5 απλές χειροτεχνίες φτιαγμένες με αφρώδες χαρτί.

Το αφρώδες χαρτί είναι ένα υλικό για να φτιάχνετε χειροτεχνίες με πολλά πλεονεκτήματα και χρήσεις. Σ' αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ορισμένες χειροτεχνίες τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε με αυτό το υλικό.
5 απλές χειροτεχνίες φτιαγμένες με αφρώδες χαρτί.

Έχει γραφτεί από Jose Popoff

Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου, 2022

Το αφρώδες χαρτί είναι ένα διασκεδαστικό υλικό για να φτιάξετε απλές χειροτεχνίες με πολλά πλεονεκτήματα και χρήσεις. Γενικά, συνήθως χρησιμοποιείται για να φτιάχνουν χειροτεχνίες για παιδιά, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία κεντρικών διακοσμητικών, στολισμών σχολείου και άλλων χώρων. Το αφρώδες χαρτί είναι πολύ εύκολο στη χρήση του και έτσι μπορείτε να κάνετε διάφορες χειροτεχνίες χωρίς να χρησιμοποιήσετε κόλλα.

Σήμερα, θα μιλήσουμε για 5 απλές χειροτεχνίες με τη χρήση αυτού του υλικού. Δεν απαιτούν πολλή δουλειά αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό που θα χρειαστείτε περισσότερο είναι το αφρώδες χαρτί και ψαλίδι. Φυσικά, δε μπορούμε να ξεχάσουμε τη δημιουργικότητα και την τέχνη. Γι’ αυτό προετοιμάστε το τραπέζι σας και φτιάξτε αυτά τα έργα τέχνης γρήγορα και απλά.

Ανοιξιάτικα λουλούδια από αφρώδες χαρτί

Για να φτιάξετε αυτά τα λουλούδια δεν θα χρειαστείτε καλούπια ή κόλλα. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και θα τα ευχαριστηθείτε. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα βήματα που σας παρουσιάζουμε για να φτιάξετε λουλούδια διαφορετικών ειδών.

Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Ένα μολύβι
 • Ένα ψαλίδι
 • Μπάλες από τσόχα
 • Ξυλάκια
 • Αφρώδες χαρτί (διάφορα χρώματα)
 • Προαιρετικά: αυτοκόλλητη κορδέλα washi σε διάφορα χρώματα για να φτιάξετε τον μίσχο

Τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσετε

 1. Σχεδιάστε το σχήμα του λουλουδιού που θέλετε στο αφρώδες χαρτί ή σε καουτσούκ.
 2. Κόψτε δύο κύκλους διαφορετικού μεγέθους σε δύο διαφορετικά χρώματα. Αυτοί οι δύο κύκλοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα πάνε στο κέντρο του λουλουδιού.
 3. Συναρμολογήστε το λουλούδι και τους δύο κύκλους ανάμεσα και σταυρώστε τους στη μέση με το ξυλάκι.
 4. Τοποθετήστε μια μπάλα από τσόχα ή πλαστικό στο μέσο του λουλουδιού.
 5. Για να δώσετε περισσότερο όγκο στα πέταλα, ενώστε τα προς το κέντρο πιέζοντας και ζεσταίνοντάς τα.
 6. Αν θέλετε, διακοσμήστε το ξυλάκι με την κορδέλα washi ή ζωγραφίστε το με λίγη βαφή θερμοκρασίας.

Κούκλες και ζωάκια από αφρώδες χαρτί

Αυτό είναι κλασικό ανάμεσα στους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν αφρώδες χαρτί. Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε ζώο που υπάρχει στον κόσμο. Δημοφιλείς χαρακτήρες και ζώα από αφρώδες χαρτί είναι ωραία και ευκολότερο να γίνουν απ’ όσο φαντάζεστε.

Από εδώ και πέρα, έχει να κάνει με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, εμείς απλώς θα σας πούμε τα πολλά σχέδια τα οποία υπάρχουν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μια από τις τεχνικές που βρίσκουμε χρήσιμες όταν φτιάχνουμε ζώα ή χαρακτήρες, είναι να χαράσσουμε τη σιλουέτα στα χρώματα που θα χρειαστούμε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε χαριτωμένες πασχαλίτσες με μαύρο και κόκκινο αφρώδες χαρτί. Ή, τι θα λέγατε για μια μικρή μέλισσα με μαύρο και κίτρινο αφρώδες χαρτί;

Αν θα γιορτάσετε με ένα θεματικό, παιδικό πάρτι γενεθλίων, φτιάξτε τις σακούλες για τα γλυκά με αυτά ή με χαρακτήρες από το θέμα του πάρτι. Αν έχετε τον χρόνο και την αποφασιστικότητα, μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και τρισδιάστατες κούκλες.

Κάρτες γενεθλίων από αφρώδες χαρτί

Κάρτα γενεθλίων από αφρώδες χαρτί

Το καλό με το να φτιάχνετε κάρτες γενεθλίων με αφρώδες χαρτί είναι πως μπορείτε να δώσετε πλήρη ελευθερία στη φαντασία σας. Μπορείτε να κάνετε διάφορα μεγέθη και να χρησιμοποιήσετε ακόμη και δημοφιλείς χαρακτήρες. Φυσικά, μπορείτε να γράψετε και “Χρόνια Πολλά” ή “Ελάτε στο πάρτι μου” με αφρώδες χαρτί.

Η κατασκευή καρτών με αφρώδες χαρτί είναι πολύ εύκολη εξαιτίας της ευελιξίας του υλικού. Μπορεί να κοπεί, να κολλήσει, να διπλωθεί, να πάρει σχήμα με τη θερμότητα και να ραφτεί. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε γενέθλια, φτιάξτε τις δικές σας κάρτες αντί ν’ αγοράσετε έτοιμες από κάποιο κατάστημα. Είναι φθηνότερο και πολύ πιο διασκεδαστικό.

Γράμματα και σχήματα

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να μάθουν το αλφάβητο με διασκεδαστικό τρόπο, μπορούν να φτιάξουν γράμματα και σχήματα με αφρώδες χαρτί. Για κάθε γράμμα, κάντε το σχήμα ενός αντικειμένου του οποίου το όνομα ξεκινά από αυτό το γράμμα. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε βασικά σχήματα, όπως διαμάντια, καρδιές, πεταλούδες ή αβγά. Κόψτε απλώς τα σχήματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γράμματα για να διακοσμήσετε τους τοίχους με το όνομά σας, το παιδικό δωμάτιο, το πάρτι γενεθλίων, και ούτω καθεξής. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν όρια στα δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε.

Σφραγίδες από καουτσούκ από αφρώδες χαρτί

Αφρώδες χαρτί σε διάφορα χρώματα

Δε χρειάζεται να πάτε σε κάποιο κατάστημα για ν’ αγοράσετε αστείες σφραγίδες για να παίζετε εσείς και τα παιδιά σας. Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα με αφρώδες χαρτί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα πολύ λεπτό σχήμα και αν θέλετε, να κάνετε κάποιο σχέδιο μέσα. Χρειάζεστε μονάχα το μελάνι για τη σφραγίδα.

Αν θέλετε, μπορείτε να κολλήσετε ορισμένα σχέδια σε ένα ρολό από χαρτί υγείας ή χαρτιού κουζίνας και θα έχετε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σφραγίδων. Δοκιμάστε το, είναι πολύ χαριτωμένο, εύκολο και διασκεδαστικό. Για τη βάση των σφραγίδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ξύλο. Κολλάτε το σχέδιο σε μια πλευρά και αυτό ήταν όλο!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.