Δεν έχετε ντουλάπα; 7 ιδέες για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

30 Απριλίου 2019
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ντουλάπες στο σπίτι, θα σας δώσουμε ορισμένες καταπληκτικές ιδέες για το πώς ν' αποθηκεύετε και να οργανώνετε τα ρούχα σας χωρίς κόπο.

Κάποιες φορές, δεν μπορείτε παρά να μένετε σε μικρά διαμερίσματα στα οποία δεν έχετε ντουλάπα ή αποθηκευτικούς χώρους. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα όταν θέλετε να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και εύκολοι τρόποι για να οργανώσετε και ν’αποθηκεύσετε τα ρούχα σας αποτελεσματικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε τις ακόλουθες συμβουλές και τα κόλπα μας και να τα εφαρμόσετε.

Τα ρούχα μπορούν να γίνουν μεγάλος πονοκέφαλος αν δεν έχετε έναν καλό τρόπο για να τα οργανώσετε. Έτσι, στο σημερινό μας άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με κάποιες ιδέες ώστε να δημιουργήσετε απλές, φθηνές και χειροποίητες ντουλάπες από ανακυκλωμένα υλικάΜπορεί να γίνει και ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη πινελιά.

Διαβάστε και αυτό το άρθρο: Φτιάξτε υπέροχες γλάστρες χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά!

Ιδέες για ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας αν δεν έχετε ντουλάπα

Αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες, μπορείτε να κάνετε διαφορετικά είδη ντουλάπας και να τη διακοσμήσετε, να τη βάψετε και να την παραμετροποιήσετε όπως επιθυμείτε.

  • Φτιάξτε μόνοι σας μια ντουλάπα χρησιμοποιώντας ορισμένες ξύλινες σανίδες, μετατρέποντάς τες σε ράφια. Τοποθετήστε τις σε ένα άνετο και πρακτικό ύψος όπου δε θα εμποδίζουν κάπου. Εφόσον τις ταξινομήσετε, αγοράστε ορισμένα χρωματιστά υφάσματα ή ξύλινα κουτιά, όχι βαριά, για ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας.
  • Αγοράστε πλαστικά συρτάρια. Δεν είναι ακριβά και μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε για να ταιριάζουν με το δωμάτιό σας. Πέραν του ότι μπορείτε να τα βρείτε εύκολα, αυτά τα πλαστικά συρτάρια είναι εύκολα στη χρήση τους επειδή έχουν ρόδες.
  • Αν είναι εφικτό, μπορείτε να κρεμάσετε μια μεταλλική μπάρα, από τη μία πλευρά στην άλλη, στο πάνω μέρος του τοίχου. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κρεμάσετε τα ρούχα σας. Όσο διατηρείτε οργανωμένα τα ρούχα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πραγματικά ευχάριστο χώρο.
  • Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε δύο φορητές σκάλες για να φτιάξετε μια φθηνή, μικρή εξωτερική ντουλάπα χωρίς κόπο. Τοποθετήστε ένα ξύλινο ράφι στα χαμηλά σκαλοπάτια για να κάνετε χώρο για τα παπούτσια σας. Στο πάνω μέρος, τοποθετήστε μια μπάρα στις σκάλες για να δημιουργήσετε χώρο ώστε να κρεμάτε πράγματα.
Ντουλάπα χωρίς οργάνωση- αν δεν έχετε ντουλάπα

Οργάνωση των ρούχων και μέθοδοι αποθήκευσης

Μήπως δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι για να οργανώσετε και ν’ αποθηκεύσετε τα ρούχα σας; Τότε θα πρέπει να μάθετε ορισμένες τεχνικές για να κάνετε χώρο ώστε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον. Θα θέλαμε να θα σας ενημερώσουμε για ορισμένες μεθόδους ώστε να δοκιμάσετε μόνοι σας.

1. Δωρίστε ρούχα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Από τη στιγμή που δεν έχουν κάποια συναισθηματική αξία, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ξεκαθαρίζετε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, ώστε να κάνετε περισσότερο χώρο. Μια καλή ιδέα είναι ν’ αρχίσετε να διερωτάστε αν φοράτε όλα σας τα ρούχα.

Επίσης, αν έχετε πολλά ρούχα που μοιάζουν, τότε κρατήστε μόνο όσα σας αρέσουν περισσότερο. Μόλις αρχίσετε να τα ξεκαθαρίζετε, το πιθανότερο είναι να μείνετε με τον μισό χώρο ελεύθερο.

Ενδιαφέρον είναι και το κίνημα της ντουλάπας κάψουλας, που συνέστησε η Ντόνα Κάραν το 1985 και είναι η έκφραση του μινιμαλισμού στη μόδα.

Δείτε και το άρθρο: Φτιάξτε την τέλεια παπουτσοθήκη

2. Αλλάξτε τα ρούχα σας ανάλογα με την εποχή, αν δεν έχετε ντουλάπα

Λάβετε υπόψη σας την εποχή και απομακρύνετε τα ρούχα που δεν φοράτε την συγκεκριμένη εποχή. Μια αποθήκη θα ήταν ιδανική. Ωστόσο, αν δεν έχετε χώρο, χωρίστε τα ρούχα σας ανά εποχή για να μπορείτε να τα βρίσκετε ευκολότερα όταν χρειάζεται.

Γυναίκα κάθεται μέσα στη ντουλάπα της

3. Κρεμάστε τα ρούχα σας

Ίσως να σκέφτεστε πως πολλά από τα ρούχα σας δε χρειάζονται κρέμασμα, αλλά η κάθετη οργάνωση είναι πάντα καλύτερη. Αν κρεμάτε τα ρούχα σας σε κρεμάστρες θα μπορέσετε να χωρέσετε περισσότερα ρούχα σε μικρότερο χώρο.

Θα μπορέσετε να τα οργανώσετε σε διαφορετικές κατηγορίες: πρώτα, μπορείτε να βάλετε τις μπλούζες, τα πουλόβερ, και έπειτα τα παντελόνια. Επίσης, μπορείτε να κρεμάσετε μακρύτερα ρούχα στη μία μεριά, και τα κοντά ρούχα στην άλλη.

Αυτές είναι ορισμένες από τις προτάσεις μας για να διατηρήσετε σε τάξη το σπίτι σας, ακόμη και αν δεν έχετε ντουλάπα. Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και θα σκεφτείτε πολλές ιδέες για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας.Έτσι, δώστε τους μια ευκαιρία! Αν δεν έχετε ντουλάπα, δοκιμάστε τις ιδέες μας.

Barbieri, A. (2006). Take one capsule. New Statesman.