8 κόλπα ομορφιάς για ένα τέλειο πρόσωπο

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζετε ακριβά προϊόντα ομορφιάς για να έχετε ένα νεανικό, λαμπερό πρόσωπο. Απλώς χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτές τις 8 απλές συμβουλές και να διατηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
8 κόλπα ομορφιάς για ένα τέλειο πρόσωπο
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε για ένα τέλειο πρόσωπο. Η φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντική. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις σημαντικότερες πτυχές της ομορφιάς των περισσότερων ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να κρατούν το δέρμα τους σφιχτό, λείο και χωρίς ατέλειες.

Ευτυχώς, με την πάροδο του χρόνου, έχουμε ανακαλύψει πολλά βοηθητικά κοσμητικά προϊόντα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής και υγιεινής όψης του δέρματος.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως μπορείτε να κρατήσετε το δέρμα σας σε τέλεια κατάσταση, με εύκολες, φυσικές πρακτικές  και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία σε ακριβά προϊόντα.

Αυτές οι πρακτικές είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Επίσης, μειώνουν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρνητικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών δίνει η μελέτη του Δρ. Alugoju Phaniendra εδώ.

Θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε τις 8 καλύτερες πρακτικές ομορφιάς ώστε να τις προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

1. Καθημερινός καθαρισμός

Ένα τέλειο πρόσωπο - Γυναίκα ξεπλένει το πρόσωπό της

Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου σας είναι το κλειδί για ένα τέλειο πρόσωπο.  Χρησιμοποιώντας προϊόντα καθαρισμού του δέρματος μπορείτε να κρατήσετε το πρόσωπό σας λείο και απαλλαγμένο από ατέλειες.

Έτσι, μπορείτε να αφαιρείτε τη βρωμιά και άλλα στοιχεία τα οποία συσσωρεύονται στους πόρους σας. 

Αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί προτού βάλετε μακιγιάζ και κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Άτομα με λιπαρή επιδερμίδα μπορούν να εφαρμόσουν αυτήν την πρακτική με υγρά μαντηλάκια. Ωστόσο, είναι σημαντικό αυτά τα υγρά μαντηλάκια να μην αλλάζουν το pH σας.

2. Απολέπιση για ένα τέλειο πρόσωπο

Οι θεραπείες απολέπισης έχουν γίνει ένας μεγάλος σύμμαχος. Ανανεώνουν την όψη της επιδερμίδας σας και ενθαρρύνουν την οξυγόνωσή της.

Τέτοια προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώστε να απομακρύνουν το νεκρό δέρμα και όλα τα είδη ακαθαρσιών, περιλαμβάνοντας και αυτές που μένουν στο εξωτερικό της επιδερμίδας σας.

Εφαρμόζοντάς τα μία με δύο φορές την εβδομάδα, θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το πρόσωπό σας λείο, λαμπερό και απαλλαγμένο από τις ατέλειες που προκαλούνται από υπερβολικό σμήγμα.

Επίσης συνιστάται για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα, να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο και να εξομαλύνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας.

3. Ενυδάτωση

Ένα τέλειο πρόσωπο - Γυναίκα πίνει νερό

Το να μένετε ενυδατωμένοι δε βοηθάει μονάχα τα εσωτερικά σας όργανα. Η ενυδάτωση επηρεάζει και το πώς φαίνεται το δέρμα σας.

Το νερό είναι απαραίτητο για την αύξηση της ροής του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κύτταρά σας να παίρνουν περισσότερο οξυγόνο και ελαστικότητα.

Η πόση 6 με 8 ποτηριών νερού είναι σημαντική για το δέρμα σας. Το κρατάει σφιχτό και φαίνεται ταυτόχρονα νέο και δροσερό.

4. Αντηλιακό

Κάτι τόσο απλό όσο το να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα αντηλιακό μπορεί να βοηθήσει στο να παραμείνει το δέρμα σας όμορφο και ελεύθερο από την πρόωρη γήρανση. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε ένα τέλειο πρόσωπο.

