Ιδέες για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα

Η περιοχή του νιπτήρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ανακαίνιση ώστε να κάνετε πιο άνετο το σπίτι σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό και είναι απλοί, φθηνοί, και, το σημαντικότερο, με καταπληκτικά αποτελέσματα. Διαβάστε αυτό το άρθρο για ορισμένες συμβουλές!
Ιδέες για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα

Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι άνθρωποι έχουν τη λανθασμένη άποψη πως οι ανακαινίσεις, όπως η ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα, είναι ιδιαίτερα ακριβές. Ναι, φυσικά και είναι αν προσλάβετε κάποιον ακριβό σχεδιαστή… Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ορισμένες αποτελεσματικές, μοντέρνες, και οικονομικές αλλαγές μόνοι σας.

Οι νέες τάσεις στα σχέδια είναι η τρέλα της εποχής μας. Προκαλούν το ενδιαφέρον, ενώ τραβούν τα βλέμματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έρχονται στο φως οι νέοι τύποι διακόσμησης και το σπίτι είναι, επίσης, ένα μέρος για να εξερευνήσετε αυτά τα στιλ.

Η ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα είναι ενδιαφέρουσα επειδή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του σπιτιού. Καθώς είναι μια περιοχή με σκοπό την καθημερινή προσωπική υγιεινή, είναι απαραίτητο να εκπέμπει πάντα μια αίσθηση καθαριότητας.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να πάρετε ορισμένες ιδέες!

Πέντε ιδέες για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα

Το πρώτο βήμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι η προετοιμασία. Αυτή η φάση είναι απαραίτητη για εκείνους που θέλουν ν’ αναλύσουν και ν’ αποφασίσουν ποια στοιχεία δεν τους αρέσουν και επιθυμούν να τα αλλάξουν άμεσα.

Ομοίως, είναι η στιγμή που θα πρέπει να προσδιορίσετε ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσετε, καθώς επίσης και τα νέα στοιχεία που θα προσθέσετε, αλλά και τη σωστή κατανομή τους. Πρέπει να κάνετε ένα πλάνο το οποίο σας επιτρέπει να λάβετε υπόψιν όλες τις λεπτομέρειες και να καθιερώσετε μια ξεκάθαρη νοητή εικόνα του αποτελέσματος που θέλετε να πετύχετε.

Υπάρχουν πολλές ιδέες, ανάλογα με τα γούστα σας και τον χώρο στον οποίο δουλεύετε. Η ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα μπορεί να είναι απλή έως εξουθενωτική.

Πλύσιμο των χεριών στην περιοχή του νιπτήρα

Αυτή είναι μια περιοχή που σχετίζεται με την καθαριότητα, έτσι το σχέδιο θα πρέπει να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν πάνω σε αυτό.

1. Βάψτε τον τοίχο

Η αλλαγή και μόνο του χρώματος της πρόσοψης μπορεί να δημιουργήσει παρατηρήσιμες αλλαγές και να δώσει μια άλλη όψη στην περιοχή του νιπτήρα. Οι λόγοι είναι πολλοί, είτε επειδή το τωρινό χρώμα δε δείχνει καλό, είτε επειδή υπάρχει ένα καινούργιο χρώμα στην αγορά το οποίο ταιριάζει καλύτερα στη δομή του μπάνιου σας.

Ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι η επιλογή χρώματος καλής ποιότητας, ένα το οποίο εγγυάται πως δε θα φθαρεί από παράγοντες όπως η υγρασία.

2. Βάψιμο κεραμικών πλακιδίων για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα

Υπάρχουν φορές που δεν έχετε πρόβλημα με το χρώμα του τοίχου, αλλά δε σας αρέσουν τα φθαρμένα ή παλιομοδίτικα πλακάκια. Επιπλέον, ίσως να μην έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους και να μη θέλετε να τα αντικαταστήσετε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν καινοτόμες εναλλακτικές με τα ίδια πλακάκια.

Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε νέα ζωή βάφοντάς τα.

Θα πρέπει να τα λειάνετε πρώτα για να κολλήσει η μπογιά και έπειτα να τα βάψετε με σμάλτο. Τέλος, καθαρίστε τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια. Έπειτα θα είναι έτοιμα για βάψιμο!

