Πώς να αφαιρέσετε ένα τσιμπιδάκια χωρίς να χάσετε τα μαλλιά σας

Αν θέλετε να αφαιρέσετε τα τσιμπιδάκια χωρίς να χάσετε τα μαλλιά σας, δώστε προσοχή σε αυτές τις συμβουλές. Ξέρουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες!
Πώς να αφαιρέσετε ένα τσιμπιδάκια χωρίς να χάσετε τα μαλλιά σας
Maria del Carmen Hernandez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: δερματολόγο Maria del Carmen Hernandez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Ένα από τα κύρια βάσανα των πολύπλοκων χτενισμάτων είναι ένα το πώς να βγάλετε τα τσιμπιδάκια, ένα πρόβλημα που συνήθως οδηγεί σε ψαλίδα.

Τα κατεστραμμένα μαλλιά μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, ικανός να καταστρέψει τη μέρα σας. Ωστόσο, μην απελπίζεστε! Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε σωστά τα τσιμπιδάκια από τα μαλλιά σας χωρίς να χρειαστεί να κόψετε τα μαλλιά σας ή να προκαλέσετε ψαλίδα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά!

Πώς να αφαιρέσετε τα τσιμπιδάκια χωρίς να χάσετε τα μαλλιά σας

Συνήθως, η πιο συνηθισμένη λύση για να αφαιρέσετε τις φουρκέτες από τα μαλλιά σας είναι να τις τραβήξετε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο των μαλλιών σας. Παρ’ όλα αυτά, μην ανησυχείτε: δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε στο μισητό ψαλίδι.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

1. Ακολουθήστε τη σύσταση ενός ειδικού σας για να αφαιρέσετε τα τσιμπιδάκια και να φροντίσετε τα μαλλιά σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συστάσεις της κομμώτριάς σας. Απολαύστε τα πολλά οφέλη της επίσκεψης στο κομμωτήριο και αφήστε τα μαλλιά σας στα χέρια ενός επαγγελματία!

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι στις άκρες, η κομμώτρια θα ξέρει πώς να αφαιρέσει τις φουρκέτες και τα τσιμπιδάκιας από τα μαλλιά σας χωρίς να κόψει περισσότερο από όσο χρειάζεται – δηλαδή χωρίς να επηρεάσει πολύ το μήκος.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κοψίματος και νέα εργαλεία που εξασφαλίζουν ότι δεν θα χάσετε περισσότερα από μερικά χιλιοστά.

2. Αποφύγετε την απώλεια μαλλιών από τα τσιμπιδάκια με φυσικές ενυδατικές θεραπείες

Τώρα, αν δεν είστε από εκείνες που συχνάζουν στα ινστιτούτα αισθητικής, μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε και να επαναφέρετε τη ζωτικότητα στα μαλλιά σας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά προϊόντα (κρέμες, μάσκες), αλλά τα φυσικά προϊόντα θα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζετε τα μαλλιά σας.

Αν δεν έχετε εμπειρία στην προετοιμασία μασκών μαλλιών με φυσικά συστατικά, ένα μείγμα που περιλαμβάνει μέλι και αβοκάντο είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό και το μέλι έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες , σύμφωνα με αυτή τη μελέτη .

Ας δούμε πώς θα το προετοιμάσουμε.

Συστατικά για αυτή τη μάσκα μαλλιών

Τι πρέπει να κάνετε;

 1. Ανακατέψτε και τα δύο συστατικά μέχρι να έχετε μια λεία υφή. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας.
 2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα αφού χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν και αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξεβγάλετε.

Ένας άλλος τρόπος για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο είναι να χρησιμοποιήσετε κολοκύθα και μπανάνα:

Συστατικά

 • Πουρές κολοκύθας (200 γραμμάρια)
 • Μια μπανάνα
 • Ελαιόλαδο. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Gandsk (Πολωνία), η ουσία αυτή περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, ιδανικά για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Τι πρέπει να κάνετε;

 1. Συνδυάστε τα συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά.
 2. Στη συνέχεια, αφήστε το για 15 έως 30 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Θα απολαύσετε τα οφέλη της ενυδάτωσης και της ζωντάνιας!

