Έξυπνα κόλπα με ασπιρίνη εναντίον της πιτυρίδας!

Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων της, η ασπιρίνη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξαφάνιση της πιτυρίδας.
Έξυπνα κόλπα με ασπιρίνη εναντίον της πιτυρίδας!
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Κόλπα με ασπιρίνη! Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων της, η ασπιρίνη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξαφάνιση της πιτυρίδας. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο για να μάθετε ορισμένα κόλπα με ασπιρίνη εναντίον της πιτυρίδας.

Πιτυρίδα, ή πιτυρίαση, είναι απλά η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στο τριχωτό κομμάτι της κεφαλής. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων το έχει, άνδρες και γυναίκες. Είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό όμως πολλές φορές προκαλεί φαγούρα. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και απώλεια μαλλιών.

Όποιος είχε ή έχει πιτυρίδα πιθανόν να έχει δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να την ξεφορτωθεί, με κάποιους να είναι πιο αποτελεσματικοί από άλλους. Ωστόσο, σας έχουμε καλά νέα!

Κόλπα με ασπιρίνη εναντίον της πιτυρίδας

Πρόσφατα, η ασπιρίνη αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική εναντίον της πιτυρίδας. Αυτό το αναλγητικό περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο του δίνει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και με αυτό τον τρόπο βοηθάει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Η τοπική χρήση της ασπιρίνης στο τριχωτό κομμάτι της κεφαλής σας βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής, τη μείωση του κνησμού, την απολέπιση και την οξυγόνωση των κυττάρων του δέρματός σας – και αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη. Αν θέλετε να αποχαιρετήσετε την πιτυρίδα μια για πάντα, απλώς ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές.

1.Σαμπουάν ασπιρίνης, ένα από τα καλύτερα κόλπα με ασπιρίνη

Αρχικά, πρέπει να διαλέξετε ένα σαμπουάν χαμηλό σε χημικά πρόσθετα και αρωματικές ουσίες, γιατί αυτά τα δύο το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν την κατάσταση. Έπειτα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

κόλπα με ασπιρίνη για τα μαλλιά

Συστατικά

 • τρεις κουταλιές της σούπας σαμπουάν (45 ml)
 • τρία δισκία ασπιρίνης

Οδηγίες

 • Πάρτε το σαμπουάν, και αφού συνθλίψετε την ασπιρίνη σε σκόνη, αναμείξτε τα. Αφήστε για λίγο στην άκρη.
 • Βρέξτε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας με το μείγμα σαμπουάν-ασπιρίνης. Τρίψτε καλά για 5 λεπτά. Θυμηθείτε ότι πρέπει να εμβαθύνετε στα θυλάκια των τριχών.
 • Στη συνέχεια, αφήστε το σαλικυλικό οξύ να λειτουργήσει για άλλα 5 λεπτά. Κατόπιν, πλύνετε με άφθονο νερό. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το conditioner σας ή κάποιο ειδικό σαμπουάν για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.
 • Λούστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα με το σπιτικό σαμπουάν σας για την πυρίτιδα. Θα παρατηρήσετε σημαντικά λιγότερο κνησμό και θα δείτε σταδιακά λιγότερη πιτυρίδα, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

2. Σπρέι ασπιρίνης, από τα έξυπνα κόλπα με ασπιρίνη

Έξυπνα κόλπα χρήσης της ασπιρίνης εναντίον της πιτυρίδας!

Συστατικά

 • εννέα δισκία ασπιρίνης
 • δύο ποτήρια νερό (500 ml)

Οδηγίες

 • Λιώστε την ασπιρίνη σε σκόνη και προσθέστε τη στο νερό, που έχει προηγουμένως θερμανθεί. Αφήστε το να παγώσει και έπειτα βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 • Κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, ψεκάστε τα μαλλιά σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας.
 • Το πρωί, λουστείτε με το σαμπουάν καταπολέμησης της πιτυρίδας που αναφέραμε νωρίτερα.
 • Άλλη μία επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παρόμοιο σπρέι αφού έχετε λούσει τα μαλλιά σας με το σπιτικό σαμπουάν σας.

Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την ασπιρίνη εναντίον της πιτυρίδας, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε για τυχόν αλλεργίες ή άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε λίγο σαμπουάν ασπιρίνης στο τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν όλα είναι φυσιολογικά μετά από μερικές ώρες, τότε μπορείτε να προχωρήσετε.

Συμπληρωματικές συμβουλές χρήσης της ασπιρίνης εναντίον της πιτυρίδας

 • Να χτενίζετε τα μαλλιά σας απαλά αλλά συχνά για να ενισχύσετε την αναγέννηση των κυττάρων.
 • Προσπαθήστε να μην μένετε για πολλή ώρα στον ήλιο, για να αποφύγετε την έντονη εφίδρωση, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της θεραπείας.
 • Πίνετε αρκετό νερό. Η πιτυρίδα προκαλείται εν μέρει από το ξηρό δέρμα, οπότε η διατήρηση του οργανισμού σας ενυδατωμένου θα βοηθήσει πολύ.
 • Τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, θείο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Θα βοηθήσουν το τριχωτό της κεφαλής σας να ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.