Αποτοξίνωση στις μασχάλες σας και ο καρκίνος του μαστού

Επειδή τα εμπορικά διαθέσιμα αποσμητικά περιέχουν χημικά που μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία, η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την αποβολή των τοξινών.
Αποτοξίνωση στις μασχάλες σας και ο καρκίνος του μαστού
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας ! Η χρήση αποσμητικών και αντιιδρωτικών αποτελεί μέρος της καθημερινής περιποίησης για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η χρήση τους ενδείκνυται για τη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης και της ανάπτυξης βακτηρίων που αυξάνουν τις δυσάρεστες οσμές.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι μερικά από αυτά περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ.

Αν αυτές οι πληροφορίες σας φαίνονται κάπως ανησυχητικές τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ουσίες όπως τα παραμπέν, οι φθαλικές ενώσεις και το αλουμίνιο μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρεμβαίνουν στις δραστηριότητες του σώματος που ρυθμίζουν τις ορμόνες, προκαλώντας ανισορροπίες στα επίπεδα των οιστρογόνων.

Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς φράζουν επίσης τους πόρους στις μασχάλες σας με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τις τοξίνες να αποβληθούν από το σώμα σας.

Γι’ αυτό το λόγο έχουν δοκιμαστεί διάφορες μέθοδοι αποτοξίνωσης με τη χρήση φυσικών υλικών, διευκολύνοντας την απομάκρυνση των βακτηρίων και την τυχόν συσσώρευση χημικών υπολειμμάτων.

Αυτές τις θεραπείες αποτοξίνωσης μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την αποφυγή των αρνητικών συνεπειών αυτών των εμπορικών προϊόντων και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας και προλάβετε τον καρκίνο του μαστού.

Γιατί αποτοξίνωση στις μασχάλες σας ;

αποτοξίνωση στις μασχάλες σας

Η περιοχή της μασχάλης περιέχει πολλούς ιδρωτοποιούς αδένες που διευκολύνουν την εξάλειψη του ιδρώτα για να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος, αφαιρώντας τοξίνες, βοηθώντας και διατηρώντας ένα σωστό επίπεδο υγρασίας.

Το φυσικό σας pH είναι άοσμο αλλά μεταβάλλεται όταν ξεκινά η ζύμωση των βακτηρίων ή όταν βρίσκουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

Χάρη σε αυτή τη δυσάρεστη οσμή, οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν χημικά που εξουδετερώνουν τις οσμές και χαρίζουν δροσερή αίσθηση στην περιοχή.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα υλικά παραμένουν στο δέρμα και μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα.

Σε μικρές ποσότητες δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά μακροπρόθεσμα, τα χημικά μπορούν να συσσωρευτούν και να προωθήσουν την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών.

Τότε η αποτοξίνωση παίζει βασικό ρόλο, επιτρέποντάς σας να εξαλείψετε αυτές τις συσσωρευμένες ουσίες και να εμποδίσετε τον καρκίνο του μαστού.

Τα υλικά που θα χρειαστεί να συνδυάσετε για αυτή την αποτοξίνωση δεν περιέχουν τοξίνες και διαθέτουν αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής του εμπορίου.

Αν και η γενική ιδέα σε αυτό το άρθρο είναι να τα χρησιμοποιήσετε για την αποβολή των τοξινών από το σώμα σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε επίσης για τον έλεγχο των δυσάρεστων οσμών και των μεταβολών του pH.

Δείτε επίσης: Φτιάξτε απολεπιστικό προσώπου με ασπιρίνη για όμορφο δέρμα

Πώς μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας και να εμποδίσετε τον καρκίνο του μαστού

αποτοξίνωση στις μασχάλες σας με αργιλο

Δεδομένου ότι ο κίνδυνος που συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα τοξινών στην περιοχή της μασχάλης είναι μεγάλος, αξίζει να ακολουθήσετε ορισμένα απλά βήματα για τη φυσική αποτοξίνωση της περιοχής και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Αυτά τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε πολλά καταστήματα βοτάνων αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι απολύτως βιολογικά.

Το πρώτο είναι το μηλόξυδο που περιέχει φυσικά οξέα που μειώνουν την παρουσία βακτηρίων, μυκήτων και τοξινών.

Υπάρχουν μερικά επιπλέον αιθέρια έλαια που καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές ενώ παράλληλα εξαλείφουν τους μικροοργανισμούς που τις προκαλούν.

Επιπλέον ο άργιλος μπετονίτη βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά υποστηρίζει την αφαίρεση των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί.

Υλικά

 • Μια κουταλιά της σούπας βιολογικό μηλόξυδο (10 ml)
 • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
 • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κόλιανδρου
 • 1 κουταλιά της σούπας άργιλο μπετονίτη (10 gr)

 Προετοιμασία

 • Προσθέτετε το μηλόξυδο σε ένα γυάλινο μπολ και το αναμειγνύετε με τον άργιλο μπετονίτη.
 • Εφόσον ανακατευτούν καλά, προσθέτετε τα αιθέρια έλαια και τα ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας.
 • Αφήστε το να σταθεί για μερικές ώρες πριν αρχίσετε να το εφαρμόζετε.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

 • Πλένετε καλά τις μασχάλες σας πριν εφαρμόσετε αυτή τη θεραπεία για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη από αντιιδρωτικά του εμπορίου.
 • Εφαρμόζετε ένα λεπτό στρώμα του προϊόντος πάνω στις μασχάλες σας, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
 • Το αφήνετε να δράσει για πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κρύο νερό.
 • Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του καθημερινά για δυο με τρεις εβδομάδες.
 • Συμπληρώστε αυτή τη θεραπεία, αυξάνοντας την κατανάλωσή σας σε νερό και τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά.

Αυτή η μέθοδος όχι μόνο θα περιορίσει την παρουσία τοξινών στην περιοχή της μασχάλης αλλά παράλληλα θα εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές και τα αντιαισθητικά σκούρα σημάδια.

Για να αποφύγετε τη συνεχή συσσώρευση τοξικών ουσιών στην περιοχή, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε με ασφάλεια τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής που αγοράζετε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: 5 σπιτικές θεραπείες για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του προσώπου

Αν διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες, θα μπορέσετε να εντοπίσετε πιο ήπιες ουσίες ή τύπους που δεν είναι τόσο βλαβερές. Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας σήμερα κιόλας!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Meunier, A. (2005). Clays. In Clays. https://doi.org/10.1007/b138672
 • Johnston CS, Gaas CA. Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. MedGenMed. 2006;8(2):61. Published 2006 May 30.
 • Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
 • Moosavi M. Bentonite Clay as a Natural Remedy: A Brief Review. Iran J Public Health. 2017;46(9):1176–1183.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.