3. Χρησιμοποιήστε conditioner

Η χρήση conditioner, κάθε φορά που λούζεστε και μετά από κάθε ενυδάτωση, είναι επίσης ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τις φουρκέτες με φυσικό τρόπο και να αποτρέψετε την ψαλίδα.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να μην γίνουν τα μαλλιά σας χάλια. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα χωρίς να χρησιμοποιείτε σίδερο ή πιστολάκι . Η χρήση αυτού του είδους των εργαλείων αφαιρεί δύναμη και ζωτικότητα από τα μαλλιά σας και κάνει τις φουρκέτες πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν.

Επίσης, να θυμάστε ότι το νερό είναι πάντα η λύση: να βρέχετε πάντα τα μαλλιά σας πριν από το styling. Αν τα βρέξετε και στη συνέχεια τα χτενίσετε προσεκτικά, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τα τσιμπιδάκια με φυσικό τρόπο.

4. Μια καλή διατροφή

Τα μαλλιά μας αποτελούνται από κολλαγόνο, όπως ακριβώς και το δέρμα μας. Επομένως, η καλή εμφάνισή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή που ακολουθείτε.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε άφθονο νερό και τροφές με υψηλό θρεπτικό δυναμικό, όπως φρούτα και λαχανικά. Η επιτυχία οποιασδήποτε θεραπείας ομορφιάς εξαρτάται επίσης από τη διατροφή σας.

Το σημαντικό δεν είναι μόνο να δείχνετε καλά, αλλά και να αισθάνεστε καλά.

Πώς να αφαιρέσετε ένα τσιμπιδάκια χωρίς να χάσετε τα μαλλιά σας
Η υγιεινή διατροφή είναι ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας είναι σε άριστη κατάσταση.

5. Προστατεύστε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Η τακτική χρήση προϊόντων που παρέχουν ενυδάτωση και ζωτικότητα και η αποφυγή της έκθεσης στη ζέστη και τον ήλιο βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης ψαλίδας. Επίσης, καθιστά ευκολότερη την αφαίρεση των φουρκέτων.

Το παν είναι η πρόληψη όταν πρόκειται για τη φροντίδα των μαλλιών σας: χρησιμοποιήστε προστατευτικά, καπέλα, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις πολύ ζεστές ώρες και χτενίστε τα μαλλιά σας καθημερινά. Αυτοί είναι αρκετά ακριβείς τρόποι για να αποτρέψετε την εμφάνιση ψαλίδας.

Απλά εφαρμόζοντας αυτές τις ρουτίνες στην καθημερινότητά σας, θα πετύχετε μεγάλες και αισθητές αλλαγές τόσο από αισθητική άποψη όσο και από άποψη υγείας των μαλλιών. Επίσης, θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κολλάνε οι φουρκέτες στα μαλλιά σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of cosmetic dermatology12(4), 306-313.
 • Fernanda, M., & Dias, G. (2015). Hair cosmetics: An overview. International journal of trichology7(1), 2-2.
 • Gorzynik-Debicka, M., Przychodzen, P., Cappello, F., Kuban-Jankowska, A., Marino Gammazza, A., Knap, N., … & Gorska-Ponikowska, M. (2018). Potential health benefits of olive oil and plant polyphenols. International journal of molecular sciences19(3), 686.
 • Henao Padilla M. (2016). Contribución al estudio de formulación de un producto cosmético de uso capilar basado en aceite de aguacate [Tesis de maestría, Universidad Nacional de Colombia]. Archivo digital. https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/handle/unal/59512/marianahenaopadilla.2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Vallianou, N. G., Gounari, P., Skourtis, A., Panagos, J., & Kazazis, C. (2014). Honey and its anti-inflammatory, anti-bacterial and anti-oxidant properties. Gen Med (Los Angel)2(132), 1-5.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.