Αυτό το φυτό θα αναπλάσει το συκώτι σας

29 Δεκεμβρίου 2015
Το Desmodium Adscendens έχει την ικανότητα να εξομαλύνει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι και να χαλαρώνει τους λείους μυϊκούς ιστούς για να βοηθήσει την ανάπλασή του.

Αυτό το φυτό θα αναπλάσει το συκώτι σας! Η προφορά του ονόματός του είναι λίγο δύσκολη, αλλά οι ιδιότητές του είναι πραγματικά θαυματουργές. Ονομάζεται Desmodium Adscendens  και φυτρώνει κάτω από τους φοίνικες στις υγρές περιοχές της  Αφρικής κοντά στον Ισημερινό. Γνωρίστε το φυτό που θα αναπλάσει το συκώτι σας στο παρακάτω άρθρο.

Μάθετε για την λειτουργία του ήπατος

Πριν σας μιλήσουμε γι αυτό το απίστευτο αναπλαστικό φυτό, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί το συκώτι. Το συκώτι λειτουργεί ασταμάτητα για να σας κρατάει υγιείς και ζωντανούς, ρυθμίζοντας το σώμα και καθαρίζοντάς το από τις τοξικές ουσίες. Συνθέτει τις πρωτεΐνες και φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες που έχουν εισαχθεί μέσω του φαγητού και των ποτών.

Το συκώτι είναι το πιο μεγάλο και πιο πολύπλοκο εσωτερικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα. Έχει πάνω από 500 λειτουργίες και σε συνδυασμό με τη χοληδόχο κύστη είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού, την απορρόφηση των βιταμινών, τη ρύθμιση των ορμονών και για πολλά ακόμα.

Αυτό το φυτό θα αναπλάσει το συκώτι σας

Το συκώτι έχει τη δύναμη να αναπλάθεται μόνο του, εφόσον του δοθούν τα κατάλληλα δομικά στοιχεία. Το συκώτι μπορεί να ξαναναπτυχθεί μόνο του μετά από μερική αφαίρεση λόγω ασθενείας ή τραυματισμού. Για να συμβεί αυτό, πρέπει τουλάχιστον το 25% αυτού να είναι υγιές.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο κι εκφυλίζεται γρηγορότερα από κάθε άλλο όργανο. Η κατανάλωση αλκοόλ ή πάρα πολύ λίπους καθώς επίσης και συγκεκριμένες αρρώστιες ή διαταραχές του μεταβολισμού  μπορούν να αποδυναμώσουν το συκώτι, αφήνοντάς το ανίκανο να ολοκληρώσει τη συνεχή λειτουργία του.

Desmodium Adscendens: το μαγικό φυτό που θα αναπλάσει το συκώτι σας

Η βοτανική ιατρική προσφέρει πολλές φυσικές θεραπείες για την καλύτερη λειτουργία του ήπατος, όπως το γάλα από γαϊδουράγκαθο, η πικραλίδα, το μαύρο ραπανάκι και η άγρια αγκινάρα. Ωστόσο, το Desmodium Adscendens είναι πραγματικά ισχυρό και απλά καταπληκτικό.

Αυτό το φυτό θα αναπλάσει το συκώτι σας

Αυτό το είδος αναπτύσσεται στην Αφρική, έχει ανοιχτόχρωμα πράσινα φύλλα και λείους μίσχους που όταν αναπτύσσονται συμπλέκονται στις καρυδιές ή στις φοίνικες. Παράγουν άνθη με ανοιχτό μοβ χρώμα που γίνονται καρποί φτάνοντας έως και τα 25 εκατοστά. Μερικές φορές αναφέρεται ως Amor secor  ή  και ως «δυνατή πλάτη».

Μάθετε περισσότερα: Αιτίες και αντιμετώπιση του πόνου στα γόνατα. Μάθετε περισσότερα!

Χρησιμοποιούταν για αιώνες σε χώρες όπως η Σενεγάλη, η Ακτή Ελεφαντοστού και το Κονγκό. Στην Γκάνα, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική ως θεραπεία για το άσθμα, τη δυσεντερία, τη δυσκοιλιότητα και τις κοιλιακές κράμπες. Έγινε γνωστό στη μοντέρνα ιατρική το 1960 από δυο Γάλλους γιατρούς κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ηπατίτιδα, οι οποίοι θεραπεύονται σε μερικές εβδομάδες. Οι τοπικοί θεραπευτές ξέρουν πολλά για αυτό το φυτό και πολλά δείγματα έχουν σταλεί για εργαστηριακές αναλύσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το  Desmodium Adscendens περιέχει αλκαλοειδή, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, τα οποία αποτελούν ευεργετικές ουσίες.

Κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν στην Αγγλία, στη Γαλλία και στον Καναδά έδειξαν ότι όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει τη δυσλειτουργία του ήπατος αλλά μπορεί επίσης να προστατεύσει το συκώτι κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ή επεμβατικών θεραπειών, όπως η χημειοθεραπεία, ή ακόμα και τους ασθενείς με αλλεργίες. Το Desmodium Adscendens  έχει την ικανότητα να εξομαλύνει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι και να χαλαρώνει το λείο μυϊκό ιστό. Επιπλέον, λειτουργεί σαν βρογχοδιασταλτικό και διαθέτει αντιισταμινικές ιδιότητες. Και φύσικά μπορεί να αναπλάσει το συκώτι σας!

Αυτό το φυτό θα αναπλάσει το συκώτι σας - καφές

Αυτό το ισχυρό φυτό αποτελεί μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για πολλές ηπατικές ασθένειες που προκαλούνται από ιούς, χημικά κι εθιστικές ουσίες όπως το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Επιπροσθέτως, το Desmodium Adscendens βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα να διατηρείται σε αρίστη κατάσταση, κάνοντάς το ιδανικό για ασθενείς του HIV.

Το Desmodium Adscendens αποτελεί μια δραστική θεραπεία για τα συμπτώματα της ηπατίτιδας (ίκτερος, ημικρανία, κόπωση, ανορεξία), τα οποία θα εξαφανιστούν μέσα σε μερικές μέρες. Η παραδοσιακή χρήση αυτού του φυτού στη θεραπεία της επιληψίας έχει επίσης τραβήξει την προσοχή των ερευνητών.

Μάθετε περισσότερα: Καθαρισμός του παχέος εντέρου με θεραπευτικά βότανα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Desmodium Adscendens για να αναπλάσει το συκώτι σας

Αυτό το καταπληκτικό φυτό μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα βοτάνων και φυσικών τροφών ως αποξηραμένο φυτό, εκχύλισμα, βάμμα, καθώς επίσης και σε μορφή κάψουλας. Για να αυξηθούν οι αναπλαστικές του ικανότητες, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φαρμακευτικά φυτά, όπως το φασκόμηλο ή το γάλα από γαϊδουράγκαθο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις υπερδοσολογίας του, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φυτό έχει καθαρτικές ιδιότητες.

Εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια του ήπατος, θα πρέπει να καταναλώνετε 6-10 γραμμάρια αποξηραμένου φυτού για κάθε ένα λίτρο νερού. Η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί για 2-4 εβδομάδες για σοβαρά προβλήματα και για 6-8 εβδομάδες για χρόνιες περιπτώσεις.

Για εκείνους που λαμβάνουν χάπια, τα οποία καταστρέφουν το συκώτι, ως μέρος μιας θεραπείας για παθήσεις όπως οι μύκητες των νυχιών, θα πρέπει να καταναλώνουν ένα καθημερινό ρόφημα από Desmodium Adscendens πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη θεραπεία. Η κατάλληλη δόση είναι 6 γραμμάρια ανά λίτρο νερού.

Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από αυτό το θαυματουργό φυτό για να αναζωογονήσετε και να καθαρίσετε το συκώτι σας, ειδικά αν σας έχει διαγνωσθεί λιπαρό ήπαρ, τότε θα πρέπει να καταναλώνετε 10 γραμμάρια καθημερινά για 1-3 μήνες. Όσοι πάσχουν από αλλεργίες θα πρέπει να λαμβάνουν 5 γραμμάρια την ημέρα σαν έγχυμα.

Magielse, J., Van Dooren, I., Breynaert, A., Exarchou, V., Apers, S., & Hermans, N. (2013). Phytochemical Analysis and Antihepatotoxic activity of Desmodium adscendens decoction against chemically-induced liver damage. Planta Medica.

Magielse, J., Arcoraci, T., Breynaert, A., Dooren, I. Van, Kanyanga, C., Fransen, E., … Hermans, N. (2013). Antihepatotoxic activity of a quantified Desmodium adscendens decoction and D-pinitol against chemically-induced liver damage in rats. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2012.12.039