Χάστε βάρος με γάλα κάνναβης. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

Σύμφωνα με μελέτες, το καναβούρι περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στα όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και το πάγκρεας. Ένα από αυτά τα ένζυμα είναι η λιπάση, η οποία ενισχύει τη γρήγορη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους στο σώμα.
Χάστε βάρος με γάλα κάνναβης. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε δοκιμάσει γάλα κάνναβης; Η κάνναβη (καναβούρι) είναι ευρέως γνωστή ανά τον κόσμο καθώς αποτελεί βασική τροφή για τα πτηνά που διατηρούμε ως κατοικίδια στα σπίτια μας. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι το καναβούρι είναι εξαιρετική τροφή για όλους και ότι έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μελέτες, το καναβούρι περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στα όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και το πάγκρεας. Ένα από αυτά τα ένζυμα είναι η λιπάση, η οποία ενισχύει τη γρήγορη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους στο σώμα.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του γάλακτος κάνναβης;

Το καναβούρι χρησιμοποιείται ευρέως για την πολύτιμη δράση του ως υπολιπιδαιμικός παράγοντας όπως επίσης και για την ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα λίπους στο αίμα. Έχει μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ παράλληλα έχει πανίσχυρη διουρητική δράση. Στα καναρίνια χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων της ουροδόχου κύστης, για τις πέτρες στα νεφρά όπως επίσης και για προβλήματα των ούρων.

Γιατί το γάλα κάνναβης είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους;

γάλα κάνναβης για αδυνατισμα

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η απώλεια βάρους είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, η οποία απαιτεί καλή διατροφή, φυσική άσκηση και άλλες καλές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Όπως ακριβώς και άλλες τροφές έτσι και το καναβούρι είναι βασικό κομμάτι της διατροφής καθώς ενισχύει τη διάλυση του λίπους ενώ παράλληλα διαθέτει και άλλες εξαιρετικές ιδιότητες για την απώλεια βάρους.

Το καναβούρι χαρακτηρίζεται για την αφθονία του σε ένζυμα μεταξύ των οποίων δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στη λιπάση που είναι υπεύθυνη για την εξάλειψη της υπερβολικής ποσότητας λίπους που συσσωρεύεται στο σώμα μας. Για να επωφεληθούμε από αυτή την ιδιότητα, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση γάλακτος κάνναβης το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε μουλιάζοντας τους σπόρους για τουλάχιστον 8 ώρες.

Υπάρχουν πολλές φυσικές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος αλλά καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με το καναβούρι. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο δημοφιλές στις δίαιτες, η αλήθεια είναι ότι όσοι το δοκίμασαν είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα ενώ θεωρούν ότι είναι υγιεινό και νόστιμο και ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Το καναβούρι είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, προλαμβάνει τη γήρανση των κυττάρων, ενισχύει την υγεία του δέρματος και προλαμβάνει την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων και γραμμών έκφρασης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γάλα κάνναβης διαβάστε στη μελέτη των Δρ. Beer et. al. εδώ.

Όπως και τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα έτσι και το γάλα κάνναβης διαθέτει πολλά υγιεινά οφέλη πέρα από τη συμβολή του στην απώλεια βάρους. Μεταξύ των εξαιρετικών ωφελειών του είναι και η πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, οι θετικές επιπτώσεις στην ανακούφιση από λοιμώξεις του ουροποιητικού όπως κυστίτιδα ενώ παράλληλα προλαμβάνει την αρτηριακή υπέρταση και την παχυσαρκία. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του ενισχύουν την υγεία του ήπατος, των νεφρών και του παγκρέατος. Επιπλέον, οι διαβητικοί που πίνουν γάλα κάνναβης έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Προετοιμασία του γάλακτος κάνναβης για απώλεια βάρους

γάλα κάνναβης

Η προετοιμασία του γάλακτος κάνναβης είναι πολύ εύκολη και το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείτε να τη βρείτε σε πολύ καλή τιμή στην αγορά. Θα έχετε ένα φυτικό γάλα με ήπια και ευχάριστη γεύση το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και θα προσφέρει στο σώμα σας ένζυμα που θα ενισχύσουν την υγεία σας.

Μάθετε ακόμα:Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μάτε για να χάσετε βάρος;

Βήματα για την προετοιμασία του γάλακτος κάνναβης

  • Μόλις αγοράσετε το καναβούρι, τοποθετείτε 5 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι με νερό και το αφήνετε να σταθεί όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Την επόμενη μέρα τοποθετείτε τους σπόρους σε ένα μπλέντερ με περισσότερο νερό και τους αναμειγνύετε για μερικά λεπτά.
  • Εφόσον είναι έτοιμο, το στραγγίζετε για να απομακρύνετε τυχόν φλούδες και το πίνετε ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να θυμάστε!

  • Για να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε τακτικά το γάλα κάνναβης στη διατροφή σας, κατά προτίμηση πίνοντας ένα ποτήρι με άδειο στομάχι και πριν από κάθε γεύμα.
  • Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό προϊόν που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά για να δείτε αποτελέσματα. Το γάλα κάνναβης είναι εξαιρετικό βοήθημα για την απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά είναι απαραίτητο να ακολουθείτε παράλληλα μια υγιεινή διατροφή όπως επίσης και ένα καθημερινό πρόγραμμα ασκήσεων.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Passos CS., Ribeiro RS., Rosa TS., Neves RV., et al., Cardiovascular and renal effects of birdseed associated with aerobic exercise in rats. Med Sci Sports Exerc, 2016. 48 (10): 1925-34.
  • McGlory C., Calder PC., Nunes EA., The influence of omega 3 fatty acids on skeletal muscle protein turnover in health, disuse, and disease. Front Nutr, 2019.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.