9 πρωινές ασκήσεις σε 9 λεπτά για ν' αποκτήσετε σιλουέτα

Επιλέξτε οποιαδήποτε από αυτές τις ασκήσεις και συνδυάστε τες για να κάνετε μια πρωινή ρουτίνα η οποία δεν διαρκεί πάνω από 9 ή 10 λεπτά. Σταδιακά θα δείτε διαφορά!
9 πρωινές ασκήσεις σε 9 λεπτά για ν' αποκτήσετε σιλουέτα
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου, 2019

Το να ξεκινήσετε με λίγες πρωινές ασκήσεις δεν σας κοστίζει τίποτα και θα επωφεληθείτε πολύ από αυτές, ακόμη και αν ακούγεται απίστευτο.

Είναι εύκολος, και ταυτόχρονα, συγκλονιστικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, να κάψετε θερμίδες και να πάρετε θάρρος για ν’ αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα που ακολουθεί.

Κάνοντας πρωινές ασκήσεις, θα έχετε περισσότερη ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Η άσκηση θα αποτρέψει επίσης την ένταση η οποία χτίζεται κάποιες φορές στους μυς, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε πιο αργοί και να πονάτε παραπάνω.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας προτείνουμε κάτι που θα σας βοηθήσει. Η βοήθεια αυτή έρχεται υπό την μορφή 9 εύκολων πρωινών ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε σε 9 λεπτά.

Αν τις κάνετε συνεχώς, θα δείτε αποτελέσματα μετά από ένα μήνα.

Εκπληκτικές πρωινές ασκήσεις

1. Σηκώστε βάρη όσο είστε ξαπλωμένοι

Όχι, δεν πρόκειται να σηκώσετε βάρη των 5 κιλών. Η άσκηση αυτή έχει να κάνει με μια απλή ρουτίνα αντίστασης για να δουλέψετε τα μπράτσα σας.

 • Για να την κάνετε, θα πρέπει να ξαπλώσετε σε ένα χαλάκι, να αναπνεύσετε βαθιά για λίγα λεπτά και έπειτα να σηκώνετε και να χαμηλώνετε τα μπράτσα σας για 5 λεπτά, ενώ κρατάτε μικρά βάρη.
 • Μπορείτε να κάνετε την άσκηση 2 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με αυτές που θα περιγράψουμε παρακάτω.

2. Πηδήξτε σχοινάκι

Πρωινές ασκήσεις, σχοινάκι

Είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Αν δεν έχετε γείτονες να μένουν από κάτω σας, δεν θα ενοχλήσετε κανέναν. Βάλτε λίγη μουσική και πηδήξτε σχοινάκι για λίγα λεπτά με διαφορετική ένταση. Τι περιμένετε;

Μπορείτε να ξεκινήσετε με άλματα χαμηλής ταχύτητας και ν’ αυξήσετε την ταχύτητα μετά. Μην το παρακάνετε. Ο σκοπός της άσκησης είναι να δώσετε ενέργεια στον εαυτό σας το πρωί, οπότε δεν θα πρέπει να εξουθενωθείτε.

3. Οι κάμψεις του “Σούπερ-μαν”

Κάτω από τον ευφάνταστο αυτόν όρο βρίσκεται μία από τις πιο συνηθισμένες πρωινές ασκήσεις για το σώμα σας.

Θα σας εξηγήσουμε πώς να την κάνετε.

 • Ξαπλώστε μπρούμυτα σε ένα χαλάκι.
 • Χωρίστε τα πόδια σας.
 • Τώρα, με τα χέρια στα πλαϊνά του σώματός σας, υψώστε τον κορμό σας (σα να είστε υπερήρωας έτοιμος να πετάξει) με τα χέρια σας κολλημένα σφιχτά στη μέση σας.
 • Θα πρέπει να νιώσετε την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σας.
 • Επαναλάβετε αρκετές φορές.

4. Άσκηση με καρέκλα

Πρωινές ασκήσεις, άσκηση με καρέκλα

Πρόκειται για μία από τις πιο εύκολες και πιο χρήσιμες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε. Για να την εκτελέσετε, χρειάζεστε μια καλή καρέκλα με δυνατά πόδια που δεν τσουλάει όταν κάνετε τη διάταση.

