9 απίστευτα κόλπα για τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να ζεσταίνει και να ξεπαγώνει απλώς τα φαγητά σας. Μάθετε εννέα κόλπα με τον φούρνο μικροκυμάτων που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.
9 απίστευτα κόλπα για τον φούρνο μικροκυμάτων

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να μάθετε μερικά κόλπα για τον φούρνο μικροκυμάτων σας; Χάρη στην πολυχρηστικότητά του, ο φούρνος μικροκυμάτων σας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να ζεσταίνει και να ξεπαγώνει απλώς τα φαγητά σας.

 

9 απίστευτα κόλπα για τον φούρνο μικροκυμάτων

Αν νομίζετε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σας υπάρχει απλώς για να ξαναζεσταίνετε τα περισσεύματα του χτεσινού φαγητού και για να φτιάχνετε ποπ-κορν, κάνετε λάθος. Μπορεί να σας βγάλει από κάθε είδους δύσκολη θέση.

Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η ταχύτητα με την οποία μαγειρεύει ορισμένες τροφές, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος στον φούρνο.

Ρίξτε λοιπόν μια ματιά σε αυτά τα εκπληκτικά κόλπα για να απελευθερώσετε τις κρυφές υπερδυνάμεις του φούρνου μικροκυμάτων σας.

1. Καλαμπόκι

Καλαμπόκι στον φούρνο μικροκυμάτων

Αντί να περιμένετε να βράσει το νερό στο μάτι της κουζίνας για να μαγειρέψετε το καλαμπόκι, γιατί δεν χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων;

Να τι πρέπει να κάνετε:

  • Για να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο, είναι καλύτερα να μην αφαιρέσετε το περίβλημα των καλαμποκιών. Έτσι θα κρατήσουν την υγρασία και τη θερμότητα και θα μαγειρευτούν πιο ομοιόμορφα.
  • Ρυθμίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για τρία ως πέντε λεπτά. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε στη συνέχεια το περίβλημα των καλαμποκιών.
  • Απλώς θυμηθείτε να περιμένετε μερικά λεπτά πριν τα αγγίξετε για να μην κάψετε τα δάχτυλά σας.

2. Όχι άλλα δάκρυα λόγω κρεμμυδιών

Αν ο τεμαχισμός των κρεμμυδιών σας κάνει να δακρύζετε, τότε θα λατρέψετε αυτό το κόλπο.

Βάλτε τα κρεμμύδια στον φούρνο μικροκυμάτων για τριάντα δευτερόλεπτα και θα μπορέσετε να τα τεμαχίσετε χωρίς ούτε ένα δάκρυ.

Σε τι οφείλεται αυτό; Είναι απλό: όταν ζεσταίνετε τα κρεμμύδια πριν τα τεμαχίσετε, απενεργοποιείτε το μέρος των ενζύμων που κάνει τα κρεμμύδια να απελευθερώνουν θειώδη αέρια, τα οποία σας κάνουν να δακρύζετε.

3. Φρεσκάρετε τα πατατάκια στο φούρνο μικροκυμάτων

Αν αφήσετε ένα σακουλάκι με πατατάκια ανοιχτό, τα πατατάκια πιθανώς μαλακώνουν και μπαγιατεύουν κάπως. Δοκιμάστε να τα βάλετε σε ένα πιάτο και να τα ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για τριάντα με σαράντα πέντε δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη για ένα λεπτό. Όταν τα δοκιμάσετε, θα προσέξετε ότι είναι και πάλι τραγανά και νόστιμα.

Το κόλπο αυτό είναι αποτελεσματικό και με το ποπ-κορν.

4. Αποξηραμένα βότανα

Αποξηραμένα βότανα

Είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε μερικά βότανα αμέσως αφού τα μαζέψετε από τον κήπο σας ή ενώ είναι ακόμα κάπως φρέσκα.

Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως και δεν έχετε χρόνο να περιμένετε να ξεραθούν, ο πιστός σας φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να δώσει λύση.

Ζεστάνετε τα βότανα σε υψηλή θερμοκρασία για δύο με τρία λεπτά για να τα αποξηράνετε.

Θυμηθείτε να στεγνώσετε καλά τα βότανα και να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία πριν τα ζεστάνετε. Διαφορετικά, αντί να τα αποξηράνετε, θα τα μαγειρέψετε!

5. Περισσότερο χυμώδη εσπεριδοειδή

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κόλπο για να αξιοποιήσετε πλήρως τα εσπεριδοειδή. Το στύψιμο φρούτων όπως τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, τα γλυκολέμονα, τα πορτοκάλια κ.λπ. μπορεί να είναι δύσκολο.

Αν τα βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για είκοσι δευτερόλεπτα και έπειτα τα στύψετε, θα πάρετε πολύ περισσότερο χυμό, αφού η θερμότητα μαλακώνει το εσωτερικό των φρούτων και ο χυμός ρέει χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

6. Μπαγιάτικο ψωμί

Σε πολλούς ανθρώπους το ψωμί δεν αρέσει όταν σκληραίνει και μπαγιατεύει. Για να αποφύγετε, όμως, να πετάξετε ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί που μπαγιάτεψε, απλώς βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τυλίξτε το ψωμί σε υγρό χαρτί κουζίνας και ζεστάνετέ το σε υψηλή θερμοκρασία για δέκα με δώδεκα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ελέγξτε αν το ψωμί έχει μαλακώσει.

Αν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει.

7. Αβγά χτυπητά

Βάλτε στην άκρη το τηγάνι σας και αξιοποιήστε τη δύναμη του φούρνου μικροκυμάτων σας για να φτιάξετε ένα εύκολο, απλό πρωινό. Να τι πρέπει να κάνετε:

  • Χτυπήστε τα αβγά με λίγο γάλα.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και βάλτε τα αβγά στον φούρνο μικροκυμάτων για σαράντα πέντε δευτερόλεπτα.
  • Βγάλτε τα και χτυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι και μετά ξαναβάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για ακόμα τριάντα με σαράντα πέντε δευτερόλεπτα.
  • Επαναλάβετε μέχρι τα αβγά να έχουν μαγειρευτεί όπως τα προτιμάτε.

8. Τηγανητές πατάτες από το μηδέν στο φούρνο μικροκυμάτων

Τηγανητές πατάτες

Πιθανώς πιστεύετε ότι χρειάζεστε φριτέζα για να φτιάξετε τηγανητές πατάτες, όμως δώστε μια ευκαιρία στον φούρνο μικροκυμάτων σας. Μπορεί να σας εκπλήξει. Να τι πρέπει να κάνετε:

  • Αρχίστε κόβοντας τις πατάτες σας όσο πιο λεπτές μπορείτε και έπειτα βάλτε τες σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ο χρόνος μαγειρέματος διαφέρει για κάθε φούρνο μικροκυμάτων, όμως γενικά τρία με πέντε λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία αρκούν.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες και χρυσαφένιες, απλώς βγάλτε τες από τον φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε λίγο αλάτι και απολαύστε τες.

9. Αβγά ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Τα παραδοσιακά αβγά ποσέ θέλουν κόπο, όμως ο φούρνος μικροκυμάτων σας μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με μισό φλιτζάνι νερό και μια πρέζα αλάτι.

Σπάστε το αβγό και ρίξτε το περιεχόμενό του στο δοχείο φροντίζοντας να βυθιστεί εντελώς.

Καλύψτε το δοχείο με ένα μικρό πιάτο και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για ένα μόνο λεπτό. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα για τον φούρνο μικροκυμάτων και μη διστάσετε να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.