8 φανταστικές συμβουλές για πιο ελκυστικές βλεφαρίδες

Θέλετε μακρύτερες, πιο γεμάτες βλεφαρίδες; Μάθετε 8 φυσικές συμβουλές σ' αυτό το άρθρο!
8 φανταστικές συμβουλές για πιο ελκυστικές βλεφαρίδες

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι  ελκυστικές βλεφαρίδες δεν είναι μονάχα το ιδανικό συμπλήρωμα για μια πιο ελκυστική εμφάνιση. Όταν πρόκειται για την υγεία, είναι απαραίτητες για την προστασία των ματιών ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες.

Παρότι η φροντίδα των βλεφαρίδων αγνοούνταν μέχρι πρόσφατα, σήμερα πολλοί αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικό να τις προσέχουν ώστε να αποτρέψουν την αποδυνάμωση και την πτώση τους.

Όπως και οι τρίχες σε άλλα μέρη του σώματος, μπορούν να αποδυναμωθούν εξαιτίας της έκθεσής τους σε τοξίνες, τον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ευτυχώς, πέραν από το μακιγιάζ και τα καλλυντικά που βοηθούν στην ενδυνάμωσή τους, υπάρχουν κάποια φυσικά προϊόντα που κρατούν υγιείς τις βλεφαρίδες χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Γι’ αυτό, θα θέλαμε να μοιραστούμε 8 συμβουλές για όμορφες βλεφαρίδες ώστε να τις ενσωματώσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Διαβάστε τες!

1. Χρησιμοποιείτε ποιοτικά προϊόντα

8 συμβουλές για πιο ελκυστικές βλεφαρίδες, καλλυντικά

Κάποιες φορές οι άνθρωποι επιλέγουν καλλυντικά προϊόντα χαμηλής ποιότητας επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτά τα προϊόντα για μακιγιάζ όμως ορισμένες φορές προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες.

Όταν πρόκειται για τις βλεφαρίδες, η μάσκαρα και άλλα προϊόντα μπορεί να περιέχουν χημικά που τις αποδυναμώνουν και προκαλούν το σπάσιμό τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να πέσουν στα μάτια και να προκαλέσουν ερεθισμό και δυσφορία.

Γι’ αυτό, για να κρατήσετε τις βλεφαρίδες δυνατές και όμορφες, είναι σημαντικό να επιλέγετε πιστοποιημένα προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

2. Εφαρμόστε θεραπείες με conditioner

Όπως οι τρίχες του σώματος, οι βλεφαρίδες απαιτούν θρεπτικές ουσίες και συμπλέγματα ενυδάτωσης τα οποία βοηθούν την ενδυνάμωση της δομής τους, με σκοπό την ανάπτυξή τους.

Ενώ υπάρχουν καλλυντικά σχεδιασμένα γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικές εναλλακτικές όπως το αμυγδαλέλαιο ή το λάδι καρύδας.

Τα συστατικά αυτά τους δίνουν υγιεινές ποσότητες απαραίτητων λιπαρών οξέων και αμινοξέων. Και τα δύο είναι σημαντικά καθώς αποτρέπουν την πτώση τους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το λάδι καρύδας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

3. Βουρτσίστε τες καθημερινά

8 συμβουλές για πιο ελκυστικές βλεφαρίδες, βούρτσισμα

Μπορείτε να διεγείρετε την υγιή ανάπτυξη των βλεφαρίδων σας ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με τη χρήση μικρής διάρκειας βουρτσίσματος, αρκετές φορές την ημέρα σε καθημερινή βάση.

 • Χρησιμοποιώντας μια καθαρή βούρτσα για βλεφαρίδες, όπως αυτή για τη μάσκαρα, βουρτσίστε τες από τις ρίζες έως τις άκρες για 2 με 3 λεπτά.
 • Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να τις ενυδατώσετε με φυσικό τρόπο, βάζοντας λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο.

4. Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή για ελκυστικές βλεφαρίδες

Ίσως δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, αλλά το φαγητό είναι σημαντικό για να διατηρούνται οι βλεφαρίδες χοντρές, δυνατές και όμορφες.

Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο φαγητό που τρώμε, βοηθούν στον σχηματισμό τριχών και, ως αντάλλαγμα, θρέφουν τους θύλακες ενισχύοντας την υγιή τους ανάπτυξη.

Μια δίαιτα βασισμένη σε επεξεργασμένα και χαμηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα μπορεί να επηρεάσει την αποδυνάμωση και την πτώση των βλεφαρίδων σας.

Γι’ αυτούς τους λόγους, βεβαιωθείτε πως η διατροφή σας δεν υστερεί σε:

 • Ίνες
 • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
 • Αμινοξέα
 • Αντιοξειδωτικά
 • Βιταμίνες
 • Μέταλλα

5. Αποφύγετε τα ψαλίδια για τις βλεφαρίδες

8 συμβουλές για πιο ελκυστικές βλεφαρίδες, ψαλίδι για βλεφαρίδες

Η περιστασιακή χρήση των ψαλιδιών για τις βλεφαρίδες μπορεί να μας βοηθήσει να τους δώσουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα.

Ωστόσο, η συχνή τους χρήση μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση και πτώση των τριχών.

Για ν’ αποφύγετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις, είναι καλύτερο να μη χρησιμοποιείτε συχνά αυτό το εργαλείο ομορφιάς.

6. Αφαιρείτε καθημερινά το μακιγιάζ για ελκυστικές βλεφαρίδες

Το να πάτε για ύπνο με το μακιγιάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοσμητικά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες καθημερινά.

Αν και φαίνεται αβλαβές, με τον καιρό επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το δέρμα σας αλλά και τις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας.

Τα υπολείμματα του μακιγιάζ αποτρέπουν τη βέλτιστη επεξεργασία της οξυγόνωσης, η οποία επηρεάζει την ανάπτυξη και θρέψη των βλεφαρίδων.

7. Χρησιμοποιήστε λάδι βιταμίνης Ε για ελκυστικές βλεφαρίδες

βιταμίνη Ε σε κάψουλες

Αντί να αγοράζετε ακριβές θεραπείες για να διεγείρετε την ανάπτυξη των βλεφαρίδων σας, ελέγξτε τα οφέλη του λαδιού βιταμίνης Ε.

 • Το προϊόν αυτό το βρίσκουμε συνήθως σε κάψουλες. Ενυδατώνει τις μικρές τρίχες, τις δυναμώνει και αποτρέπει την πτώση τους.
 • Η καθημερινή εφαρμογή τις θρέφει από τις ρίζες ως τις άκρες, αυξάνοντας το μέγεθος και τον όγκο των βλεφαρίδων σας.

8. Βάλτε ταλκ για ελκυστικές βλεφαρίδες

Θέλετε πιο γεμάτες και ελκυστικές βλεφαρίδες χωρίς μακιγιάζ; Πάρτε μια μικρή ποσότητα ταλκ και πασπαλίστε προσεκτικά τις βλεφαρίδες σας.

Το προϊόν αυτό θα βοηθήσει τη μάσκαρα να κολλήσει στις βλεφαρίδες, κάνοντας τες να φαίνονται πιο γεμάτες.

Φυσικά, αποφύγετε την άμεση επαφή με τα μάτια, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Όπως μπορείτε να δείτε, υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες μπορείτε να αποκτήσετε δυνατότερες, ελκυστικές βλεφαρίδες.

Προσθέστε αυτές τις συμβουλές στη ρουτίνα ομορφιάς σας και αναδείξτε τις ελκυστικές βλεφαρίδες που πάντα θέλατε .


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Vestey, J. P., Buxton, P. K., & Savin, J. A. (1985). Eyelash curler dermatitis. Contact dermatitis13(4), 274-275.
 • Ramasamy, B., & Armstrong, S. (2010). Penetrating eye injury caused by eyelash curlers—a cause for concern?. Graefe’s archive for clinical and experimental ophthalmology248(3), 301-303.
 • Gandelman, M. (2001). Eyebrow and eyelash reconstruction. Operative techniques in oculoplastic, orbital and reconstructive surgery4(2), 94-99.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.