Η ιστορία του Hope: εγκαταλείφθηκε επειδή κατηγορήθηκε για μαγεία

Χάρη σε μια Δανή ακτιβίστρια, η ζωή του Hope έκανε στροφή 180 μοιρών. Παρά την εικόνα του υποσιτισμένου παιδιού που όλοι θυμόμαστε, σήμερα είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί.
Η ιστορία του Hope: εγκαταλείφθηκε επειδή κατηγορήθηκε για μαγεία

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για την ιστορία του Hope. Ο  Hope, ένα παιδί μόλις 2 ετών από τη Νιγηρία, είναι ο πρωταγωνιστής της παρακάτω απίστευτης ιστορίας που αγγίζει καρδιές σε όλο τον κόσμο.

Ο μικρός εγκαταλείφθηκε στους δρόμους από την οικογένειά του επειδή πίστευαν ότι είναι μάγος. Χωρίς την παρέμβαση μιας Δανής ακτιβίστριας, πιθανώς θα είχε πεθάνει ζητιανεύοντας στους δρόμους της κοινότητας στην οποία ζούσε.

Μετά από μερικούς μήνες ανάρρωσης, ο Hope μεταμορφώθηκε σε απίστευτο βαθμό και η φωτογραφία του έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό την αναζήτηση υποστήριξης για τα ορφανά στη χώρα του.

Η ιστορία του Hope…

Η ιστορία του Hope

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Δανή ακτιβίστρια Anja Ringgren Loven βρήκε ένα δίχρονο παιδί να περιπλανιέται στους δρόμους έξω από την Αμπούζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Ήταν γυμνό και υπέφερε εμφανώς από σοβαρό υποσιτισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, η Anja είναι ιδρύτρια του African Children’s Aid Education and Development Foundation (μια φιλανθρωπική οργάνωση για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής). Η οργάνωσή της σώζει παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί, ενώ μερικές φορές τα παιδιά ακόμα και θανατώνονται από τις οικογένειές τους με την κατηγορία της μαγείας.

Ο Hope βρέθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω υποσιτισμού και εντερικών παρασίτων.

Μόλις η Anja είδε το παιδί σε αυτή την κατάσταση, του έδωσε νερό και το τύλιξε σε μια κουβέρτα. Αμέσως το μετέφερε σε ένα νοσοκομείο στο Ούγιο. Εκεί έγιναν στο παιδί εντατικές αντιπαρασιτικές θεραπείες και συνεχείς μεταγγίσεις αίματος για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή αναιμία από την οποία υπέφερε.

Δύο γυναίκες πλένουν τον Hope

Αυτό σήμαινε ότι το παιδί πιθανώς είχε προσπαθήσει να τραφεί στους δρόμους καταναλώνοντας αποφάγια από τα σκουπίδια για τουλάχιστον οχτώ μήνες.

Από τη στιγμή που βρήκε τον Hope, η Δανή ανάρτησε μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει το κόστος της ιατρικής του φροντίδας.

Αυτό αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες άρχισαν οι δωρεές, οι οποίες έφτασαν σχεδόν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Για να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν το σκοπό της, ανάρτησε το εξής:

“Με όλα αυτά τα χρήματα, πέρα από το ότι εξασφαλίζουμε στον Hope την καλύτερη θεραπεία, μπορούμε να φτιάξουμε μια κλινική και να σώσουμε πολύ περισσότερα παιδιά από το βασανισμό”.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, ο Hope μπορούσε να δείξει στον κόσμο την απίστευτη μεταμόρφωσή του.

Στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, ο Hope εμφανίζεται χαμογελαστός μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό από τις εικόνες που είχαν σοκάρει τον κόσμο μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Αν και πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, το μικρό αγόρι μπορεί να αρχίσει να ζει την ευτυχισμένη παιδική ηλικία που αξίζει σε όλα τα παιδιά.

Ο Hope μεγαλώνει…

Άνδρας κρατά στην αγκαλιά του τον Hope

Χάρη στις δωρεές που συγκέντρωσε, η Anja Ringgren Loven θα μπορέσει να σώσει πολύ περισσότερα παιδιά σαν τον Hope, τα οποία βρίσκονται στις πιο απάνθρωπες συνθήκες.

Προειδοποιεί ότι χιλιάδες παιδιά στην Αφρική κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως “μάγοι” ή ως “δαιμονισμένα”.

“Έχουμε δει παιδιά να βασανίζονται, να τρομοκρατούνται και να θανατώνονται. Οι εικόνες αυτές δείχνουν γιατί αγωνίζομαι. Γιατί πούλησα τα πάντα. Γιατί έφυγα από τη Δανία προς άγνωστα εδάφη”, δήλωσε.

Μαζί με το σύζυγό της, David, η Loven ξεκίνησε την ανέγερση ενός ορφανοτροφείου στα τέλη Ιανουαρίου.

Το ζευγάρι έχει ένα δικό του γιο, τον David Jr., η οποίος είναι σχεδόν 2 ετών. Όμως είναι επίσης υπεύθυνο για 35 αγόρια και κορίτσια που έσωσε από τους δρόμους σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες του Hope.

Χάρη στην αφοσίωση και στις προσπάθειές της, η Loven θεωρείται σήμερα ηρωίδα. Εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν για τον αγώνα της και εκφράζουν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν αυτό που κάνει.

Η Anja συνεχίζει να αναρτά τα νεότερα από την καινούργια ζωή του Hope μέσω της σελίδας της στο Facebook, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλος ο κόσμος συγκινήθηκε από την ιστορία του μικρού.

Το χαμόγελο του Hope είναι τώρα ένα σύμβολο που δείχνει πως μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα όταν χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για ένα σκοπό.

Όπως ο Hope, πολλά παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα πριν να είναι πολύ αργά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.