Φυσικοί τρόποι για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Θα σας παρουσιάσουμε μερικά φυσικά προϊόντα για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας με υγιεινότερους και ασφαλέστερους τρόπους.
Φυσικοί τρόποι για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικές συνταγές και μερικούς φυσικούς τρόπους για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!

Μερικές φορές βαριόμαστε να έχουμε πάντα το ίδιο χρώμα μαλλιών. Ωστόσο η χρήση πολλών χημικών και βαφών βλάπτει τα μαλλιά και μπορεί να θαμπώσει τη λάμψη τους. Θα σας παρουσιάσουμε μερικά φυσικά προϊόντα για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας με υγιεινότερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Χαμομήλι

Ετοιμάστε ένα έγχυμα χαμομηλιού, λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Όταν το έγχυμα κρυώσει, βάλτε το σε ένα σπρέι. Ψεκάστε τα μαλλιά σας ενώ τα χτενίζετε και στεγνώστε ξανά με το σεσουάρ. Αφήστε έτσι τα μαλλιά σας για μία ώρα και έπειτα λούστε τα. Μπορείτε να επαναλάβετε μερικές φορές την εβδομάδα.

Λεμόνι

Θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αναμείξτε σε ένα σπρέι και ψεκάστε τα μαλλιά σας μέχρι να είναι υγρά. Συμβουλεύουμε τα μαλλιά σας να είναι άλουστα.

Περάστε μία ή δύο ώρες στον ήλιο (μην ξεχάσετε το αντηλιακό) και επιδοθείτε στις κανονικές σας δραστηριότητες ενώ αφήνετε τη βαφή να δράσει. Μετά τη μία ή τις δύο ώρες, κάντε ντους και λουστείτε όπως συνήθως. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καλή μαλακτική κρέμα, αφού το κιτρικό οξύ από το χυμό του λεμονιού ξηραίνει τα μαλλιά σας.

Μπύρα και αβγό

Χρώμα των μαλλιών - Γυναίκα βάφει τα μαλλιά της

Χρησιμοποιήστε το ασπράδι ενός αβγού και αναμείξτε το με 1/2 φλιτζάνι συνηθισμένη μπύρα (η μαύρη ή η κόκκινη δεν κάνουν). Εφαρμόστε σε όλα τα μαλλιά και μείνετε στον ήλιο για τουλάχιστον μία ώρα. Ξεβγάλτε με ζεστό ή κρύο νερό.

Χένα για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών

Πρόκειται για μια συνταγή που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τις γιαγιάδες μας για να ανοίξει ή να σκουρύνει το χρώμα των μαλλιών. Καταρχάς θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες πριν εφαρμόσετε τη χένα στα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, όσο πιο ομοιόμορφο είναι το χρώμα των μαλλιών σας, τόσο πιο εύκολα θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν τα μαλλιά σας έχουν αρκετά διαφορετικά χρώματα, δύσκολα θα έχει αποτέλεσμα η χένα. Ο Δρ. Mohammed Ali αναφέρει στην έρευνά του, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, πως η χένα συμπεριλαμβάνεται στα 5 βότανα με τα καλύτερα αποτελέσματα για να σκουρύνει το χρώμα των μαλλιών.

Μπορείτε να βρείτε χένα σε καταστήματα βοτάνων ή φυσικών τροφών. Επιλέξτε ξανθό ή καστανό χρώμα και λάβετε υπόψη σας ότι ένα φυσικό προϊόν δεν θα έχει αποτελέσματα τόσο μεγάλης διάρκειας όσο μια χημική βαφή.

Αναμείξτε τη σκόνη της χένας σε ένα δοχείο με βραστό νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός και βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και στεγνά. Χρησιμοποιήστε γάντια όταν την απλώνετε και εφαρμόστε από τις ρίζες προς τις άκρες. Κάντε μασάζ με τη χένα σε όλα τα μαλλιά και έπειτα φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου, αφήνοντάς τη να δράσει για αρκετές ώρες, μέχρι τα μαλλιά σας να αποκτήσουν την επιθυμητή απόχρωση (όσο περισσότερο αφήνετε τη χένα, τόσο εντονότερο θα γίνει το χρώμα). Ξεπλύνετε με σαμπουάν και μαλακτική κρέμα.

Λεμόνι και χαμομήλι για το χρώμα των μαλλιών

Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτά τα δύο προϊόντα είναι θαυμάσια για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών. Συνδυάστε φρεσκοστυμμένο χυμό από ένα λεμόνι και δύο κουταλιές της σούπας χαμομήλι. Αναμείξτε και απλώστε σε όλα τα μαλλιά, αφήνοντας το μείγμα να δράσει για δύο ώρες κάτω από τον ήλιο. Λουστείτε όπως συνήθως.

Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε λίγο από αυτό το μείγμα με το σαμπουάν σας, αφήνοντάς το να δράσει για δέκα λεπτά κάθε φορά που λούζεστε και έπειτα ξεπλένοντας όπως συνήθως.

Κανέλα για το χρώμα των μαλλιών

Χρώμα των μαλλιών - Κανέλα σε σκόνη και σε ξυλάκια

Αναμείξτε τρεις κουταλιές κανέλα και τρεις κουταλιές μαλακτικής κρέμας σε ένα δοχείο. Ανακινήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής πολτός και απλώστε σε όλα τα μαλλιά. Φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου για έξι ως οχτώ ώρες και έπειτα λουστείτε με σαμπουάν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Stallings, A. F., & Lupo, M. P. (2009). Practical uses of botanicals in skin care. The Journal of clinical and aesthetic dermatology, 2(1), 36–40.
  • Chen, W., Becker, T., Qian, F. and Ring, J. (2014), Beer and beer compounds: physiological effects on skin health. J Eur Acad Dermatol Venereol, 28: 142-150. doi:10.1111/jdv.12204

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.