Ενδυνάμωση των μαλλιών σας με φυσικό τρόπο

Όταν αναφερόμαστε στην αισθητική, τα μαλλιά αποτελούν σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματός σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να φαίνονται όμορφα κάθε φορά
Ενδυνάμωση των μαλλιών σας με φυσικό τρόπο
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν αναφερόμαστε στην αισθητική, τα μαλλιά αποτελούν σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σώματός σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να φαίνονται όμορφα κάθε φορά. Είναι εξίσου σημαντικό να τα περιποιείστε, ώστε να αποφεύγετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, όπως είναι η απώλειά τους που εμφανίζεται τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς φυσικούς τρόπους για την ενδυνάμωση των μαλλιών σας.

Στην πραγματικότητα, οι παρακάτω ιδέες είναι τόσο απλές και πρακτικές που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να τις κάνετε πράξη. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κεφάλι σας είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε σοβαρά ή συνεχή προβλήματα, το καλύτερο είναι να δείτε έναν ειδικό. Στην προκειμένη περίπτωση, οι δερματολόγοι αποτελούν την ιδανικότερη λύση. Θα παρακολουθήσουν και θα λύσουν το πρόβλημά σας.

Γρενετίνη για ενδυνάμωση των μαλλιών

Η γρενετίνη είναι ένα προϊόν ιδιαίτερα γνωστό εφόσον η ζελατίνη προέρχεται από αυτή. Γενικά, η γρενετίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα οστά, στο δέρμα καθώς και στους χόνδρους ορισμένων ζώων. Φυσικά, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, η γρενετίνη βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών σας λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητάς τους σε κολλαγόνο. Αν αυτό δεν σας αρκεί, εκτός από την ενδυνάμωση των μαλλιών, βοηθά επίσης και στην ενδυνάμωση των νυχιών σας.

Διαβάστε περισσότερα για τους τρόπους για να μακρύνετε τα μαλλιά σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας με την βοήθεια της γρενετίνης είναι να προσθέσετε ένα μικρό φακελάκι αυτής της πρωτεΐνης στο μπουκάλι του σαμπουάν που χρησιμοποιείται καθημερινά και να το ανακινήσετε καλά. Εφαρμόστε το κανονικά κι έπειτα ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Αλλά αν θέλετε να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προτείνουμε να διαλύσετε τη γρενετίνη σε μισή κούπα με ζεστό νερό. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας και έπειτα ξεπλύνετέ τα.

Ελαιόλαδο για ενδυνάμωση των μαλλιών

Όπως γνωρίζετε ήδη, το ελαιόλαδο έχει σημαντικές ιδιότητες που βοηθούν στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, το ελαιόλαδο βοηθά και στην ενδυνάμωση των μαλλιών. Με το ελαιόλαδο τα μαλλιά σταματούν να δείχνουν θαμπά, ενώ παράλληλα αποκτούν λάμψη και ενυδάτωση. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, απλά προσθέστε δυο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο σε στεγνά μαλλιά πριν κάνετε ντους.

Είναι σημαντικό να φοράτε σκουφάκι λουτρού για να μπορέσει το λάδι ελαιόλαδο να δράσει στα μαλλιά σας. Στην πραγματικότητα, ο ατμός του μπάνιου βοηθά το λάδι να διεισδύει πιο βαθιά στην ρίζα της τρίχας. Μετά από περίπου 10 λεπτά, βγάλτε το σκουφάκι και ξεπλύνετε κανονικά τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ακόμη και μαλακτική κρέμα μαλλιών.

Μέλι

ενδυνάμωση των μαλλιών μέλι

Το μέλι είναι ένα ακόμη φυσικό προϊόν που βοηθά ιδιαίτερα τα αδύναμα μαλλιά ή αυτά που σπάνε ή πέφτουν εύκολα. Λόγω των θρεπτικών συστατικών του, το μέλι δίνει δύναμη στα μαλλιά σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι στα μαλλιά σας και να το απλώσετε με τις άκρες των δακτύλων σας. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα απαλό μασάζ έτσι ώστε το μέλι να απορροφηθεί καλύτερα.

Μάθετε περισσότερα για το πώς αδυνατίζει το μέλι

Μετά από 15 με 20 λεπτά, αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος για να μπορέσει να δράσει το μέλι, μπορείτε να το ξεβγάλετε με ζεστό ή καυτό νερό κι έπειτα να χρησιμοποιήσετε το κανονικό σας σαμπουάν. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η καθημερινή χρήση του μελιού μπορεί να καθαρίσει τα μαλλιά σας ή ακόμη και να τους δώσει μια πιο λαμπερή όψη. Στην πραγματικότητα, αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται ακόμη και από ορισμένα καταστήματα παρασκευής σαμπουάν ώστε να έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Αβγό για ενδυνάμωση των μαλλιών

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, το αβγό είναι μια ακόμα εναλλακτική λύση και την ενδυνάμωση και την ομορφιά των μαλλιών σας. Αυτό οφείλεται ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και D, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση των μαλλιών και των νυχιών. Αν και μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα οφέλη καταναλώνοντας αυτό το προϊόν, η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν το εφαρμόσετε απευθείας στα μαλλιά σας.

ενδυνάμωση των μαλλιών αυγο σπασμένο

Είναι πολύ απλό. Χτυπήστε ένα ωμό αβγό σε ένα πιάτο κι έπειτα εφαρμόστε το σε όλο το δέρμα του κεφαλιού σας κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεβγάλτε το. Είναι πολύ σημαντικό να το ξεβγάλετε με κρύο ή ζεστό νερό, αλλά όχι με καυτό. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα έτσι ώστε να φύγουν τελείως οποιαδήποτε τυχόν κατάλοιπα του αβγού.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.