9 φυσικά, σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό

Αν υποφέρετε από υποθυρεοειδισμό, είναι πολύ σημαντικό να γυμνάζεστε. Πέραν της επιτάχυνσης του μεταβολισμού, προάγετε το κάψιμο του λίπους και αυξάνετε τα επίπεδα ενέργειάς σας.
9 φυσικά, σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου, 2018

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό χάρη σε ορισμένα σπιτικά κόλπα. Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από τη μείωση της λειτουργικότητας του θυρεοειδούς.

Κατά συνέπεια, η μειωμένη έκκριση ορμονών του θυρεοειδούς προκαλεί συμπτώματα όπως, μείωση της βάσης μεταβολισμού, αύξηση βάρους, εξάντληση, υπερευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα, αναιμία, κ.λπ.

Σ’ αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε ορισμένα φυσικά, απλά σπιτικά κόλπα τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό και τα πιο συχνά συμπτώματά του.

Μπορεί να θεραπευτεί ο υποθυρεοειδισμός;

Δυστυχώς, ο υποθυρεοειδισμός είναι μια πάθηση η οποία δε μπορεί να θεραπευτεί. Όμως, μόλις διαγνωστεί, μπορεί να ελεγχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Παρά την αγωγή, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν από τα συμπτώματα της ασθένειας, και σ’ αυτή την περίπτωση μπορούν να στραφούν μονάχα στις φυσικές θεραπείες.

Αυτές οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολύ αποτελεσματικές κατά την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων του υποθυρεοειδισμού, αλλά πριν τη λήψη αγωγής, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στο να μη χειροτερεύσει.

Κόλπα για να μειώσετε τα συμπτώματα

1. Πράσινα σμούθι για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό

9 φυσικά, απλά και σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, πράσινα σμούθι

Τα πράσινα σμούθι είναι ένας γευστικός, πρακτικός και υγιεινός τρόπος για να πάρετε μια καλή μερίδα φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Αυτό αληθεύει και για όσους τους είναι δύσκολο να τρώνε λαχανικά.

Τα πράσινα σμούθι βελτιώνουν τη λειτουργία του σώματος και εξουδετερώνουν τις τοξίνες. Φυσικά, αυτό είναι πολύ ωφέλιμο στην αποτροπή αρκετών συμπτωμάτων.

Αυτά τα σμούθι, βοηθούν επίσης στη διατήρηση ενός ισορροπημένου βάρους, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνουν τη διάθεση.

2. Διεγερτικά μπαχαρικά

Κάποια αρωματικά και μαγειρικά λαχανικά, έχουν επουλωτικές, φαρμακευτικές ιδιότητες για πολλές ασθένειες, ακόμη αν τα γνωρίζουμε καλύτερα για την ικανότητά τους να βελτιώνουν τη γεύση των φαγητών.

Στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού, σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε τα ακόλουθα μπαχαρικά στα φαγητά και το τσάι σας:

Μπορείτε να τα προσθέσετε σε αλμυρές συνταγές και γλυκά επιδόρπια, σμούθι ή χυμούς.

3. Είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε

9 φυσικά, απλά και σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, γυμναστική

Γενικά η γυμναστική συνιστάται για όλους. Όμως, αν υποφέρετε και θέλετε να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, ίσως παρατηρήσετε σημαντική διαφορά χάρη στον αθλητισμό. Εξάλλου, η γυμναστική επιταχύνει τον μεταβολισμό, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι χαμηλός, και αποτρέπει την αύξηση βάρους.

Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού δε σας βοηθά μόνο στην καύση θερμίδων, αλλά αυξάνει και τη ζωτικότητα και καταπολεμά την υπερευαισθησία στο κρύο.

4. Λάδι καρύδας

Επιπλέον, το έξτρα παρθένο λάδι καρύδας γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για εκείνους οι οποίοι αναζητούν υπερτροφές για να εντάξουν στη διατροφή τους.

Αυτό το φυτικό λάδι έχει το πλεονέκτημα να διεγείρει την παραγωγή ορμονών του θυρεοειδούς. Έτσι, επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και καταπολεμά το παραπανίσιο βάρος, άσχετα από το ό,τι είναι λίπος.

Μπορείτε να τρώτε δυο κουταλιές της σούπας την ημέρα, μία με άδειο στομάχι το πρωί και την άλλη το βράδυ. Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρότερη ποσότητα και ν’ αυξήσετε τη δόση αν αισθάνεστε καλά.

5. Μασάζ του θυρεοειδούς

9 φυσικά, απλά και σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, μασάζ

Δε θα πρέπει να υποτιμάτε την απλή πρακτική του μασάζ στην περιοχή του λαιμού σας, όπου βρίσκεται ο θυρεοειδής, με λίγο λάδι καρύδας. Μπορείτε να το κάνετε απαλά για λίγα λεπτά την ημέρα.

Οποιαδήποτε εφαρμογή μασάζ στον εαυτό σας έχει ωφέλιμη επίδραση για την υγεία σας, αρκεί να μην είναι επώδυνο ή άβολο.

6. Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Ένα από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η ξηροδερμία. Για να βελτιώσετε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να δίνετε στο δέρμα σας θρεπτικές ουσίες οι οποίες θα το θρέψουν και θα το κάνουν να λάμπει. Επιπλέον, αυτό βοηθά στην αποτροπή των πρόωρων ρυτίδων.

Μπορείτε να τρώτε καθημερινά τις ακόλουθες τροφές:

  • Λιναρόσπορους
  • Σπόρους chia
  • Λάδι Krill
  • Αβοκάντο
  • Βούτυρο Ghee (γκι) ή καθαρισμένο βούτυρο
  • Λιπαρά ψάρια

7. Σπόροι chia

9 φυσικά, απλά και σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, σπόροι chia

Οι σπόροι chia είναι επίσης πολύ αποτελεσματικοί αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα.

  • Για να τους φάτε, θα πρέπει να τους μουλιάσετε για αρκετές ώρες (όλη νύχτα για παράδειγμα) και έπειτα να τους καταναλώσετε με το νερό.
  • Μπορείτε επίσης να τους αναμείξετε σε χυμούς και σμούθι.

8. Μάθετε να τραγουδάτε

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ταλέντο για να μπορείτε να τραγουδάτε στο σπίτι μόνοι σας.

Αυτή η συνήθεια μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τον θυρεοειδή. Εξάλλου, η δόνηση λαμβάνει χώρα ακριβώς στην περιοχή που βρίσκεται ο θυρεοειδής. Ακόμη και σε ενεργειακό επίπεδο, μπορεί να είναι μια πολύ ωφέλιμη θεραπεία για την ευεξία σας.

9. Πίνετε νερό

9 φυσικά, απλά και σπιτικά κόλπα για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό, πίνετε νερό

Το να πίνετε νερό είναι μια απλή συνήθεια η οποία βελτιώνει τη λειτουργία των οργάνων σας. Επιπροσθέτως, βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, βοηθά με την ξηροδερμία και υποστηρίζει το αδυνάτισμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ένα σημαντικό κομμάτι οποιασδήποτε θεραπείας, και ειδικά για να βελτιώσετε τον υποθυρεοειδισμό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.