 • Μόλις τοποθετήσετε καλά την καρέκλα, σταθείτε μπροστά της και βάλετε το ένα σας πόδι στο κάθισμα (όπως στην παραπάνω εικόνα).
 • Έπειτα, κλίνετε προς τα εμπρός για να νιώσετε το τράβηγμα στο άλλο σας πόδι.
 • Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο σας πόδι. Είναι πολύ απλό.

5. Σηκώστε ψηλά τα πόδια σας

Πρωινές ασκήσεις, πόδια στον τοίχο

Αυτή είναι κάτι παραπάνω από μια άσκηση. Για την ακρίβεια, είναι μια χαλαρωτική στάση που βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

 • Πάρτε μια άνετη και ασφαλή θέση σε έναν τοίχο.
 • Σηκώστε τα πόδια σας και στηρίξτε τα στον τοίχο, επεκτείνοντας τα χέρια σας.

Η στάση αυτή είναι καταπληκτική αφότου τελειώσετε κάποια άσκηση: θα σας χαλαρώσει, θα ρυθμίσει την αναπνοή και τη ροή του αίματος και θα εξισορροπήσει το οξυγόνο στον εγκέφαλό σας.

Δοκιμάστε τη!

6. Το αόρατο ποδήλατο

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ήδη κάνει αυτήν την, ταυτόχρονα, ευφάνταστη και παιχνιδιάρικη άσκηση κάποια στιγμή όταν ήσασταν παιδιά. Είναι πολύ εύκολη:

 • Ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι σας.
 • Σηκώστε τα πόδια.
 • Υποστηρίξτε τη μέση σας με τα χέρια και σηκώστε λίγο παραπάνω το σώμα σας.
 • Τώρα, εξομοιώστε με τα πόδια σας την κίνηση για τα πετάλια. Ξεκινήστε με χαμηλή ένταση και σιγά-σιγά αυξήστε την ταχύτητα.

7. Τεντώματα

Πρωινές ασκήσεις, τέντωμα
 • Καθίστε σε ένα χαλάκι.
 • Λυγίστε το ένα πόδι, ώστε η πατούσα του να ακουμπά στο μηρό του άλλου.
 • Γείρετε το σώμα σας μπροστά, προσπαθώντας να διατηρήσετε ίσιο το κάτω μέρος της πλάτης.
 • Αγγίξτε τη μύτη του ποδιού που έχετε απλώσει, όπως στη φωτογραφία παραπάνω.
 • Μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε και κάντε το ίδιο τέντωμα με το άλλο πόδι.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτή την άσκηση με κάποια από τις άλλες της λίστας.

8. Ασκήσεις χούλα-χουπ

Έχετε χούλα-χουπ; Αν όχι, μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με αθλητικά είδη, είναι φθηνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ασκήσεων.

Είναι διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσετε το πρωινό σας. Η άσκηση αυτή αποτελείται από την κίνηση της μέσης όπου επιτρέπετε στο δακτυλίδι να περιστραφεί σε αυτή την περιοχή του σώματος χωρίς να πέσει.

Βάλτε λίγη μουσική και δοκιμάστε να διατηρήσετε τον ρυθμό για 5 ή 6 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μία από τις υπόλοιπες πρωινές ασκήσεις.

9. Τέντωμα της πλάτης

Πρωινές ασκήσεις, τέντωμα πλάτης

Αυτή η άσκηση είναι ένας θεραπευτικός τρόπος για να ξεκινήσετε καλά την ημέρα σας.  Δεν είναι απαιτητική, δεν θα σας εξουθενώσει και θα σας βοηθήσει ν’ ανακουφιστείτε από τυχόν πίεση που έχει προκληθεί από κακή ξεκούραση.

 • Στηριχθείτε στα τέσσερα άκρα και καμπυλώστε για λίγα δευτερόλεπτα την πλάτη σας.
 • Έπειτα, αρχίστε να κάνετε την αντίθετη κίνηση από αυτή που βλέπετε στην εικόνα παραπάνω, δηλαδή, προεκτείνετε την κοιλιά και καμπυλώστε τη σπονδυλική στήλη στην αντίθετη πλευρά.

Εν κατακλείδι, διαλέξτε οποιεσδήποτε ασκήσεις από τις 9 θέλετε και συνδυάστε τες για να κάνετε μια ρουτίνα από πρωινές ασκήσεις η οποία δεν διαρκεί παραπάνω από 9 ή 10 λεπτά.

Στο τέλος, θα παρατηρήσετε, σταδιακά, υψηλά επίπεδα ευεξίας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.