Δεν έχετε ντουλάπα; 7 ιδέες για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

· 1 Σεπτεμβρίου 2018
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ντουλάπες στο σπίτι, θα σας δώσουμε ορισμένες καταπληκτικές ιδέες για το πώς ν' αποθηκεύετε και να οργανώνετε τα ρούχα σας χωρίς κόπο.

Κάποιες φορές, δεν μπορείτε παρά να μένετε σε μικρά διαμερίσματα στα οποία δεν έχετε ντουλάπα ή αποθηκευτικούς χώρους. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα όταν θέλετε να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και εύκολοι τρόποι για να οργανώσετε και ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας αποτελεσματικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να διαβάσετε τις ακόλουθες συμβουλές και τα κόλπα μας και να τα εφαρμόσετε.

Τα ρούχα μπορούν να γίνουν μεγάλος πονοκέφαλος αν δεν έχετε έναν καλό τρόπο για να τα οργανώσετε. Έτσι, στο σημερινό μας άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με κάποιες ιδέες ώστε να δημιουργήσετε απλές, φθηνές και χειροποίητες ντουλάπες από ανακυκλωμένα υλικάΜπορεί να γίνει και ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη πινελιά.

Διαβάστε και αυτό το άρθρο: 7 διασκεδαστικές κατασκευές με κουτιά

Ιδέες για ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας αν δεν έχετε ντουλάπα

Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες, μπορείτε να κάνετε διαφορετικά είδη ντουλάπας και να τη διακοσμήσετε, να τη βάψετε και να την παραμετροποιήσετε όπως επιθυμείτε.

  • Φτιάξτε μόνοι σας μια ντουλάπα χρησιμοποιώντας ορισμένες ξύλινες σανίδες, μετατρέποντάς τες σε ράφια. Τοποθετήστε τες σε ένα άνετο και πρακτικό ύψος όπου δε θα εμποδίζουν κάπου. Εφόσον τις ταξινομήσετε, αγοράστε ορισμένα χρωματιστά υφάσματα ή ξύλινα κουτιά, όχι βαριά, για ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας.
  • Αγοράστε πλαστικά συρτάρια. Δεν είναι ακριβά και μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε για να ταιριάζουν με το δωμάτιό σας. Πέραν του ότι μπορείτε να τα βρείτε εύκολα, αυτά τα πλαστικά συρτάρια είναι εύκολα στη χρήση τους επειδή έχουν ρόδες.
  • Αν είναι εφικτό, μπορείτε να κρεμάσετε μια μεταλλική μπάρα, από τη μία πλευρά στην άλλη, στο πάνω μέρος του τοίχου. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε τα ρούχα σας. Όσο διατηρείτε οργανωμένα τα ρούχα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πραγματικά ευχάριστο χώρο.
  • Αν έχετε δύο φορητές σκάλες στο σπίτι σας, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια φθηνή, μικρή εξωτερική ντουλάπα χωρίς να κοπιάσετε. Τοποθετήστε ένα ξύλινο ράφι στα χαμηλά σκαλοπάτια για να κάνετε χώρο για τα παπούτσια σας. Στο πάνω μέρος, τοποθετήστε μια μπάρα στις σκάλες για να δημιουργήσετε χώρο ώστε να κρεμάτε πράγματα.
Ντουλάπα χωρίς οργάνωση

Οργάνωση των ρούχων και μέθοδοι αποθήκευσης

Αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι για να οργανώσετε και ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, θα πρέπει να μάθετε ορισμένες τεχνικές για να κάνετε χώρο ώστε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον. Θα θέλαμε να θα σας ενημερώσουμε για ορισμένες μεθόδους ώστε να δοκιμάσετε μόνοι σας.

1. Δωρίστε ρούχα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Από τη στιγμή που δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ξεκαθαρίζετε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, ώστε να κάνετε περισσότερο χώρο. Μια καλή ιδέα είναι ν’ αρχίσετε να διερωτάστε αν φοράτε όλα σας τα ρούχα.

Επίσης, αν έχετε πολλά ρούχα που μοιάζουν, τότε κρατήστε μόνο όσα σας αρέσουν περισσότερο. Μόλις αρχίσετε να τα ξεκαθαρίζετε, το πιθανότερο είναι να μείνετε με τον μισό χώρο ελεύθερο.

2. Αλλάξτε τα ρούχα σας ανάλογα με την εποχή

Λάβετε υπόψη σας την εποχή και απομακρύνετε τα ρούχα που δεν φοράτε την συγκεκριμένη εποχή. Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια αποθήκη. Ωστόσο, αν δεν έχετε χώρο, χωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με την εποχή για να μπορείτε να τα βρίσκετε ευκολότερα όταν χρειάζεται.

Γυναίκα κάθεται μέσα στη ντουλάπα της

3. Κρεμάστε τα ρούχα σας

Ίσως να σκέφτεστε πως πολλά από τα ρούχα σας δε χρειάζονται κρέμασμα, αλλά η κάθετη οργάνωση είναι πάντα καλύτερη. Αν κρεμάτε τα ρούχα σας σε κρεμάστρες θα μπορέσετε να χωρέσετε περισσότερα ρούχα σε μικρότερο χώρο.

Θα μπορέσετε να τα οργανώσετε σε διαφορετικές κατηγορίες: πρώτα, μπορείτε να βάλετε τις μπλούζες, τα πουλόβερ, και έπειτα τα παντελόνια. Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε μακρύτερα ρούχα στη μία μεριά, και τα κοντά ρούχα στην άλλη.

Αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις μας για να διατηρήσετε σε τάξη το σπίτι σας, ακόμη και αν δεν έχετε ντουλάπα. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και θα σκεφτείτε πολλές ιδέες για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας. Έτσι, δώστε τους μια ευκαιρία!