8 τρόποι να μειώσετε τις ρυτίδες

Η επαρκής ανάπαυση κάθε νύχτα είναι το κλειδί για να μείνετε νέες. Ο ύπνος των 7 έως 9 ωρών την ημέρα χωρίς διακοπή θα ελαχιστοποιήσει τις ρυτίδες και θα κρατήσει το δέρμα λαμπερό.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τις ρυτίδες; Με το πέρασμα των χρόνων είτε το θέλουμε είτε όχι, πρέπει να αποδεχτούμε ότι το γήρας και τα σημάδια του αποτελούν την αρχή ενός άλλου σταδίου της ζωής μας.

Οι ρυτίδες είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης του σώματος, αλλά μπορούν να εμφανιστούν εξαιτίας άλλων παραγόντων.

Έχει διαπιστωθεί ότι το δέρμα γερνάει πρόωρα λόγω των κακών συνηθειών, της κακής διατροφής, της μόλυνσης και της έκθεσης στον ήλιο. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις ρυτίδες και να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας.

Εάν ανησυχείτε για την πρώιμη εμφάνιση των ρυτίδων, παρακαλούμε διαβάστε τις ακόλουθες συστάσεις, ώστε να προλάβετε και μειώσετε τις ρυτίδες.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για να μειώσετε τις ρυτίδες

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο καταστρέφει το μη προστατευμένο δέρμα, το οποίο καταλήγει στην πρώιμη εμφάνιση των ρυτίδων.

Πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ειδικά στο πρόσωπο και στον λαιμό για την πρόληψη και τη μείωση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος σας.

Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε υψηλής ποιότητας αντηλιακό για την προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες UV.

Σταματήστε το κάπνισμα

gineka tsigaro sto xeri

 

Εκτός από τη σοβαρή εσωτερική βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία σας, επιταχύνει επίσης τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, οδηγώντας στην πρώιμη εμφάνιση των ρυτίδων.

Και δεν χρειάζεται να είστε απλά αυτός που καπνίζει για να δείτε τα αρνητικά αποτελέσματα. Το να βρίσκεστε κοντά σε κάποιον, που καπνίζει, έχει το ίδιο αποτέλεσμα χάρη στις τοξίνες του καπνού.

Αυτή η κακή συνήθεια μειώνει τη ροή του αίματος, επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου κι έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του δέρματος.

Απολέπιση

Ένα βήμα που θα πρέπει να γίνεται σε όλες τις υγιεινές περιποιήσεις ομορφιάς είναι η απολέπιση. Αυτή βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, καθώς επίσης της σκόνης και της βρομιάς, που τείνουν να φράζουν τις πτυχές του δέρματος, κάνοντας τις ρυτίδες ακόμη πιο εμφανείς.

Η φυσική απολέπιση φροντίζει κι ενυδατώνει το δέρμα, συμβάλλει στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων για νεότερο και πιο ανανεωμένο δέρμα.

Καλός ύπνος

Η κατάλληλη καθημερινή ξεκούραση αποτελεί ένα από τα κλειδιά του να δείχνετε νέα και να παραμένετε υγιής.

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας παράγει υπερβολική κορτιζόλη, η οποία προκαλεί την καταστροφή των κυττάρων και σας θέτει σε κακή διάθεση.

Ο ύπνος  από επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα χωρίς διακοπή συμβάλλει στην υγιέστερη, πυκνή κι ελαστική επιδερμίδα και θα ελαχιστοποιήσει τις ρυτίδες.

Κατανάλωση περισσότερων ψαριών

Η τακτική κατανάλωση σολομού κι άλλων ψαριών γλυκού νερού βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Αυτό το είδος τροφίμου περιέχει οξέα ωμέγα-3 κι άλλα υγιεινά λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στο νέο, υγιές κι εύπλαστο δέρμα.

Αποφύγετε να πλένετε συχνά το πρόσωπο σας

Το πλύσιμο του προσώπου αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας ομορφιάς, βοηθώντας στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών, που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όμως θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να το καθαρίζετε απαλά χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα. Διότι, η χρήση λειαντικών σαπουνιών μπορεί να καταστρέψει τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας, η οποία σας προστατεύει από δερματικά προβλήματα και βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Μείνετε ενυδατωμένες

gineka vazi krema

Οι ρυτίδες κάνουν καιρό να εμφανιστούν και είναι λιγότερο εμφανείς, όταν τα κύτταρα του δέρματος σας είναι καλά ενυδατωμένα.

Αυτός είναι ο λόγος γιατί είναι βασικό να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα και να χρησιμοποιείτε μια κρέμα προσώπου, που να ενυδατώνει κατάλληλα τα κύτταρα του δέρματος σας.

Ακολουθήστε μια φυσική θεραπεία μείωσης των ρυτίδων

gineka xalaroni

Έχει διαπιστωθεί ότι μερικά φυσικά συστατικά είναι πολύ αποτελεσματικά για την πρόληψη και τη μείωση των συμπτωμάτων της πρόωρης γήρανσης. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά:

  • Κάνετε μασάζ στο δέρμα κάθε βράδυ με λάδι καρύδας.
  • Τρίβετε το εσωτερικό ενός ανανά στο πρόσωπο, αφήνετε τον χυμό πάνω για 10 λεπτά και ξεπλένετε. Επαναλάβετε κάθε μέρα.
  • Φτιάχνετε μια πάστα από ζαχαροκάλαμο και κουρκουμά. Έπειτα την απλώνετε σε ολόκληρο το πρόσωπο σας και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεπλύνετε.
  • Εφαρμόστε μια μάσκα με αλόη κάθε βράδυ. Την αφήνετε για μισή ώρα πριν ξεπλύνετε.
  • Αναμειγνύετε ίσα μέρη ελαιόλαδου και αμυγδαλέλαιου κι έπειτα το απλώνετε στο δέρμα με απαλό μασάζ.
  • Χρησιμοποιήστε έλαιο με βιταμίνη Ε ή φτιάξτε μια μάσκα που να περιέχει αυτό το συστατικό ως βάση.
  • Αναμειγνύετε μέλι και λεμόνι, το απλώνετε στο πρόσωπο σας και το αφήνετε για 20 λεπτά.
Κατηγορίες: Ομορφιά Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν