Προλάβετε τα γκρίζα μαλλιά και την τριχόπτωση με έλαιο καρύδας

Πέρα από το ότι θρέφει τα μαλλιά σας, η τοπική εφαρμογή ελαίου καρύδας βοηθάει στη διατήρηση του χρώματός τους, καταπολεμά τις μολύνσεις και τη φλεγμονή, προλαμβάνει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας. Μάθετε για τις απίστευτες ωφέλειες της καρύδας για τα μαλλιά σας.
Προλάβετε τα γκρίζα μαλλιά και την τριχόπτωση με έλαιο καρύδας
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Προλάβετε τα γκρίζα μαλλιά και την τριχόπτωση με έλαιο καρύδας. Πέρα από το ότι θρέφει τα μαλλιά σας, η τοπική εφαρμογή ελαίου καρύδας βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών, καταπολεμά τις μολύνσεις και τη φλεγμονή, προλαμβάνει την τριχόπτωση και διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας.

 

γκρίζα μαλλιά

Όταν το πέρασμα του χρόνου αφήνει το σημάδι του στο σώμα σας, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα πράγματα. Η τριχόπτωση είναι ένα από αυτά, όπως και η εμφάνιση γκρίζων τριχών.

Τα παραπάνω συνοδεύονται από ρυτίδες και άλλες εξίσου σημαντικές αλλαγές. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα σύνολο πραγμάτων που προορίζονται να παρουσιαστούν καθώς το σώμα σας μεγαλώνει.

Οι εντάσεις της ζωής και η ηλικία πυροδοτούν άγχος ή ανησυχία, συμπτώματα που συνδέονται με τα γκρίζα μαλλιά.

Γιατί εμφανίζονται γκρίζα μαλλιά;

γκρίζα μαλλιά Αγκαλιασμένο μεσήλικο ζευγάρι

Τα γκρίζα μαλλιά είναι συνώνυμο του “ακαλαίσθητα” για πολλούς ανθρώπους, που αναζητούν κάθε τρόπο για να προλάβουν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο αυτές οι ασημένιες ανταύγειες στα μαλλιά σας δεν εμφανίζονται απλώς λόγω ηλικίας ή άγχους (όπως διαβεβαιώνουν πολλοί).

Οι αιτίες είναι λίγο πιο περίπλοκες από ό,τι νομίζουμε:

 • Καταρχάς τα γκρίζα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται λόγω της απώλειας μελανίνης. Η μελανίνη μειώνεται με την ηλικία. Όμως μπορεί να αρχίσει να μειώνεται και νωρίτερα, ακόμα και μεταξύ 20 και 30 ετών. Η μελανίνη βρίσκεται στο τριχωτό της κεφαλής μέσα σε μικρά σωληνάκια που ονομάζονται θύλακες των τριχών. Οι θύλακες μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα ενθαρρύνοντας έτσι το γκριζάρισμα των τριχών.
 • Δεύτερον, η ιατρική επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) είναι μια χημική ουσία που λευκαίνει τα μαλλιά, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την παραγωγή μελανίνης. Υπερβολική παρουσία υπεροξειδίου του υδρογόνου προκαλείται όταν δεν υπάρχουν αρκετά αντιοξειδωτικά ένζυμα για να το διασπάσουν σε νερό και οξυγόνο. Έτσι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γκρίζα μαλλιά.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 5 φυσικοί τρόποι για να κρύψετε το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

 

Γιατί έχω τριχόπτωση και γκρίζα μαλλιά;

γκρίζα μαλλιά Γυναίκα με τριχόπτωση

Είναι φυσιολογικό να χάνουμε έναν αριθμό τριχών λόγω της ανανέωσης του επιθηλιακού ιστού. Ωστόσο οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν όταν δεν βλέπουν καινούργιες τρίχες να εμφανίζονται.

Κατά συνέπεια το τριχωτό της κεφαλής γίνεται περισσότερο ορατό.

Η τριχόπτωση οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους. Ακολουθούν οι κυριότεροι από αυτούς:

 • Φτωχή διατροφή.
 • Ανεπαρκής φροντίδα των μαλλιών.
 • Γρίπη.
 • Εγκυμοσύνη.
 • Άγχος.
 • Υποθυρεοειδισμός.

Βλαβερές λύσεις

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα μαλλιών.

Όμως το θέμα δεν είναι ότι θέλουν να λύσουν τα προβλήματα της τριχόπτωσης και των γκρίζων μαλλιών αλλά το πώς τα προσεγγίζουν.

Οι άνθρωποι αυτοί γίνονται θύματα της ανησυχίας και πέφτουν στα νύχια της βιομηχανίας καλλυντικών καθώς στρέφοτναι σε υπερβολικά πολλά χημικά προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, όμως τείνουν επίσης να έχουν παρενέργειες.

Έλαιο καρύδας για γκρίζα μαλλιά

Καρύδα

Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να αφήσουμε στην άκρη αυτές τις βλαβερές λύσεις.

Αν δούμε τις φυσικές εναλλακτικές για την προσέγγιση αυτών των προβλημάτων, διαπιστώνουμε ότι οι σχετικές επιλογές είναι καλύτερες για την υγεία μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναφερθούμε στο έλαιο καρύδας.

Το έλαιο καρύδας εξασφαλίζει στο σώμα κάθε είδους ωφέλειες. Αυτό το φανταστικό έλαιο είναι εξαιρετικό για τα εξής:

 • Καταπολέμηση του άγχους.
 • Πρόληψη της συσσώρευσης βακτηρίων και ιών.
 • Υποστήριξη της πέψης.
 • Φροντίδα του δέρματος.
 • Έλεγχος της χοληστερίνης.

Μιλώντας για τις ωφέλειες του ελαίου καρύδας θα πρέπει να επισημάνουμε μία από τις σημαντικότερες, όταν πρόκειται για τα μαλλιά σας:

Η χρήση ελαίου καρύδας στα μαλλιά σας καταπολεμά τις μολύνσεις και τις φλεγμονές του επιθηλιακού ιστού, κάτι που δυναμώνει τα μαλλιά και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών. Έτσι, οι βαφές μαλλιών και άλλα χημικά προϊόντα είναι λιγότερο απαραίτητα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια εξαιρετική φυσική συνταγή:

Υλικά

 • 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας (45 γραμμάρια)
 • 2 κουταλιές της σούπας αιθέριο έλαιο φασκόμηλου (30 γραμμάρια)

Προετοιμασία και εφαρμογή

 • Αναμείξτε τα έλαια σε μια μικρή κατσαρόλα.
 • Ζεστάνετέ τα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
 • Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Απλώστε το στα μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες και φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε το μείγμα να δράσει όλη τη νύχτα.

Δοκιμάστε το!

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.