Γυμνάστε τις γυναικείες προβληματικές περιοχές, όπως γλουτούς, γοφούς

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την καθημερινή άσκηση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη σύσφιξη και τόνωση των γυναικείων προβληματικών περιοχών. Συνδυάστε αεροβική και αναερόβιες ασκήσεις για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Γυμνάστε τις γυναικείες προβληματικές περιοχές, όπως γλουτούς, γοφούς
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν υπάρχει τίποτα δυσκολότερο από την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους σε γλουτούς, γοφούς και μηρούς. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να αδυνατίσετε στις συγκεκριμένες γυναικείες προβληματικές περιοχές. Οι περισσότεροι επίσης προσέχουν ιδιαίτερα τα σημεία αυτά, όταν κοιτούν κάποιον.

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η σύσφιξη στις γυναικείες προβληματικές περιοχές και η τόνωση γλουτών, γοφών και μηρών;

γυναικείες προβληματικές περιοχές καθισματάκια για τη βελτίωση της όψης των γλουτών

Οι γυναίκες τείνουν να συσσωρεύουν λίπος στις περιοχές των γλουτών, των γοφών και των μηρών. Και σαν μην έφτανε αυτό, το συσσωρευμένο λίπος κάτω από τη μέση είναι από τα πιο επίμονα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να απομακρυνθεί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το κάτω μέρος του σώματός μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή ορμονών και από τη ροή του αίματος. Συγχρόνως, το συσσωρευμένο λίπος στις προβληματικές περιοχές κάτω από τη μέση είναι περισσότερο σταθερό, επομένως συνδέεται λιγότερο με προβλήματα υγείας, και φυσικά επιμένει.

Ο σωματότυπος αχλάδι είναι επίσης γνωστός ως “γυναικεία περιφερική παχυσαρκία“. Οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και στην κακή κυκλοφορία του αίματος, για να μην αναφερθούμε σε παράγοντες όπως η κληρονομική προδιάθεση και η κακή διατροφή.

Υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ακολουθώντας απλά ένα διατροφικό πλάνο απώλειας βάρους. Είναι επίσης σίγουρο όμως και αδιαμφισβήτητο ότι είναι η καλύτερη επιλογή για να συσφίξετε και να γραμμώσετε τις προβληματικές περιοχές κάτω από τη μέση. Το διατροφικό πλάνο πρέπει να περιλαμβάνει σωστή διατροφή και συγχρόνως το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων. Όπως είπαμε, η διατροφή από μόνη της δεν φθάνει για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα. Πρέπει να την συνδυάσετε με γυμναστική. Ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής για τα προβληματικά σημεία, πρέπει να περιλαμβάνει αεροβική και αναερόβιες ασκήσεις.

1. Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση, για να γυμνάσετε τις προβληματικές γυναικείες περιοχές κάτω από τη μέση, είναι χαμηλής και μέτριας έντασης ενώ στοχεύει στην καύση των υδατανθράκων σε συνεδρίες μεγάλης διάρκειας (αντοχής). Μερικά παραδείγματα τέτοιου τύπου ασκήσεων είναι:

 • Τρέξιμο
 • Κολύμβηση
 • Ποδηλασία
 • Πεζοπορία

Η αερόβια άσκηση βοηθά στην καύση του περιττού σωματικού λίπους και φροντίζει την καρδιοαγγειακή σας υγεία, συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

2. Αναερόβια άσκηση

κοπέλα που κάνει άσκηση με βαράκια γυναικείες προβληματικές περιοχές

Η αναερόβια άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας, όπως:

 • Άρση βαρών
 • Κοιλιακούς
 • Γρήγορο τρέξιμο (σπριντ)
 • Ποδήλατο με μεγάλη ταχύτητα

Μπορείτε να πετύχετε τον ιδανικό συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας γυμναστικής εκτελώντας καθημερινά αερόβιες δραστηριότητες χαμηλής έντασης (περπάτημα, για παράδειγμα) μαζί με μέτριας έντασης ασκήσεις, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα (τρέξιμο, κολύμβηση ή ποδηλασία). Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και τις ασκήσεις υψηλής έντασης, 2 με 3 τρεις φορές την εβδομάδα.

Καλή ιδέα είναι επίσης να τροποποιείτε το πρόγραμμα άσκησης κάθε τέσσερις εβδομάδες. Έτσι, οι μυς σας δεν θα συνηθίσουν, δεν θα εξοικειωθούν με το πρόγραμμα και θα γυμνάζονται πάντοτε με την ίδια αφοσίωση και το ίδιο πάθος. Σε αυτό προσθέστε και τα καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη γράμμωση και την τόνωση των μυών σας.

3. Η κατάλληλη διατροφή για να καταπολεμήσετε το λίπος στις γυναικείες προβληματικές περιοχές, σε γλουτούς, γοφούς και μηρούς

γυναικείες προβληματικές περιοχές πιάτο με ντοματίνια και μπρόκολο

Η σωστή διατροφή πρέπει να έχει σαφείς άξονες, όπως και το πλάνο σωματικής άσκησης. Δεδομένου ότι στόχος είναι η καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους, σας δίνουμε τις εξής διατροφικές συμβουλές:

Συμπεριλάβετε μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή σας και βεβαιωθείτε ότι οι πηγές πρόσληψης πρωτεϊνών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα. Σας προτείνουμε:

 • Γαλοπούλα
 • Τόνο
 • Βουτυρόγαλα
 • Αβγά
 • Ψάρι
 • Όσπρια
 • Αποξηραμένα φρούτα

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την πρόσληψη αλατιού, αφού το αλάτι ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στα προβληματικά σημεία του γυναικείου σώματος. Δεν χρειάζεται να κόψετε την κατανάλωση υδατανθράκων. Απλά παρακολουθήστε συστηματικά την πρόσληψή τους και κάντε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Για παράδειγμα, σας συνιστούμε υδατάνθρακες που μπορείτε να βρείτε στις πατάτες, στη βρώμη, στην κινόα και στα δημητριακά ολικής άλεσης, που είναι εξαιρετικές πηγές ενέργειας.

Φροντίστε την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού σας, πίνοντας 2 με 3 λίτρα νερό την ημέρα. Σημαντικό είναι επίσης να αποφύγετε εντελώς την κατανάλωση σνακ, όπως πατατάκια ή παρόμοιες πρόχειρες τροφές. Για να αντισταθείτε στις λιγούρες, φάτε ένα φρούτο, όπως κόκκινα μούρα ή αποξηραμένα φρούτα. Τέλος, δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να μειώσει τις λιγούρες σαν τις φυτικές ίνες, σας συνιστούμε μια ημερήσια ποσότητα τουλάχιστον 10 γραμμαρίων.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.