasciitis)
  • Heel pain (plantar fasciitis). (n.d.).mydoctor.kaiserpermanente.org/ncal/mdo/presentation/conditions/conditionpage.jsp?condition=Condition_Heel_Pain.xml

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.