3. Τοποθετήστε αυτοκόλλητα πλακάκια

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ν’ ανακαινίσετε πλακάκια που βρίσκονται εκεί για καιρό. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει μια φθηνή εναλλακτική που προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα: τα αυτοκόλλητα πλακάκια.

Πρόκειται για μια καλή επιλογή για άτομα που βρίσκουν περίπλοκο το σύστημα βαφής των πλακιδίων, ή θεωρούν ότι η αλλαγή δεν είναι τόσο ριζική όσο είχαν οραματιστεί. Τα αυτοκόλλητα πλακάκια είναι διαθέσιμα στην αγορά σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε τον τοίχο για να κολλήσει ομοιόμορφα η κόλλα. Έπειτα, αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη και θα δείτε τη νέα όψη των πλακιδίων. Υπάρχουν δύο εκδοχές: η μία καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο και η άλλη καλύπτει ένα πλακάκι τη φορά. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει!

4. Ταπετσαρία για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα

Ώστε τα πλακάκια δεν είναι του στιλ σας. Ίσως σας αρέσει η νεότερη τεχνική της ταπετσαρίας. Μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον τοίχο και ν’ αντικαταστήσει την μπογιά. Οι άνθρωποι την επιλέγουν εξαιτίας των σχεδίων της που κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο μοντέρνος και λιγότερο στατικός.

Επίσης, αυτή η ιδέα αναδεικνύει συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού και δημιουργεί ένα πρωτότυπο στιλ με άλλους τύπους σχεδίων. Οι ταπετσαρίες βινυλίου είναι το προτεινόμενο υλικό για να βάλετε στην περιοχή του νιπτήρα καθώς προστατεύει από την υγρασία, ενώ καθαρίζεται εύκολα.

Μοντέρνος νιπτήρας
Μικρά αντικείμενα και διακοσμητικά είναι μέρος της διακόσμησης του νιπτήρα και είναι σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα.

5. Έπιπλα και αξεσουάρ

Μπορείτε να πρωτοπορήσετε λαμβάνοντας υπόψιν σας στοιχεία-κλειδιά όπως τα έπιπλα. Θέλετε να κάνετε ανακαίνιση χωρίς μεγάλες αλλαγές; Τότε κρατήστε τα ίδια στοιχεία και βάψτε τα ώστε να ταιριάζουν στο νέο στιλ. Όμως, αν θέλετε μια πραγματικά δραματική αλλαγή, τότε συμπεριλάβετε ορισμένα νέα έπιπλα, υπάρχουν πολλά οικονομικά κομμάτια στην αγορά.

Μην υποτιμάτε τα αξεσουάρ καθώς αυτά προσφέρουν μια οπτική πινελιά στον χώρο σας. Καθρέφτες, ράφια, συρτάρια, και πετσέτες, μπορούν να δώσουν κάτι το ιδιαίτερο και να ενισχύσουν τα γύρω χρώματα.

Η ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα απαιτεί σχεδιασμό

Ορισμένες τελικές συστάσεις για την ανακαίνιση της περιοχής του νιπτήρα είναι:

  • Να έχετε μια συνεδρία όπου “πετάτε” ιδέες ώστε να επιλέξετε την καλύτερη και, έπειτα, να την προσαρμόσετε στο πορτοφόλι σας και να την εκτελέσετε χωρίς αυτοσχεδιασμούς.
  • Να συμβουλευτείτε έναν ειδικό προκειμένου ν’ αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς στα προϊόντα που θα αγοράσετε και γενικά στην περιοχή του νιπτήρα.
  • Προσέξτε κάθε λεπτομέρεια, από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη. Αυτό είναι το κλειδί για ένα καλό σχέδιο.
  • Εκτελέστε αρκετές ιδέες ταυτόχρονα αν σας το επιτρέπει ο χώρος σας. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ταπετσαρίας βινυλίου και βαμμένων πλακιδίων, αν σας αρέσει αυτός ο συνδυασμός.

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι συμβουλές μας!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.