Αυτό το προϊόν ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιδράσεις των υπεριώδων ακτίνων με αποτέλεσμα την αποτροπή εμφάνισης κηλίδων, ρυτίδων και εγκαυμάτων.

5. Φυσικές μάσκες

Ένα τέλειο πρόσωπο - Γυναίκα εφαρμόζει μάσκα ομορφιάς

Η συχνή χρήση φυσικών μασκών είναι επίσης σημαντική για το δέρμα σας. Είναι ένας φθηνός και υγιεινός τρόπος να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας έξτρα θρεπτικές ουσίες.

Υπάρχουν κάποια συστατικά τα οποία συνιστώνται για τέτοιου είδους θεραπείες. Ανάμεσα σ’ αυτά βρίσκουμε φρούτα πλούσια σε νερό και αντιοξειδωτικά, γιαούρτι και ελαιόλαδο.

Είναι σημαντικό να διαλέγετε τα καταλληλότερα συστατικά για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, δεν θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε συστατικά με έλαια σε μια λιπαρή επιδερμίδα.

6. Ισορροπημένη διατροφή

Εξίσου πολλή σημαντική είναι μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή. Βοηθάει και την εσωτερική σας υγεία και την εμφάνισή σας.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα διατηρούν την επιδερμίδα σας ελαστική και σφιχτή. Ταυτόχρονα ελαττώνουν τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης.

Επίσης, μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή αποτρέπει την υπερβολική οξύτητα και τις τοξίνες στο αίμα σας. Αυτά σχετίζονται άμεσα με όλα τα κύρια δερματικά προβλήματα.

7. Ασκήσεις προσώπου

Ένα τέλειο πρόσωπο - Γυναίκα κάνει ασκήσεις προσώπου

Οι μύες του προσώπου σας, χρειάζονται και αυτοί καθημερινή άσκηση. Αυτό θα τους κρατήσει σφιχτούς, τονωμένους και δυνατούς.

Η άσκηση του προσώπου είναι μία εύκολη πρακτική για να αποκτήσετε ένα τέλειο πρόσωπο απαλλαγμένο από ρυτίδες και χαλάρωση.

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν την προφορά των φωνηέντων δυνατά, το τέντωμα του λαιμού και κινήσεις φιλιού. 

8. Αποτοξίνωση

Η τακτική αποτοξίνωση είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια ενώ έχει άμεσα οφέλη στην εμφάνιση του δέρματός σας. 

Δώστε προσοχή αν έχετε κηλίδες, ακμή ή πολλές δερματικές ατέλειες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τοξικότητας στο σώμα σας.

Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε το σώμα σας, οι οποίοι περιλαμβάνουν την κατανάλωση νερού και λεμονιού για πρωινό, την πόση πράσινων ροφημάτων ή αλκαλικού νερού.

Τελικά δεν είναι απαραίτητο ν’ αγοράζετε ακριβά προϊόντα ομορφιάς από κάποιο κατάστημα για να έχετε ένα λαμπερό πρόσωπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές και να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Είστε έτοιμοι να τις εφαρμόσετε;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Pappas, A. (2015). Lipids and skin health. In Lipids and Skin Health. https://doi.org/10.1007/978-3-319-09943-9
  • Palma L, Marques LT, Bujan J, Rodrigues LM. Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015;8:413–421. Published 2015 Aug 3. doi:10.2147/CCID.S86822
  • Katta, R., & Kramer, M. J. (2018). Skin and Diet: An Update on the Role of Dietary Change as a Treatment Strategy for Skin Disease. Skin Therapy Letter.
  • Van Borsel, J., De Vos, M. C., Bastiaansen, K., Welvaert, J., & Lambert, J. (2014). The effectiveness of facial exercises for facial rejuvenation: A systematic review. Aesthetic Surgery Journal. https://doi.org/10.1177/1090820X13514583

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.